עוגיות תמרים
בעוגיות התמרים המגולגלות האלה יש הרבה "אין", וזה מה שהופך אותן לכאלה מושלמות וטעימות… אין בהן מרגרינה, אין ביצים, אין צורך לקרר את הבצק לפני ואין צורך להתפיח.
אז מה כן יש בהן? כל מה שצריך להפוך אותן לעונג צרוף וממכר – יש בצק פריך בטירוף, זריז, קל להכנה ונעים לעבודה, יש מילוי תמרים רך ומתוק, שתמיד ניתן להחליף אותו במגוון מילויים אחרים שאוהבים, ויש גרסת פרווה נהדרת שלגמרי מתאימה גם לטבעונים.
ליד קפה, אחרי ארוחה דשנה ובכל רגע שרוצים להרגיש על הלשון טעם נימוח רך ומתוק – הושיטו יד לקופסת העוגיות והן תמיד יחכו לכם שם – טעימות, טריות, רכות, מ-ע-ו-ל-ו-ת!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות תמרים
-
בצק נוח מאוד לעבודה, מהיר וזריז שלא דורש קירור ולא התפחה
-
מילוי ממרח תמרים משגע, אבל שניתן להחליפו בקלות במגוון מילויים נהדרים שאוהבים
שורה תחתונה: רק דמיינו את המפגש המרגש בנגיסה פריכה של המגולגלות האלה שיציפו את הלשון בטעם מופלא ומשמח
עוגיות תמרים
המצרכים
- 4 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שמן
- כוס מים רותחים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- ללוש היטב את כל החומרים, לחלק ל 4 כדורים, לרדד כל כדור לריבוע גדול, למרוח ממרח תמרים או כל ממרח אחר שאוהבים
- לגלגל לנחש, לעשות פסי חיתוך עדינים, אבל לא עד הסוף. לאפות ב-170 מעלות עד שמשחים מעט, אחרי שמתקרר להפריד, ולפזר אבקת סוכר
הערות וטיפים
- כאן הבאנו מתכון עם ממרח תמרים משגע, אבל בהחלט אפשר לבחור כל ממרח אחר שאוהבים
- אין שום סיבה לשים את הבצק במקרר, הקירור יהרוס אותו. אפשר לעבוד עליו ישירות, למלא, לגלגל ולהכניס לתנור
שאלות נפוצות: עוגיות תמרים
אם לא רוצים ממרח תמרים אפשר שוקולד השחר? בהחלט, אפשר כל ממרח שאוהבים |
אין צורך לשים את הבצק במקרר? לא, זה יהרוס אותו. אפשר ישר לעבוד עליו ולהכניס לתנור |
הבמה כולה שלכם:
הרגע הכנתי, בצק נהדר, תוך עשר דקות, ממש נוח להכנה וטעים מאוד
נעמי סבח
בצק נח וקל לעבוד איתו. תודה על המתכון
לילי וולף
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
-
מקור: גילה מוגמי – עוגות, קינוחים, פירות ועוד. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם שלה
שלום , תודה על שיתוף המתכון.
האם אפשרי להחליף את השמן בחמאה?
היי ריקי,
אפילו מומלץ, רק לשים שליש יותר מהכמות של השמן.
בהצלחה!
באיזה מידה של כוס להשתמש 250 מ"ל /200 מ"ל ?
היי איריס,
250 מ"ל. בהצלחה!
אחלה מתכון
יש עוד מתכונים טבעונים עם תמרים?
היי מור,
כן, מצאנו עבורך מספר מתכונים שאולי יעניינו אותך:
מתכון של Best המרכז לאורח חיים בריא
מתכון של כוכבה קרמני
מתכון של בטי דרעי
מתכון של גילה מוגמי
בהצלחה
האם אפשר למלא את הבצק גם במילויים מלוחים? פיצה וכאלה
היי רותם,
לא ניסינו, אבל להערכתנו זה לא בצק שמתאים לכך 🙂
ניסיתי ויצא מעלף. הבצק כל כך נח לעבודה שזה מדהים ובסוף בסוף גם טעים.
היי תמר!
תודה רבה על הפרגון, שמחים מאוד לדעת שאהבת את המתכון 🙂
מזמינים אותך בהזדמנות זו להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממתכונים מעלפים נוספים שמתפרסמים בה מדי יום!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
מתכון קל להכנה ,הכנתי את הבצק במעבד מזון תוך דקה , הבצק נוח לעבודה ועשיתי רולדות עם מילויים שונים תמרים ,שוקולד עם חמאת בוטנים ותות . הבצק טעים גם ללא חמאה ואני מאמצת אותו
היי טל!
איזה כיף לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת לקבוצה שלנו בפייסבוק, אנחנו מעלים לשם מתכונים שווים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
במה אפשר להחליף את הסוכר וניל?
היי מור,
אפשר לשים סוכר רגיל במקום.
בהצלחה!
וואו קל להכנה מצרכים נגישים ומהירים ויצא ב"ה ממש טעים תודה רבה רבה מומלץ
היי מיכל!
תודה רבה על הפרגון, שמחים מאוד שיצא לך טעים 🙂
מוזמנת לנסות מתכונים טובים נוספים שמתפרסמים כל יום בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תופח?
היי סאפי!
בהחלט כן, על כל כוס קמח רגיל יש להוסיף כפית נדיבה של אבקת אפייה.
בהצלחה 🙂
אני שמתי קמח רגיל עם 2 אבקת שקיות אפייה. יצא בסדר ב"ה
מצוין, מיכל!
שמחים לדעת שיצא לך טוב 🙂
מוזמנת ליהנות ממתכונים טובים חדשים שאנחנו מעלים כל יום בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/