עוגת גבינה
לא תאמינו כמה גבוהה, יפה וקלה יכולה להיות עוגת גבינה! ועם המתכון המנצח הזה היא תהיה הקינוח האולטימטיבי לשבועות ותעניק לכל שולחן אווירה מפוארת, מרשימה וחגיגית במיוחד!
מחפשים את המתכון האולטימטיבי של עוגת גבינה גבוהה, יפה וקלה שאף פעם לא מאכזבת? לא צריך לחפש שבועות – כי הוא כאן ממש למטה.
השוס שלה שלמרות שהיא נראית מפוארת, מרשימה, צחורה ומפתה – היא כל כך פשוטה להכנה, שתרצו להכין אותה לשבועות המתקרב, לשבת, לאירוע חגיגי, ולכל פעם שתרצו לסחוט קצת מחמאות מהאורחים…
עם בצק משובח, מעטה גבינה רך וציפוי קרמי לבן וצח, נוטף מתיקות מעודנת – העוגה הזו טעימה, מרהיבה ובולטת מעל כולם, והיא הקינוח המושלם לשבועות שיציף את הבית באווירה חגיגית במיוחד
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה
-
הפשטות בשיאה – קלה להכנה, מרשימה ביופייה ותגרוף תשואות מכל מי שיטעם אותה
-
כי אין תחליף לביס גבינתי רף ונימוח בפה עם תחתית קריספית וציפוי קרם מענג
עוגת גבינה
לא תאמינו כמה גבוהה, יפה וקלה יכולה להיות עוגת גבינה! ועם המתכון המנצח הזה היא תהיה הקינוח האולטימטיבי לשבועות ותעניק לכל שולחן אווירה מפוארת, מרשימה וחגיגית במיוחד!
לדרג
המצרכים
לתחתית:
- כוס ושליש קמצח רגיל
- כף גדושה אבקת סוכר
- חלמון ביצה
- שליש כוס שמן
לעוגה:
- 2 ביצים (רצוי גדולות)
- ½ כוס סוכר
- 1 מיכל גבינה לבנה (500 גרם)
- 1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
- 2 כפות קמח רגיל
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל (כף גדושה)
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)
- 2 כפות מלאות סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- 6 חצאי דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה
לתחתית:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית - קמח, אבקת סוכר, שמן וחלמון, עד קבלת תערובת אחידה ומעט פירורית
- מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים. משאירים את התנור דלוק
לעוגה:
- מוציאים מהקערה את שאריות הפירורים ושומרים אותם בצד. מערבבים עם מטרפה או כף את הביצים והסוכר במשך דקה. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מערבבים ומוסיפים קמח ופודינג וניל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה
- יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 30 דקות ב-180 מעלות. אחרי חצי שעה מורידים את החום ל-160 ואופים 5 דקות נוספות
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
לציפוי:
- טורפים בקערה את חומרי הציפוי. מורחים שכבה דקה (כמו בתמונה) על כל העוגה, ואחר כך יוצרים את ה"שושנים" עם שקית זילוף ומפזרים מעליהן את הפירורים ששמרנו בצד.
- מקשטים עם חצאי הדובדבנים (כמו בתמונה).
- עוטפים את העוגה ושומרים במקרר, מגישים קרה!
הערות וטיפים
- העוגה טובה יותר ככל שהיא קרה, ולכן מומלץ להכין יום לפני ההגשה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
- מקור: גילה מוגמי – עוגות, קינוחים, פירות ועוד. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם שלה
לא כתוב מתי מוסיפים את הציפוי לעוגה…
היי אילנה, תודה על התגובה החשובה שלך!
ערכנו את המתכון וכעת תוכלי להבחין שהוספנו את הוראות ההכנה של הציפוי.
בהצלחה רבה 🙂
מה עם הציפוי? אין התיחסות לציפוי באופן ההכנה .
היי גבי, מתנצלים על אי הנוחות!
תיקנו את המתכון בהתאם להערה שלך וכעת הוראות ההכנה לציפוי מופיעות בו.
בהצלחה 🙂