|

עוגת וניל פירורים פשוטה (פרווה)

פירורים זהובים מעל, מעטה וניל אקזוטי וריחני באמצע, דקות ספורות של הכנה וקיבלתם כל מה שאפשר מעוגת וניל!
בהשראת: גילה מוגמי
ציון 4.30 על ידי 31 דירוגים
עוגת וניל פירורים פשוטה

אל תתנו לפשטות הבלתי נתפסת של הכנת העוגה המושלמת הזו להטעות אתכם. מדובר באחת העוגות הטעימות והמעולות שאכלתם לאחרונה, ובגרסת פרווה היא תתאים לכם בכל שעות היום.

היא מצטיינת ברכות אינסופית, עטופה בפירורים קראנצ'ים זהובים ומענגים ובמילוי וניל ריחני, ותספק בדיוק בזמן את התשוקה למתוק שתמיד באה לבקר עם הקפה של הבוקר או של אחה"צ ואפילו אחרי ארוחה בשרית!

אה… ואפרופו לבקר, אם קפצו אליכם אורחים במפתיע, אין מושלם ומהיר מהעוגה הווניל פירורים הזה לתקתק בדקות, להגיש בשניות ולחכות למחמאות… 

 
ספר המתכונים של גילה מוגמי 
 
עוגת וניל פירורים פשוטה
צילום: גילה מוגמי
 
 
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת וניל פירורים

  • ביס שמתחיל בפירורים פריכים וזהובים וממשיך במגע רך של וניל אקזוטי לא יכול להיות פחות ממושלם
  • הכנה פשוטה ביותר, טעים מטריף במיוחד, ומראה יפהפה שיפתה אתכם לאכול 'רק עוד חתיכה אחת'…
  • אורחים בדרך? גם העוגה הזו שתמיד תוכלו להשוויץ בו – חצי שעה בתנור והיא כבר מוגשת לשולחן וסוחטת מחמאות  
שורה תחתונה: תשוקה למתוק? משהו ליד הקפה? קינוח מושלם גם אחרי ארוחה בשרית? הכל יש בה, בעוגה הזאת….
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת וניל פירורים

 

עוגת וניל פירורים פשוטה

עוגת וניל פירורים פשוטה (פרווה)

פירורים זהובים מעל, מעטה וניל אקזוטי וריחני באמצע, דקות ספורות של הכנה וקיבלתם כל מה שאפשר מעוגת וניל!
ציון 4.30 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: גילה מוגמי

ציוד

תבנית מלבנית בגודל בינוני

המצרכים

  • ½1 כוס סוכר
  • ½ חבילת מרגרינה (100 גרם סה"כ)
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות קמח
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם סה"כ)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • להכניס את כל המצרכים למיקסר – חוץ מהביצים והקצפת - ולערבב עם זרוע הקצף. לאחר שהתקבלו פירורים להוריד כוס ולשמור בצד.
  • לפירורים שנשארו במיקסר להוסיף 4 ביצים וקצפת צמחית, להקציף הכל עד לקבלת בלילה בצבע בהיר. לשטח בתבנית ולפזר את הפירורים ששמרנו בצד, לאפות על חום 160 כ-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת וניל פירורים פשוטה
צילום: גילה מוגמי


 

שאלות נפוצות: עוגת וניל פירורים

באיזה כוס מידה השתמשת? כוס חד פעמית לשתייה חמה (250 מ"ל)

הבמה כולה שלכם:

"תודה רבה, עוגת וניל טעימה בטירוף"

קרן אור גלבוע

עוגת וניל פירורים פשוטה
צילום: קרן אור גלבוע


 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

42 Comments

  1. 4 stars
    בס"ד
    שלום רב,
    עוגה טעמיה מאוד ותודה ענקית לאלו שהביאו לנו אותה לבמה הזו,
    אם זאת חייב לציין שאם מכינים אותה עם מחמאה כדי שתצא פרווה אז הטעם מורגש טיפטיפונט ובנוסף היא מאוד אוורירית אבל כנראה שהחמאה גורמת לה להיות כבדה אבל שוב אוורירית .
    לגבי זמן האפיה חייב לציין שהכנתי פעמיים (תנור חדש פצצה מכינה פחזניות והכל טוב חח) אבל ב160 מעלות לקח לי 55 דקות שהקיסם יפסיק לצאת רטוב וכנראה שכך צריך להיות אבל לפני שבת ניסיתי לזרז תהליכים ושמתי על 180 מעלות למשך 45 דק' וזה גרם לשכבת הפירורים להתקשות ולהתנתק מהעוגה למרות שאחר כך התרכך והכל טוב ובכל אופן אם יהיו עוד שיחשבו על יצירתיות בתנור שידעו מהן התוצאות .

    1. היי מיכל,
      אפשר בהחלט, את יכולה להוסיף לה שכבת עדינה למעלה לאחר האפייה.
      בהצלחה 🙂

  2. היי, נראת עוגה טעימה..
    כמה שאלות..
    1. כמה שמן להמיר במקום המרגרינה?
    2. אם אין לי סןכר וניל אפשר להחליף בתמצית וניל?
    תודה:)

  3. היי. נראה מעולה.
    האם ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה ואת הקצפת הצמחית בשמנת חלבית?

      1. שלום,
        האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? נראה מתכון מעולה!

    1. היי גיא!
      צודק, צריך 3 שקיות.
      תיקנו את המתכון.
      תודה על ההערה ובהצלחה 🙂

    1. היי רננה, תודה על התגובה שלך!
      בעיקרון אין צורך לשמור במקרר, אבל אם את חושבת שחם מדי להשאיר אותה בחוץ אז כנראה שעדיף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אפרת, תודה על הפירגון לבעלת המתכון!
      אנחנו מתנצלים שהמידע הזה היה חסר במתכון, דאגנו להוסיף אותו.
      לשאלתך – התבנית היא מלבנית בינונית. יש לאפות כ-35 דקות (זה משתנה מתנור לתנור), או עד שהעוגה משחימה.
      בהצלחה 🙂

      1. יש אפשרות לעוגה זה אבל שוקולד? איך לשנות? להוריד קמח ולהוסיף קקאו?

      2. היי שחר!
        את יכולה להמיר את הסוכר וניל באבקת קקאו, בלי להוריד את הקמח.
        כמובן שגנאש שוקולד עשיר יבוא מעולה כציפוי.
        בהצלחה 🙂

    1. היי יעל, תודה על הפירגון 🙂
      אנחנו יודעים שזה לא נוח לכולם, אך יש בעלי המתכון המקורי עבדו לפי כוסות חד פעמיות.
      בגדול, את ממש לא חייבת להשתמש בכוסות אלה, אלא את יכולה לבחור בכל כוס אחרת (או בכוס אוניברסלית ששווה ל-240 מ"ל) העיקר שאת עושה בה שימוש לאורך כל המתכון.
      בהצלחה 🙂

      1. הי,
        א. הכנתי את העוגה הזו בשבוע שעבר,
        גם קלה, גם טעימה וגם מרשימה!
        הולכת לחפור עליה 😉
        תודה על מתכון מוצלח לאוסף שלי! 🙂

        ב. עכשיו מכינה שוב ו…בטעות הכנסתי את הביצים והקצפת לקערה עם תערובת הפירורים כך שלא השארתי כוס בצד מהפירורים בשביל הפיזור בסוף.

        מה את ממליצה לעשות?
        העוגה תהיה בלי פיזור יפה של פירורים מלמעלה.
        השאלה אם זה לא יצא מדי מתוק כשערבבתי את כל החומרים במתכון לבלילה אחת (ללא השארת פירורים ללמעלה כנ"ל)?.

        אשמח לתשובה בהקדם.
        תודה מראש!

      2. היי חנה,
        אנחנו מתנצלים על החוויה הלא נעימה שקרתה. לדעתנו, העוגה תצא בסדר גמור. אם אוכלים את הפירורים למעלה או בתוך העוגה זה לא משנה מבחינת הסוכר, אלא רק מבחינת המראה של העוגה.
        מקווים שהצלחנו לעזור 🙂

  4. באיזה תבנית?
    העוגה בתמונה ניראת כמו עוגת שממת פירורים….
    העוגה אמורה לצאת כמו בתמונה?

    1. היי לירז 🙂
      תבנית מלבנית בינונית בגודלה.
      העוגה אולי נראית כמו שממת פירורים אבל אל תתני לתמונה להטעות אותך – היא טעימה ברמות!
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?