עוגת וניל פירורים פשוטה (פרווה)
פירורים זהובים מעל, מעטה וניל אקזוטי וריחני באמצע, דקות ספורות של הכנה וקיבלתם כל מה שאפשר מעוגת וניל!
אל תתנו לפשטות הבלתי נתפסת של הכנת העוגה המושלמת הזו להטעות אתכם. מדובר באחת העוגות הטעימות והמעולות שאכלתם לאחרונה, ובגרסת פרווה היא תתאים לכם בכל שעות היום.
היא מצטיינת ברכות אינסופית, עטופה בפירורים קראנצ'ים זהובים ומענגים ובמילוי וניל ריחני, ותספק בדיוק בזמן את התשוקה למתוק שתמיד באה לבקר עם הקפה של הבוקר או של אחה"צ ואפילו אחרי ארוחה בשרית!
אה… ואפרופו לבקר, אם קפצו אליכם אורחים במפתיע, אין מושלם ומהיר מהעוגה הווניל פירורים הזה לתקתק בדקות, להגיש בשניות ולחכות למחמאות…
למה באמת כדאי לכם: עוגת וניל פירורים
- ביס שמתחיל בפירורים פריכים וזהובים וממשיך במגע רך של וניל אקזוטי לא יכול להיות פחות ממושלם
- הכנה פשוטה ביותר, טעים מטריף במיוחד, ומראה יפהפה שיפתה אתכם לאכול 'רק עוד חתיכה אחת'…
- אורחים בדרך? גם העוגה הזו שתמיד תוכלו להשוויץ בו – חצי שעה בתנור והיא כבר מוגשת לשולחן וסוחטת מחמאות
עוגת וניל פירורים פשוטה (פרווה)
פירורים זהובים מעל, מעטה וניל אקזוטי וריחני באמצע, דקות ספורות של הכנה וקיבלתם כל מה שאפשר מעוגת וניל!
לדרג
ציוד
תבנית מלבנית בגודל בינוני
המצרכים
- ½1 כוס סוכר
- ½ חבילת מרגרינה (100 גרם סה"כ)
- ½ כוס שמן
- 3 כוסות קמח
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם סה"כ)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 4 ביצים
- 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)
אופן ההכנה
- להכניס את כל המצרכים למיקסר – חוץ מהביצים והקצפת - ולערבב עם זרוע הקצף. לאחר שהתקבלו פירורים להוריד כוס ולשמור בצד.
- לפירורים שנשארו במיקסר להוסיף 4 ביצים וקצפת צמחית, להקציף הכל עד לקבלת בלילה בצבע בהיר. לשטח בתבנית ולפזר את הפירורים ששמרנו בצד, לאפות על חום 160 כ-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת וניל פירורים
באיזה כוס מידה השתמשת? כוס חד פעמית לשתייה חמה (250 מ"ל) |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה, עוגת וניל טעימה בטירוף"
קרן אור גלבוע
רק עוד דבר אחד אחרון!
-
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בס"ד
שלום רב,
עוגה טעמיה מאוד ותודה ענקית לאלו שהביאו לנו אותה לבמה הזו,
אם זאת חייב לציין שאם מכינים אותה עם מחמאה כדי שתצא פרווה אז הטעם מורגש טיפטיפונט ובנוסף היא מאוד אוורירית אבל כנראה שהחמאה גורמת לה להיות כבדה אבל שוב אוורירית .
לגבי זמן האפיה חייב לציין שהכנתי פעמיים (תנור חדש פצצה מכינה פחזניות והכל טוב חח) אבל ב160 מעלות לקח לי 55 דקות שהקיסם יפסיק לצאת רטוב וכנראה שכך צריך להיות אבל לפני שבת ניסיתי לזרז תהליכים ושמתי על 180 מעלות למשך 45 דק' וזה גרם לשכבת הפירורים להתקשות ולהתנתק מהעוגה למרות שאחר כך התרכך והכל טוב ובכל אופן אם יהיו עוד שיחשבו על יצירתיות בתנור שידעו מהן התוצאות .
היי שרה,
תודה רבה על הטיפים המצוינים! נשמח לראות תמונות של העוגה בקבוצה אם צילמת 🙂
היי , שבוע טוב ,העוגה נראת אששש , רוצה לשלב בה ריבה , האם ניתן וכיצד
היי מיכל,
אפשר בהחלט, את יכולה להוסיף לה שכבת עדינה למעלה לאחר האפייה.
בהצלחה 🙂
היי, נראת עוגה טעימה..
כמה שאלות..
1. כמה שמן להמיר במקום המרגרינה?
2. אם אין לי סןכר וניל אפשר להחליף בתמצית וניל?
תודה:)
היי טל!
נשמח לענות:
1. באותה הכמות.
2. אפשר בהחלט.
בהצלחה 🙂
הי
נראית עוגה מעולה.
אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
היי אורלי!
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂
היי, נראה מתכון נהדר. האם יש אפשרות להכין אותו כמאפינס במקום עוגה?
היי!
בטח שאפשר, בהצלחה 🙂
היי
קמח רגיל או תופח?
היי רינאתה!
אפשר תופח או רגיל, מה שאת מעדיפה.
בהצלחה 🙂
היי. נראה מעולה.
האם ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה ואת הקצפת הצמחית בשמנת חלבית?
היי ג'ני!
בהחלט אפשר, בהצלחה 🙂
שלום,
האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? נראה מתכון מעולה!
היי אילנה!
בטח, בהחלט אפשר ואף עדיף.
בהצלחה 🙂
שלום
בשקית סוכר וניל יש 10 גר.
צריך שלוש שקיות?
תודה
גיא
היי גיא!
צודק, צריך 3 שקיות.
תיקנו את המתכון.
תודה על ההערה ובהצלחה 🙂
צריך לשמור במקרר?
היי רננה, תודה על התגובה שלך!
בעיקרון אין צורך לשמור במקרר, אבל אם את חושבת שחם מדי להשאיר אותה בחוץ אז כנראה שעדיף.
בהצלחה 🙂
עוגה מהממתתת
היי דבי!
צודקת, היא ממש טובה. שמחים לדעת שגם את אוהבת אותה 🙂
נראה מתכון מעולה! באיזו תבנית השתמשת?
כמה זמן אפיה?
תודה רבה!
היי אפרת, תודה על הפירגון לבעלת המתכון!
אנחנו מתנצלים שהמידע הזה היה חסר במתכון, דאגנו להוסיף אותו.
לשאלתך – התבנית היא מלבנית בינונית. יש לאפות כ-35 דקות (זה משתנה מתנור לתנור), או עד שהעוגה משחימה.
בהצלחה 🙂
באיזה גודל תבנית לאפות?
היי שחר!
בתבנית מלבנית בגודל בינוני.
בהצלחה 🙂
תודה רבה
הכנתי בתבנית עגולה ויצא מושלם
טעימה גבוהה ויפה?
יש אפשרות לעוגה זה אבל שוקולד? איך לשנות? להוריד קמח ולהוסיף קקאו?
היי שחר!
את יכולה להמיר את הסוכר וניל באבקת קקאו, בלי להוריד את הקמח.
כמובן שגנאש שוקולד עשיר יבוא מעולה כציפוי.
בהצלחה 🙂
מצוין, שחר!
ממש שמחים לדעת 🙂
אם צילמת ובא לך להשוויץ, את מוזמנת להעלות תמונה לפוסט המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
באיזה גודל של תבנית מכינים את עוגת הפרורים פרווה בטעם וניל?
היי!
התבנית של העוגה היא מלבנית בינונית.
בהצלחה 🙂
המתכונים מושלמים, אבל למה כוסות חד פעמיות? לא מתאים…..
היי יעל, תודה על הפירגון 🙂
אנחנו יודעים שזה לא נוח לכולם, אך יש בעלי המתכון המקורי עבדו לפי כוסות חד פעמיות.
בגדול, את ממש לא חייבת להשתמש בכוסות אלה, אלא את יכולה לבחור בכל כוס אחרת (או בכוס אוניברסלית ששווה ל-240 מ"ל) העיקר שאת עושה בה שימוש לאורך כל המתכון.
בהצלחה 🙂
אש
תודה, מרים!
הצטרפי אלינו בפייסבוק, נשמח לראות אותך גם שם 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי,
א. הכנתי את העוגה הזו בשבוע שעבר,
גם קלה, גם טעימה וגם מרשימה!
הולכת לחפור עליה 😉
תודה על מתכון מוצלח לאוסף שלי! 🙂
ב. עכשיו מכינה שוב ו…בטעות הכנסתי את הביצים והקצפת לקערה עם תערובת הפירורים כך שלא השארתי כוס בצד מהפירורים בשביל הפיזור בסוף.
מה את ממליצה לעשות?
העוגה תהיה בלי פיזור יפה של פירורים מלמעלה.
השאלה אם זה לא יצא מדי מתוק כשערבבתי את כל החומרים במתכון לבלילה אחת (ללא השארת פירורים ללמעלה כנ"ל)?.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה מראש!
היי חנה,
אנחנו מתנצלים על החוויה הלא נעימה שקרתה. לדעתנו, העוגה תצא בסדר גמור. אם אוכלים את הפירורים למעלה או בתוך העוגה זה לא משנה מבחינת הסוכר, אלא רק מבחינת המראה של העוגה.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂
באיזה תבנית?
העוגה בתמונה ניראת כמו עוגת שממת פירורים….
העוגה אמורה לצאת כמו בתמונה?
היי לירז 🙂
תבנית מלבנית בינונית בגודלה.
העוגה אולי נראית כמו שממת פירורים אבל אל תתני לתמונה להטעות אותך – היא טעימה ברמות!
בהצלחה 🙂
תודה רצה לאפות!!!?
מעולה, איזה יופי! עדכני אותנו איך יצאה לך 🙂