עוגת גבינה גבוהה
היא תעשה לכם את חג השבועות למרשים, טעים וחגיגי ביותר, היא המתכון המושלם של עוגת גבינה גבוהה גבוהה, שאחרי עשרות ניסיונות ושדרוגים קיבלה בצדק את תואר המתכון הטעים והמוצלח מכולם!
אז… קבלו אותה במלוא תפארתה – עוגת גבינה גבוהה ויפהפייה לשבועות ולכל אירוע חגיגי, המכילה מצרכים משובחים, מצטיינת בטעם מושלם להפליא, ותעמוד בגאווה ובראווה על כל שולחן חג חגיגי במיוחד!
והטעם? תסמכו עלינו שהוא יישאר לכם בפה עוד שבועות ארוכים…
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה גבוהה
-
אחרי עשרות ניסיונות, שיפורים ושדרוגים – אין ספק שזה המתכון הטעים והמוצלח מכולם של עוגת גבינה גבוהה ומרשימה במיוחד
-
חומרים איכותיים, הכנה קלה ומלא טיפים לאפייה מושלמת..
עוגת גבינה גבוהה
המצרכים
לבצק:
- 7 ביצים
- ½1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל ( 20 גרם סך הכל)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- 1 מיכל גבינה לבנה ( 750 גרם)
- 1 גביע גבינת שמנת חמוצה (200 גרם)
לקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 שקית סוכר וניל ( 10 גרם)
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (110 גרם)
- ½ כוס חלב (לא חובה)
לקישוט:
- כל שוקולד שתרצו
אופן ההכנה
- בקערה מקציפים חלבונים ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה עד שנוצר קצף יציב אבל לא נוקשה מידי
- בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם יתרת הסוכר וסוכר הווניל. בקערה שלישית מערבבים את כל הגבינות ופודינג הווניל
- מערבבים בתנועות קיפול את החלמונים אל הגבינות עד לקבלת תערובת חלקה, ולאחר מכן מערבבים את הקצף היציב בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם חלק
- לוקחים כל סיר גבוה שיש בבית, למשל סיר ג׳חנון בקוטר 24/26, מלפפים נייר אפייה בתוך הסיר, משמנים היטב את הדפנות והתחתית בחמאה (מומלץ להמיס אותה טיפה ואז להבריש)
- מחממים תנור על 200 מעלות באפייה רגילה (לא טורבו), מניחים בתחתית התנור חמגשית עם מים ואת הרשת שלב אחד מעל התבנית (כמה שיותר קרוב)
- מכניסים לתנור לרבע שעה ולאחר מכן מורידים את החום ל-150-160 (תלוי בחוזק התנור) לשעה ורבע נוספות
- חשוב מאוד שלא לפתוח את התנור במהלך האפייה וגם לא מייד אחריה, אלא לכבות את התנור ולהניח לעוגה להתקרר בתוכו במשך שעה נוספת
- לאחר מכן, מעבירים את העוגה לקירור במקרר למשך שעה וחצי, מעבירים לצלחת
- מקציפים ביחד את כל חומרי הקרם ומורחים באופן אחיד על כל העוגה
הערות וטיפים
- הקפידו על אפייה בתנור על 200 מעלות באפייה רגילה ולא טורבו
- חשוב שלא לפתוח את התנור במהלך האפייה וגם לא מייד אחריה, אלא לכבות את התנור ולהניח לעוגה להתקרר בתוכו כשעה נוספת
- אפשר להכין בכל סיר שיש בבית שהוא לא עבה מידי
- אם רוצים שהעוגה תצא בהירה - אפשר לעטוף את הסיר בנייר כסף, כמו בתמונה למטה:
שאלות נפוצות: עוגת גבינה גבוהה
משמנים את הדפנות או את נייר האפייה? |
צריך לסנן את הנוזלים מהגבינות והשמנת? לא .. פשוט להוריד את הנוזלים בקטנה מלמעלה ,אבל לא משהו מיוחד |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי. יצא מושלם"
Keren Cohen Elkeslassy
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
-
מקור: Lidiya Cohen
היי
איך להקציף את הביצים והסוכר? להקיף דקה את החלבון ואז להוסיף סוכר בהדרגה? להקציף טוב את החלבון ורק לקראת הסוף להוסיף סוכר או להקציף על ההתחלה חלבון וסוכר? ואיך יודעים שההקצפהה מוכנה? תודה?
היי עדי!
מקציפים קצת את החלבונים, אפשר דקה כמו שאמרת, ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה עד שנוצר קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
בהצלחה 🙂