עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה
מתכון לעוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו - ונהנים מהם לצד קפה חם בבוקר!
מתכון עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו!
עוגיות במילוי תמרים ואגוזים מבצק מאד נעים וקל לעבודה שאינו נקרע בכלל,
מתכון לעוגיות מושלמות עם המילוי האהוב עליכם לצד קפה חם בבוקר – להתחיל את היום כמו שצריך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה
מתכון לעוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו - ונהנים מהם לצד קפה חם בבוקר!
לדרג
המצרכים
לבצק:
- ½ קילו קמח (3.5 כוסות חד פעמית לשתייה חמה)
- 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים חם (לחמם במיקרוגל לא עד הרתחה)
למילוי:
- 1 חבילה ממרח תמרים (450 גרם)
- אגוזים טחונים (100 גרם)
- בוטנים טחונים (100 גרם)
- שקדים טחונים (100 גרם)
- קינמון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- נערבב הקמח עם הסוכר וניל ואבקת האפייה.
- נוסיף את שאר החומרים ונלוש רק עד איחוד החומרים לבצק חלק.
- נחלק את הבצק ל -3 חלקים.
- על נייר אפייה מקומח מעט נפתח כל חלק לעלה דק.
- נמרח ממרח תמרים, נפזר תערובת טחונה של אגוזים, בוטנים ושקדים. ונפזר מעל מעט קינמון.
- נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות כמעט עד הסוף.
- נאפה על - 180 מעלות כ - 30 - 35 דקות או עד שמזהיבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות
אפשר קצת פחות שמן? זה לא הרבה כוס?
אי אפשר פחות שמן זה המתכון וכדי שיהיה מספיק פריך חייב את הכמות הזאת. תחשבו שאין מרגרינה בדרך כלל מוסיפים. |
אפשר חמאה במקום שמן?
ברור שאפשר. |
חוץ מסוכר וניל, אין עוד סוכר? לא צריך עוד סוכר גם המיץ תפוזים מתוק והמילוי מאד מתוק. |
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
-
- מתכון לעוגיות – אוסף 12 מתכוני עוגיות קלות להכנה
- חטיף בריאות עם פיצוחים
- רולדת תמרים וקינמון מנצחת
- עוגיות ריבה קלות בצורת פרח
- עוגיות קוקוס פריכות ב-5 דקות
- 3 מתכוני עוגיות מבצק עלים
מקור: אילנה לוי
נראה טוב השבוע אכין את המגולגלות.
היי שרי,
מעולה! ספרי לנו איך יצא 🙂
מתכון מעולה !!! הכל טבעי….. ואפילו שדרגתי עם תמרים אמיתיים טחונים
היי דיני,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגיות 🙂
מושלםםםם, אין תחליף למתכון הזה
אני משאירה את העוגיות בתנור לאחר האפיה כחצי שעה בערך, כדי לקהל מרקם קריספי זה שלימות
היי שמחה,
שמחים מאוד שנהנית כל כך מהמתכון 🙂
מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
היי
אפשר במקום ממרח תמרים לשים ממרח שוקולד?
היי אורן,
ברור, בטוחים שייצא לך אש!
האם ניתן להכין מבצק של המגולגות גם עוגיות בצורות?
היי איילה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מתכון מצויין! קל להכנה.
הבצק, המלית – זהירות. עוגיות ממכרות!
מומלץ!!!!????????
היי רביד,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגיות הנפלאות האלה 🙂
נ.ב. מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
השקדים האגוזים והבוטנים
האם קלויים?
היי נורית!
לא, אבל את יכולה להשתמש בקלויים אם זה מה שיש לך, איך שאת מעדיפה.
העניין הוא שאחרי אפייה לא כל כך שמים לב אם הם קלויים או לא.
בהצלחה 🙂
אוהבת את המתכונים שלכם.
מפריעה לי הגדרת הכמויות עפ"י כוס חד פעמית חם או קר.
יש את הנ"ל בגדלים שונים.
מה יותר פשוט מלהגדיר משקל , ואז אין ספק.
בתודה רבה
רותי
היי רותי!
האמת היא שאת יכולה להשתמש בכל כוס שבא לך, בתנאי שאת משתמשת באותה הכוס לכל אורך המתכון.
יש מבשלות שמעדיפות להשתמש בכוסות חד פעמיים וזה בסדר, שוב – כל עוד משתמשים באותה הכוס.
מקווים שעזרנו 🙂
היי, המתכון נראה טוב, אבל אני מצטרפת להארתה של רותי.. כתוב כוס שמן, האם זו כוס חד פעמית או כוס מדידה? כלומר, האם היחס הוא כוס מדידה של שמן על חצי קילו קמח, או כוס חד"פ על חצי קילו קמח, כמו הכוס שהוזכרה בעניין הקמח. הפער הוא כמובן משמעותי, ואם אני לא משתמשת בחד"פ, אבל הכוונה לזה, אז לא ברור כמה זה בכוס מדידה – מה היחס בין הקמח לשמן. וקמח אני בכלל שוקלת 😋.. מאוד רוצה לנסות, אז תודה על המתכון, ומראש – על המענה
היי יערה,
מדובר בכוס חד פעמית לשתייה חמה (200 מ"ל). המלצה שלנו היא להוסיף את השמן או את מיץ התפוזים בהדרגה ולעצור כשהבצק רווי ונוח לעבודה, שלא יהיה דביק מדי אלא חלק ונעים.
בהצלחה!
כוס חד פעמי שתייה חמה שווה ל 140 גר קמח.
היי, המתכון נשמע מעולה! אפשר להחליף את המיץ תפוזים בנוזל אחר יותר ניטרלי כמו חלב או מים?
היי שירה!
אכן אפשר, בהצלחה 🙂
הי,
הכנתי את העוגיות ויצא מעולה!!!!
אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל אין לי סוכר וניל…
מה אני יכולה לשים במקום? אולי סוכר רגיל או תמצית וניל?
תודה רבה וחנוכה שמח!!!
היי מירי, קודם כל כיף לשמוע שיצא טעים! שנית כפית אחת של תמצית וניל שווה ערך לכפית סוכר וניל שקונים מהסופר, ואפשר להוסיף עוד כפית סוכר לבן בשביל המתיקות. בהצלחה!
אפשר להכין את הבצק מראש ולשים במקרר ללילה?
היי אביה, אנו ממליצים בד"כ לתת לבצק למגולגלות לנוח במקרר שמונה שעות ואפשר גם יותר. (לפחות שעה אחת)
יצא מושלם וטעים
עשיתי רק עם מים חמימים .
תודה.
שנה טובה.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שנה טובה!
יצא מעולה. השתמשתי ב 2/3 קמח מלא 80% ו 1/3 כוסמין.
זו בעצם גרסא מתוקה נפלאה לבצק הספידי הסופר שימושי.
תודה גדולה!
כל הכבוד, אנחנו מאושרים שאהבת! תרגישי חופשי לדרג את דף הפייסבוק שלנו 5 כוכבים 🙂
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
הבצק יצא מאוד שמנוני היחס בין הנוזלים ליבשים לא מתאים המתכון של עוגיות מגולגלות
אם הבצק יצא שמנוני או דביק מדי ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך קודם לכך אפשר לנסות להעביר אותו למקרר לאחר מכן הוא יהיה נוח יותר לעבודה.
היחס של השמן והקמח כן נכון,עדיף על מרגרינה.בחצי ק"ג
קמח בדר"כ שמים מרגרינה אחת ששווה לכוס שמן.
אפשר להמיר את הקמח או את חלקו בקמח כוסמין/ כוסמין מלא או קמח חיטה מלא ?
תמיד אפשר להמיר בקמח מלא, אך זה יפגע במרקם וברכות, לשיקולך.
שלום רב . הבצק מאוד רך אבל מאוד שמנוני.האם כך הוא צריך להיות ?
אם הבצק יצא שמנוני או דביק מדי ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך קודם לכך אפשר לנסות להעביר אותו למקרר לאחר מכן הוא יהיה נוח יותר לעבודה.
האים יש תחליף למייל תפוזים
היי פייגי!
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בכוס חלב (מן החי או מן הצומח) או בכוס מים.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
אני מוסיפה 2כפות שקדים טחונים מוסיף המון
תבלין מחלב 1/4 כפית
1 – 2 טיפות מי זוהר
חלום ליל קיץ.
בתיאבון.
היי רחל,
שמחים שאת נהנית מהעוגיות ותודה רבה על השיתוף בטיפים!
האם את מוסיפה שקדים טחונים בנוסף לכמות הקמח או מפחיתה מימנו .תודה
היי דליה,
בנוסף לכמות הקמח.
בהצלחה 🙂
היי רחל,
יש כבר שקדים טחונים במילוי. האם את מוסיפה לבצק?
אני רוצה להגיד לך הבצק מעלף
שמחים שאהבת שרונה תענוג לשמוע! בתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/