| |

עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

מתכון לעוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו - ונהנים מהם לצד קפה חם בבוקר!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.36 על ידי 48 דירוגים
עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

מתכון עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו!

עוגיות במילוי תמרים ואגוזים מבצק מאד נעים וקל לעבודה שאינו נקרע בכלל,

מתכון לעוגיות מושלמות עם המילוי האהוב עליכם לצד קפה חם בבוקר – להתחיל את היום כמו שצריך!

ספר המתכונים של אילנה לוי 

עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה
צילום: אילנה לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה

מתכון לעוגיות מגולגלות ללא מרגרינה מיוחד במינו - ונהנים מהם לצד קפה חם בבוקר!
ציון 4.36 על ידי 48 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח (3.5 כוסות חד פעמית לשתייה חמה)
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים חם (לחמם במיקרוגל לא עד הרתחה)

למילוי:

  • 1 חבילה ממרח תמרים (450 גרם)
  • אגוזים טחונים (100 גרם)
  • בוטנים טחונים (100 גרם)
  • שקדים טחונים (100 גרם)
  • קינמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נערבב הקמח עם הסוכר וניל ואבקת האפייה.
  • נוסיף את שאר החומרים ונלוש רק עד איחוד החומרים לבצק חלק.
  • נחלק את הבצק ל -3 חלקים.
  • על נייר אפייה מקומח מעט נפתח כל חלק לעלה דק.
  • נמרח ממרח תמרים, נפזר תערובת טחונה של אגוזים, בוטנים ושקדים. ונפזר מעל מעט קינמון.
  • נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות כמעט עד הסוף.
  • נאפה על - 180 מעלות כ - 30 - 35 דקות או עד שמזהיבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות

אפשר קצת פחות שמן? זה לא הרבה כוס?

אי אפשר פחות שמן זה המתכון וכדי שיהיה מספיק פריך חייב את הכמות הזאת. תחשבו שאין מרגרינה בדרך כלל מוסיפים.

אפשר חמאה במקום שמן?

ברור שאפשר.

חוץ מסוכר וניל, אין עוד סוכר?
לא צריך עוד סוכר גם המיץ תפוזים מתוק והמילוי מאד מתוק.
עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה
צילום: אילנה לוי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אילנה לוי

Similar Posts

45 Comments

  1. 5 stars
    מושלםםםם, אין תחליף למתכון הזה
    אני משאירה את העוגיות בתנור לאחר האפיה כחצי שעה בערך, כדי לקהל מרקם קריספי זה שלימות

    1. היי נורית!
      לא, אבל את יכולה להשתמש בקלויים אם זה מה שיש לך, איך שאת מעדיפה.
      העניין הוא שאחרי אפייה לא כל כך שמים לב אם הם קלויים או לא.
      בהצלחה 🙂

  2. אוהבת את המתכונים שלכם.
    מפריעה לי הגדרת הכמויות עפ"י כוס חד פעמית חם או קר.
    יש את הנ"ל בגדלים שונים.
    מה יותר פשוט מלהגדיר משקל , ואז אין ספק.
    בתודה רבה
    רותי

    1. היי רותי!
      האמת היא שאת יכולה להשתמש בכל כוס שבא לך, בתנאי שאת משתמשת באותה הכוס לכל אורך המתכון.
      יש מבשלות שמעדיפות להשתמש בכוסות חד פעמיים וזה בסדר, שוב – כל עוד משתמשים באותה הכוס.
      מקווים שעזרנו 🙂

      1. היי, המתכון נראה טוב, אבל אני מצטרפת להארתה של רותי.. כתוב כוס שמן, האם זו כוס חד פעמית או כוס מדידה? כלומר, האם היחס הוא כוס מדידה של שמן על חצי קילו קמח, או כוס חד"פ על חצי קילו קמח, כמו הכוס שהוזכרה בעניין הקמח. הפער הוא כמובן משמעותי, ואם אני לא משתמשת בחד"פ, אבל הכוונה לזה, אז לא ברור כמה זה בכוס מדידה – מה היחס בין הקמח לשמן. וקמח אני בכלל שוקלת 😋.. מאוד רוצה לנסות, אז תודה על המתכון, ומראש – על המענה

      2. היי יערה,
        מדובר בכוס חד פעמית לשתייה חמה (200 מ"ל). המלצה שלנו היא להוסיף את השמן או את מיץ התפוזים בהדרגה ולעצור כשהבצק רווי ונוח לעבודה, שלא יהיה דביק מדי אלא חלק ונעים.
        בהצלחה!

  3. היי, המתכון נשמע מעולה! אפשר להחליף את המיץ תפוזים בנוזל אחר יותר ניטרלי כמו חלב או מים?

  4. 5 stars
    הי,
    הכנתי את העוגיות ויצא מעולה!!!!
    אני רוצה להכין עכשיו שוב אבל אין לי סוכר וניל…
    מה אני יכולה לשים במקום? אולי סוכר רגיל או תמצית וניל?
    תודה רבה וחנוכה שמח!!!

    1. היי מירי, קודם כל כיף לשמוע שיצא טעים! שנית כפית אחת של תמצית וניל שווה ערך לכפית סוכר וניל שקונים מהסופר, ואפשר להוסיף עוד כפית סוכר לבן בשביל המתיקות. בהצלחה!

    1. היי אביה, אנו ממליצים בד"כ לתת לבצק למגולגלות לנוח במקרר שמונה שעות ואפשר גם יותר. (לפחות שעה אחת)

  5. יצא מעולה. השתמשתי ב 2/3 קמח מלא 80% ו 1/3 כוסמין.
    זו בעצם גרסא מתוקה נפלאה לבצק הספידי הסופר שימושי.
    תודה גדולה!

      1. אם הבצק יצא שמנוני או דביק מדי ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך קודם לכך אפשר לנסות להעביר אותו למקרר לאחר מכן הוא יהיה נוח יותר לעבודה.

      2. היחס של השמן והקמח כן נכון,עדיף על מרגרינה.בחצי ק"ג
        קמח בדר"כ שמים מרגרינה אחת ששווה לכוס שמן.

      1. אם הבצק יצא שמנוני או דביק מדי ניתן להוסיף לו מעט קמח, אך קודם לכך אפשר לנסות להעביר אותו למקרר לאחר מכן הוא יהיה נוח יותר לעבודה.

      2. היי פייגי!
        אפשר להחליף את מיץ התפוזים בכוס חלב (מן החי או מן הצומח) או בכוס מים.
        בהצלחה 🙂
        נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

      3. 5 stars
        אני מוסיפה 2כפות שקדים טחונים מוסיף המון
        תבלין מחלב 1/4 כפית
        1 – 2 טיפות מי זוהר
        חלום ליל קיץ.
        בתיאבון.

      4. היי רחל,
        יש כבר שקדים טחונים במילוי. האם את מוסיפה לבצק?

4.36 from 48 votes (44 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements