מתכון לימונים כבושים ב-5 דקות
מתכון של לימונים כבושים שתכינו רק ב-5 דקות!
לימון כבוש וממרח לימון, שניתן להוסיף לשלל מאכלים: לדניס, לפריקסה, לטורטיות ולאין ספור כריכים שווים וטעימים! יום העצמאות קרב ובא וזה בדיוק הזמן להיכנס למטבח! כידוע תהליך ההכנה הוא מאוד קצר בין 10-5 דקות, אבל זמן הכבישה לוקח הרבה יותר זמן…במקרה שלנו מדובר ב-14 ימים. תסכימו איתי שבשביל לימונים כבושים שווה לחכות שבועיים שלמים! שווה בהחלט! אז אל תחכו יותר מדי…ולכו להכין!
אז בזמן שכולם מתעסקים בהכנות למנות העיקריות ליום העצמאות, הגיע הזמן להתעסק גם בתוספות (החשובות לא פחות!) ומה יותר טוב מתוספת של לימונים כבושים, שתכבוש לכם את הטעם והחך ותוסיף המון למנה העיקרית כמו: כריכים, טורטיות, דניס, פריקסה…ועוד המון מאכלים שתוכלו להכניס בתוכם את הלימונים!
למה באמת כדאי לכם: לימונים כבושים
-
בריא וטעים: במקום לקנות לימונים כבושים שבוודאי עם חומרים משמרים, תכינו תוצרת ביתית!
-
מהיר להכנה: לא יותר מעשר דקות הכנה! (כולל שטיפת כלים) ו-14 יום כבישה, אבל מי סופר?!
-
תוספת: תוספת מושלמת שמתאימה לכל כך הרבה מאכלים כמו כריכים, טורטיות בשר…ועוד המון מאכלים!
-
יום העצמאות: אכן לרוב הבשר הוא המאכל העיקרי ביום העצמאות, אבל חייב תוספת טעימה לידו!
שורה תחתונה: לימונים כבושים וממרח לימונים, מושלם כתוספת למנה עיקרית…ובעיקר למנגל של עצמאות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון לימונים כבושים ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 1 קילו לימון
- 1 כוס מלח גס
- 2 כוסות שמן
- מעט פלפל (אנגלי)
אופן ההכנה
- שוטפים את הלימונים היטב
- חותכים את הלימונים לפרוסות לא עבות מידי ולא דקות מידי
- מערבבים היטב את הלימונים יחד עם המלח גס ומוסיפה את הפלפל האנגלי
- מכניסים את הלימונים לצנצנת יחד עם הפלפל האנגלי ומוסיפה את השמן
- חשוב: השמן צריך לכסות את כל הלימונים
- משאירים את הצנצנת 7 ימים בחוץ ו-7 ימים במקרר לאחר מכן ניתן לטחון את זה או להשאיר אותם שלמים
שאלות נפוצות: לימונים כבושים
מה הסיבה שיצא לי מר? יש צורך לכבוש את זה לפחות 14 יום, אולי עשית את זה לפני שכבשת? אם כן זו כנראה הטעות. |
את לא מקלפת את הקליפה? אני לא מקלפת, אני יודעת שיש שמקלפים אני אוהבת לכבוש עם הקליפה. |
כמה זמן הלימונים יכולים להישאר במקרר? יכולים להחזיק במקרר חודש שלם! |
נכון המלח שומר על הלימונים מלהקלקל
היי עמרן!
נכון מאוד, זה התפקיד שלו בין היתר.
נשמח מאוד לראות מחוכמתך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים חדשים כל יום 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
בשביל מה כל כך הרבה שמו ?
מוסיפים לצנצנת מיץ משני לימונים ורק סוגרים עם שכבה דקה של שמן.
מתבלים עם כפית פפריקה מתוקה וכרבע
כפית פפריקה חריפה.
יוצא מצויין גם לאחר 4 ימים על השיש ועוד 3-4 ימים במקרר.
יש לעקר את הצנצנת קודם שימוש, אין להכניס אצבעות ידיים למוצר.
היי נח, תודה רבה על התגובה!
לא חייבים לשים את כל השמן, זה בהחלט עניין של טעם והעדפה.
בגדול, המוטו שלנו הוא לתת מקום לכל סוגי המתכונים כדי שלכל אחד יהיה את החופש לבחור את זה שהכי מתאים לו 🙂
2 כוסות שמן???
היי רחלי!
את יכולה חצי כוס פחות אבל כן, זה המתכון 🙂
בהצלחה!
לימונים כבושים נשמרים במקרר גם שנים כאשר סגורים בצנצנת זכוכית ומכוסים בשמן (עדיף זית)
היי אסא! תודה על התגובה 🙂