מתכון ז'אבן למימונה
מתכון מיוחד וטעים מהבית המרוקאי לקראת המימונה, ממתק קציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט וכל אותם זיכרונות ילדות מתוקים.
מתכון מיוחד וטעים מהבית המרוקאי לקראת המימונה!
ממתק קציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט וכל אותם זיכרונות ילדות מתוקים.
רוצו להכין, שיהיה לנו חג צבעוני ושמח.
ספר המתכונים של יסמין וחן קלפה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון ז'אבן למימונה
מתכון מיוחד וטעים מהבית המרוקאי לקראת המימונה, ממתק קציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט וכל אותם זיכרונות ילדות מתוקים.
לדרג
המצרכים
- 2 כוסות סוכר (כוס חד פעמי)
- 1 כוס מים
- ½ לימון
- 2 חלבונים
אופן ההכנה
- בסיר קטן להכניס 2 כוסות סוכר וכוס מים אחת.
- לבשל על אש נמוכה כ - 35-40 דקות, לערבב ולהשגיח.
- לקראת סוף הבישול להכניס מיץ מחצי לימון.
- לערבב כמה דקות נוספים ולתת לנוזל להתקרר.
- עוברים למיקסר ושופכים את הנוזל הצונן לשם.
- מפעילים בעוצמה את המיקסר ותוך כדי לאט לאט שופכים 2 חלבונים.
- נותנים למיקסר לפעול בערך 5-10 דקות.
- הז'אבן יוצא מבריק חזק וטעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
מקור: יסמין וחן קלפה
הי, איך שומרים? אפשר להכניס למקרר? אם אני מכינה יום לפני ההגשה?
היי אפרת,
אכן כן, בהצלחה!
חובה להכין אני תוהה למה הסתבכתי עם עוגה בת תשעה שלבים
תודה רבה דקלה! בואי שתפי אותנו גם בתמונה בפוסט בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/