מתכון חזרת יותר טעים מהקנוי
חזרת ביתית חריפה טעימה למריחה על גפילטע פיש, שתגרום לכם לחזור לטעם החריף והאהוב! אז מי אמר שאשכנזים לא אוכלים חריף? החזרת היא ללא ספק הסחוג של האשכנזים, ונכון…העיניים שורפות והמטבח עולה בלהבות אך עדיין אי אפשר להפסיק לאכול אותה! ואם הגפילטע פיש מרגיש לכם תפל מדי, נגיעה קטנה שלה על הגפילטע תחזיר לכם את הטעם לפה ואת הצבע ללחיים!
לקראת חג הפסח החזרת היא חלק מסדר הפסח וחייבת להיות בשולחן, אז אם השנה בא לכם להשקיע טיפה יותר, ולא לקנות הכל מוכן מהסופר. תוכלו להכין בבית והיא תצא חריפה וטעימה הרבה יותר מהסופר!
ואם אתם אוהבים חריף ואוכלים אותה לא רק בפסח, תשמרו היטב את המתכון! ומה שטוב בחזרת – זה שהיא מחזיקה הרבה זמן במקרר ולא מתקלקלת כך שהיא תישאר גם לאחרי פסח!
למה באמת כדאי לכם: חזרת
-
חריף אש: נגיעה קטנה שלה על גפילטע פיש או מצה תחזיר לי את הצבע והטעם לפה!
-
למה לקנות? במקום לקנות תנסו להכין בעצמכם ולא תאמינו כמה זה קל!
-
זמן: בניגוד למאכלים אחרים, החזרה מחזיקה להרבה זמן במקרר!
-
אין אחד שלא יאהב: כדאי לכם להכין כמה וכמה צנצנות, כדי שתוכלו לחלק לשאר בני המשפחה!
שורה תחתונה: חזרת ביתית חריפה וממכרת, והרבה יותר טעימה מהסופר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון חזרת יותר טעים מהקנוי
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 250 גרם שורש חזרת ( טרי)
- 4-5 ראשי סלק (חלוטים וקלופים)
- 2-3 כפות חומץ בן יין (או חומץ רגיל)
- 1 כף מיץ לימון
- 0.5 כפית מלח
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה
- כמובן לשים כפפות חד פעמיות, לנקות את הסלק ולשים בסיר עם מים לבשל עד לריכוך לגרד אותו בפופמפיה, לגרד גם את השורש של החזרת.
- להוסיף את החומץ הלימון מלח והסוכר לערבב היטב.
- לחלק לקופסאות ולשים במקרר.
- לתת לזה יום במקרר לפי שאוכלים כדי לספוג טעמים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: חזרת
האם צריך לחכות יום אחד לפני שאוכלים? כן, מומלץ לתת לזה יום במקרר לפי שאוכלים כדי לספוג טעמים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!