עוגת שוקולד נדירה
עוגת שוקולד נדירה ששברה את הרשת.
עוגה רכה, עסיסית, ונימוחה עם מרקם שמיימי מציפוי גנאש שמנתי ועשיר
עוגה כיפית בהכנה מהירה וקלה עם חומרים שתמיד יש בבית – מסוג העוגות שהם בגדר חובה בכל שבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
המצרכים
- 5 יחידות ביצים
- 2 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 3 כפות קקאו
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוס מים רותחים
לציפוי גנאש:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 2 חפיסות שוקולד מריר
אופן ההכנה
- שלב ראשון, נקציף את החלבונים למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז מוסיפים לקערה את הסוכר, חלמונים ואת השמן ונקציף שוב את הכל יחדיו.
- כעת מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את הסוכר וניל, אבקת האפייה, הקקאו, הקמח, ואת המים.
- בשלב זה שופכים את הבלילה שנוצרת לתבנית מתאימה ומכניסים לתנור על חום 150 מעלות (אפייה עליונה ותחתונה) למשך כ 45 דקות או עד שקיסם שנועצים באמצע העוגה יוצא נקי.
להכנת הגנאש:
- נרוקן את השמנת המתוקה בקערה מתאימה למיקרוגל.
- את השוקולד נקצוץ דק ונוסיף לקערה ביחד עם שתי כפות מים רותחים.
- נמיס את שניהם יחדיו במיקרוגל למשך כ-40 שניות, נוציא ונערבב.
- חוזרים על הפעולה שוב למשך כ-40 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- הגנאש מוכן! נשפוך בעדינות על העוגה מעל ונשים את העוגה במקרר.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד נדירה
אפשר להפחית את הסוכר לכוס? ואת הסוכר וניל? |
אפשר קצפת צמחית במקום החלבית? |
הפרחים והמגש מאיפה נרכשו בבקשה? |
הבמה כולה שלכם:
"עוגה מ ו ש ל מ ת !!
קלה להכנה כלכך רכה, כמו ענן!! טעימה וחוסלה תוך דקות ספורות!!!!! הייתי בשוק.
חיפשתי כ"כ הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד פרווה פשוט וטעים לאירוח. לא הפסיקו להחמיא על העוגה וביקשו את המתכון!
בקיצור אני באמת ממש ממליצה."
אלין
העוגה הכי מוצלחת ומרשימה שיצא לי להכין, תודה!"
שחף
חני קפלן
אורלי ברוך
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: ע.וגת שוקולד נדירה – כפיר דהן
חסר מידע:
1. כמה זמן האפייה בתנור?
2. האם האפייה בטורבו או קו עליון תחתון.
היי עדנה,
בערך חצי שעה, 35 דקות. תלוי כמובן בתנור עצמו.
אפייה בתוכנית רגילה.
בהצלחה!
הכנתי את העוגה הזו פעמיים, פעם אחת כעוגת יום הולדת, עגולה, חציתי בגובה, מרחתי קרם ושוקולד, עטפתי וקישטתי, יצאה מעולהההההה! רכה עסיסית וטעימה מאוד.
פעם שניה הכנתי כעוגה מהירה לכבוד שבת בשתי תבניות אינגליש וציפוי גנאש כפי שכתוב במתכון, וגם אז יצאה מעולהההההה, טעימה עסיסית! מאמצת אותה לעוגת השוקולת הקבועה שלי.! שווה להכין!
היי שרית,
תודה רבה שכתבת לנו, אנחנו שמחים מאוד שאת נהנית מהעוגה הזו כל כך!
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו, אם אינך שם עדיין 🙂
בס"ד
יצא חבל על הזמן! וגם קלה להכנה. עשירה מאוד
תודה
היי איילה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה הנהדרת הזו 🙂
קבלתי המלצה למתכון ניסיתי ולצערי היו כמה דברים… האחד עשיתי אותו חום 45 דק והעוגה היתה נוזלית ולא אפויה עדיין
דבר שני לא כהה מידי.. 3 כפות קקאו מספיק?
והשלישי שחתכתי ממנה יש לה קטעים בהירים יותר.. משהו בבלילה מוזר. למה זנ? אשמח להכין שןב ולבדוק מה קרה.. עשיתי בדיוק כפי ההוראות
היי שרה!
המתכון הזה אכן מומלץ, כנראה שצריך רק לעשות כמה תיקונים קטנים לפעם הבאה. למשל:
ייתכן שבתנור שלך יש צורך באפייה ממושכת יותר ולכן תמיד כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם ולהמשיך לאפות עד שהיא מוכנה, זאת מפני שיש הבדל בין עוצמת התנורים.
בנוסף, העוגה עצמה לא צריכה להיות כהה מאוד מפני שהגנאש מכסה אותה והוא מספיק כהה.
יש לערבב את הבלילה כמו שצריך עד שמתקבלת תוצאה אחידה.
בהצלחה בפעם הבאה, אנחנו בטוחים שתצא מעולה 🙂
תודה על המתכון. איך ניתן להתאים לתבנית אינגליש קייק?
כדי להתאים לתבנית אינגליש קייק יש לחתוך את כמות המצרכים בחצי ולהכין באותו האופן כמו במתכון המקורי.
הבנתי שהכוס מדידה היא בעצם כוס חד פעמית לשתייה קרה, האם מדובר בכוס של 180 מ"ל?
נכון מאוד
אם אני מעוניין לשים כוס סוכר אחת בלבד, האם עליי להוסיף איזה מוצר יבש אחר במקום זאת?
לא, אפשר לשים כמה סוכר שרוצים לפי טעם אישי.
כפיר נראית מושלמת העוגה אך אנא ממך תן לי בכמות איך להפוך אותה לטבעונית מבחינת הביצים אני יודעת ניתן רסק תפוחי עץ וחומץ על חמש ביצים לא יודעת כמות לא מוצאת בשום מקום ביצה אחת שווה לכמה רסק וחומץ אודה לך מאוד עם תוכל לענות לי
תודה רבה יעלה
היי יעלה!
שאלה מצוינת 🙂 הנה כמה דרכים להחליף ביצים במתכון של עוגה:
ביצה אחת שווה ערך ל –
1. כף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים, לערבב טוב ולהניח בצד 5 דקות (האפשרות הטובה ביותר).
2. כף קמח, 3/4 כף שמן, רבע כפית אבקת אפייה וכף מים. לערבב ולהניח בצד 5 דקות.
3. כף קורנפלור + כף מים, לערבב ולהניח בצד ל-5 דקות.
מקווים שהצלחנו לעזור!
כמה קמח צריך שמדובר בקמח תופח ?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. אז יש להוסיף עוד 3 כפיות כדי להשלים לשתי שקיות אבקת אפייה. בהצלחה!
העוגה יצאה מצוינת עם מה שנשאר הוספתי גרנז שוקולד ושמנת ופתיבר קצוצ ועשיתי כדורי שוקולד
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הייתי צריכה להעלות טמפרטורה ל 180 לעוד כעשרים דקות אחרי האפייה כפי שכתבתם כי זה לא נאפה והיה מימי לגמרי. אבל פרט לזה-מצויין
היי אבישג!
שמחים לדעת שהסתדרת בסוף ומתנצלים על אי הנעימות שחווית.
מוזמנת אלינו לקבוצה לקבל מתכונים חדשים מעולים כל יום: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
שתי שקיות אבקת אפיה לשתי כוסות קמח? האין זה ה-מון? העוגה לא יוצאת עם טעם לוואי חזק?
שואלת לפני שאני עושה אותה, כי היא נראית מושכת מאוד.
תודה
היי פנינה, אין לאבקת האפייה או כל מוצר אחר טעם לוואי, העוגה יוצאת טעימה ועשרות אם לא מאות כבר הכינו והתאהבו. בהצלחה!
10 כוכבים. גם קלה וגם טעימה. מה צריך יותר.
שמחים שאהבת חני! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
עוגה מעולה, מתכון ברור, אוורירית וגבוהה
העוגה הכי מוצלחת ומרשימה שיצא לי להכין, תודה!
שאלה:
במידה ופעם הבאה אני שמה כוס ו1/2 סוכר במקום 2 המרקם ישתנה?
שמחים שאהבת שחף, תמיד תענוג לשמוע בתיאבון! לשאלתך לא, שינוי קל כזה לא ישפיע על המרקם.
את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
נתקעתי בלי סוכר
יש לי רק כוס אחת והשאר סוכר חום בהיר
האם כדאי או לחכות לקניית סוכר?
תצא בערך אותה דרגת מתיקות אם תשתמשי בסוכר חום, אך הטעם והמרקם כמובן יושפעו מכך.
עוגה מ ו ש ל מ ת !!
קלה להכנה כלכך רכה, כמו ענן!! טעימה וחוסלה תוך דקות ספורות!!!!! הייתי בשוק.
חיפשתי ככ הרבה זמן מתכון לעוגת שוקולד פרווה פשוט וטעים לאירוח. לא הפסיקו להחמיא על העוגה וביקשו את המתכון!
בקיצור אני באמת ממש ממליצה .
שמחים שאהבת אלין, תענוג גדול לשמוע! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר לדעת עם איזה קמח השתמשת? האם זה קמח מצות או קמח אחר.
קמח רגיל, המתכון הזה אינו מיועד לפסח.
אפשר להבהיר יותר את הכמויות, מה זה 2 סוכר וניל?
היי מיכל, הרחבנו את המתכון והבהרנו יותר גם את המצרכים וגם את אופן ההכנה, מקווים שתכיני ויצא מושלם. בהצלחה ובתיאבון!
מתי מוסיפים את החלבונים?
היי אביגיל, את החלבונים נקציף בשלב הראשון של המתכון למשך 5 דקות על מהירות גבוהה, ואז נוסיף סוכר, חלמונים, ושמן ונמשיך להקציף, ואז ממשיכים ומוסיפים את שאר המצרכים כפי שרשום, בהצלחה!
האם מדובר ב 2 כפיות או 2 שקיות אבקת אפיה ?
היי מיכל, כשלא מצויין כפיות מדובר בשתי שקיות, בהצלחה ובתיאבון!
עוגה מעולה… קלה ונעימה
תודה רבה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
באיזה גודל התבנית?
תבנית 24 או כל תבנית אחרת בגודל בינוני.
אפשר תבנית פיירקס ?
אפשר פיירקס בגודל בינוני דומה
מומלץ להיגמל מהשימוש בכלים חד"פ לבישול (ובכלל!). מה רע בכוס מדידה?!
היי מירי, צודקת במאה אחוז אך חשוב גם בשבילנו לשתף איזה כלי מידה השתמשה בעלת המתכון המקורי כאשר שיתפה לראשונה, ככה שהסיכויים להצלחת המתכון הכי גבוהים אם משתמשים באותם כלי מדידה כמוה. תודה על ההבנה ובהצלחה!
נשמע טעים וקל..אנסה בהזדמנות הראשונה..
שכחתם לציין את להכין את הציפוי
היי אביטל, להכנת הגנאש – נמיס במיקרו על דקה וחצי, נערבב טוב טוב עד שזה הופך לשוקולד ואז שופכים בעדינות על העוגה מעל ושמים במקרר. תוקן תודה.
איך נוצרות הקוביות למעלה?
היי ענת, חותכים עם סכין בצורה הרצויה. בהצלחה!
שאלה- העוגה צריכה להיות כל הזמן במקרר.?
תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע.
עוגה מעולה! קלה להכנה, טעימה. מתכון ברור, נהדרת.
תודה רבה!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/