עוגת שיש לפסח רכה בטירוף

עוגת שיש לפסח, כשרה במיוחד לחג ,רכה ונימוחה בטירוף! במתכון מצורף סרטון הכנה כך שאם אתם מכורים לתוכניות בישול , תוכלו לצפות בסרטון תוך כדי אפייה ובכך להפוך את חווית האפייה למהנה הרבה יותר , וגם להפיג את הבדידות – כי זה ידוע שהכי כיף לבשל בשניים! בנוסף , במתכון מצורף טיפים והמלצות איך להפוך עוגת שיש לפסח – ללא פחות מעוגה מושלמתת!
עוגות שיש הן מסוג העוגות שחייב שהן יהיו באופן קבוע במטבח או בסלון בשולחן האורחים , וגם בחג הפסח אי אפשר לוותר עליהן! בשביל זה הבאנו לכם מתכון של עוגת שיש לפסח טעימה בטירוף!
תהליך הכנת המתכון קל ופשוט , בלי הרבה מרכיבים ובלי הרבה "כאב ראש" , כך שכל אחד יכול להכין את העוגה בלי שום בעיה בכלל!

למה באמת כדאי לכם:עוגת שיש לפסח
- זה חובה! עוגות שיש הן מסוג העוגות שחייב שיהיה תמיד בשולחן במטבח, וגם בחג הפסח!
- קל להכנה: תהליך ההכנה קליל ופשוט, ובכלל לא מסובך שתכינו בלי בעיה!
- ספוגי ורך: עוגת שיש לפסח רכה ונימוחה במרקם ספוגי וקפיצי , מה צריך יותר מזה?
- סרטון הכנה: סרטון שמסביר את תהליך ההכנה ממש כמו בתוכניות בישול , רק שהפעם אתם הבשלנים!
שורה תחתונה: עוגת שיש לפסח כשרה, רכה ונימוחה שלא תוכלו לוותר עליה בחג הפסח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

עוגת שיש לפסח רכה בטירוף
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 7 ביצים
- 1 כפית תמצית ( וניל)
- 1¼ כוסות סוכר
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים טבעי
- 1¼ כוסות קמח תפו"א (אפשר גם קמח רגיל לא לפסח)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו (שטוחות)
אופן ההכנה
- להקציף את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר והווניל לתערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים את השמן בזילוף דק לאחר מכן מוסיפים את הקמח תפוחי האדמה , האבקת אפיה והמיץ עד לקבלת בלילה חלקה.
- חשוב: לשטוף את המקצפת של המיקסר מהחלמון ( הצהוב) לפני שמכניסים את החלבון (הלבן) למיקסר
- להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב
- לקפל את החלבונים והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים לתבנית 3/4 מהכמות ( לא לשמן את התבנית, כדי שהעוגה לא תצנח )
- ל-1/4 הנותר מוסיפים 2 כפות קקאו ושופכים מעל התערובת הבהירה
- בעזרת מזלג יוצרים צורת שיש
- אופים במצב רגיל , תנור שחומם מראש על 180° כ- 45 דקות
שאלות נפוצות: עוגת שיש לפסח
מה עושים כדי שהעוגה לא תצנח אחרי שמוציאים מהתנור?
לא לשמן את התבנית, אני לא משמנת וזה לא צונח. |

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עשיתי את המתכון בפסח עם קמח תפוא ויצא אכן מעולה ואוורירי
אך כעת עשיתי עם קמח כוסמין (כוסמין לבן של רובינפלד) ובאפיה זה אכן תפח מאוד מאוד אבל אחר כך צנח לי… (לא שימנתי התבנית).
מה עושים?
היי חיים,
קמח כוסמין כבד יותר במרקם שלו ולכן העוגה לא תוכל להיות אוורירית כמו שהיא עם קמח תפו"א.
עם זאת, אפשר לנסות שוב ולשמן את התבנית היטב כדי לתת לעוגה סיכוי טוב יותר להישאר גבוהה.
דבר נוסף שיכול לעזור זה לערבב כמה שפחות, רק עד שהחומרים מתאחדים וזהו.
בהצלחה!
תודה רבה
מתכון מעולה!!
יוצא אוורירי ולא דחוס כדרכם של עוגות קמח תפו"א
הוספתי שקדים טחונים ועוד מעט מיץ תפוזים
ואחרי אפיה הברשתי מיץ תפוזים
טעים במיוחד!
היי שרה,
איזה יופי! שמחים מאוד שנהנית ככה מהמתכון 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח תפוח אדמה ואבקת אפיה?
היי יסמין,
אכן כן, בהצלחה!
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בונדקייק, וחייבת לשמן, מה אפשר לעשות?
היי מרים,
אפשר לנסות לשים נייר אפייה במקום לשמן.
בהצלחה!
שימנתי עם תרסיס, יצא מדהים. גבוה, אורירי, יפהפה וטעים (לא שייך לשים נייר אפיה בתבנית עגולה מדוגמת….) תודה.
היי מרים,
שמחים שזה עבד!
הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצאה מושלמתת
מתכון מעולה
היי ספיר,
שמחים מאוד שנהנית ממנה! ואת מוזמנת גם להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂
נהדרת בטירוף
היי אסתר,
שמחים לדעת שנהנית ממנה! את מוזמנת גם להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
עוגה נפלאה עשיתי אותה מספר פעמים ונגמרה במהירות
היי,
תענוג לשמוע!! והאמת שגם נשמח לראות תמונות אם צילמת בקבוצה 🙂
העוגה יצאה מושלמת רק שהיא צנחה לי כי שמנתי את התבנית מתוך הרגל בכל זאות היא כמעט נגמרה כולם נהנו מכל ביס..אני יכין שוב בטוח תודה רבה וחג פסח כשר ושמח
עוגת השיש
1/4 כוס עם חלמון
מה עם שאר הסוכר??
רבע כוס עם החלמונים וכוס שלמה עם החלבונים בהצלחה!