לחם אגוזים קל בקערה אחת
מכורים לאגוזים זה בשבילכם: לחם אגוזים רך ונימוח מבפנים וקראנצ'י מבחוץ במילוי של אגוזי מלך וגרעיני דלעת – שהופך כל ביס לעולם ומלאו!
אם גם אתם אוהבים פיצוחים כמוני , ובמיוחד אגוזים – הלחם הזה זאת בדיוק הסיבה ללמה כדאי לכם לגוון במבחר הלחמים שיש לכם בבית, ולהוסיף שדרוג קטן ללחם! כמובן שתוכלו להוסיף לא רק אגוזים וגרעיני דלעת , אלא איזה סוג פיצוחים שמתחשק לכם לשים בתוך הלחם.
כידוע – בדרך כלל כדי שהלחם יהיה טעים אנחנו מורחים ממרח טעים עליו… אבל בלחם אגוזים אין צורך להוסיף ממרח עליו כי הוא טעים בדיוק כמו שהוא, והופך כל ביס להפתעה אחרת (תלוי על איזה אגוז תפלו בביס).
בנוסף הבירה מקנה ללחם אווריריות שאין כמותה! מה שהופך את הלחם לקל לעיכול ולא דחוס וכבד.
למה באמת כדאי לכם: לחם אגוזים
- פיצוחים: אם אתם אנשים של פיצוחים ופחות של מתוק , הלחם אגוזים מתאים בול בשבילכם!
- פחות משעה: תוך פחות משעה ויש לכם לחם מוכן , חם וטרי!
- אוורירי: בשונה מהלחמים הכבדים והדחוסים , הלחם אוורירי וקל לעיכול!
- טעים כפי שהוא: הלחם אגוזים מלא בכל טוב וטעים כמו שהוא , כך שאפילו אין צורך למרוח עליו שום ממרח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
לחם אגוזים קל בקערה אחת
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- סוג קמח (תופח /רגיל/ללא גלוטן/ קמח שיפון)
- 400 גרם קמח תופח (3.5 כוסות - כוס של 200 מ"ל)
- כפית מלח
- חופן אגוזים קצוצים (אני שמתי אגוזי מלך וגרעיני דלעת אפשר לגוון בתוספות שאתם אוהבים.)
- 330 מ"ל בקבוק בירה (אפשר בירה לבנה או שחורה , אני השתמשתי בלבנה.)
- אגוזים
- שומשום
- 10 גרם שקית אבקת אפייה (אין צורך להשתמש , רק במידה ומשתמשים בקמח רגיל)
אופן ההכנה
לפני שמתחילים:
- במקום קמח תופח : אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן.אפשר להשתמש בקמח שיפון ולשים רבע כוס פחות קמח ( מהכמות שכתוב במצרכים).אפשר להשתמש בקמח רגיל + שקית של אבקת אפייה (10 גרם)
- אפשר להשתמש עם בירה שחורה או לבנה - לא משנה איזה תבחרו.
אופן הכנה:
- לערבב קמח תופח, מלח, אגוזים ולהוסיף בירה לאט ולערבב עם כף.
- להעביר לתבנית אינגליש קייק משומנת ולפזר מעט שומשום.
- לאפות 20 דק ב 150 מעלות , 20 דק נוספות ב 180 מעלות צריך להיות שחום ויפה
- לחכות מעט שיתקרר לפני שפורסים.
שאלות נפוצות: לחם אגוזים
אין צורך למרוח ביצה לפני האפייה? אין צורך… אני פיזרתי שומשום. |
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
אפשר בירה שפתוחה כמה ימים, או חייבים את הגזים של הבירה?
עדיף בירה חדשה. בהצלחה