מיני פחזניות בטעם שוקולדי מפנק
מיני פחזניות בטעם שוקולד במילוי קרם וניל – קינוח מינמליסטי ומפנק
פעם פחזניות היו מכינים רק ב – "פטיסרי צרפתי" מכיוון שכולם חשבו שמדובר במתכון מסובך… היום כל מטבח ביתי יכול להפוך לקונדיטוריה צרפתית.
אם אתם חובבי שוקולד וודאי תשמחו לקבל את המתכון האהוב על כולם עם בגרסה שוקולדית חדשה.
כולנו מכירים את הגרסה הרגילה של מילוי בטעם שוקולד אז הפעם החלטנו להפוך את היוצרות ולהביא לכם גרסה מחודשת- פחזניות שוקולד והמילוי בטעם וניל.
"קינוחים קטנים" ללא ספק אהודים על כולם! כולנו אוהבים קינוחים מנימליסטיים וקטנים ככל האפשר , כדי שנוכל לאכול אותם בביס אחד ולקבל פיצוץ טעמים בפה…
ואם אתם רוצים לחלוק את מעשה ידיכם ולעשות מארז קטן ומתוק זה בדיוק הקינוח בשבילכם!
למה באמת כדאי לכם: פחזניות בטעם שוקולד
- שוקולד: אם אתם חובבי שוקולד וודאי תשמחו לטוויסט שוקולדי ומפנק!
- קטן וטעים: קינוח שתאכלו בביס אחד של פיצוץ טעמים מתוקים ביותר!
- מארז קטן: אם תרצו לחלוק עם היקרים לכם במארז קטן, זה הקינוח המתאים ביותר!
- נוסטלגי: אם יצא לכם לבקש ב"פטיסרי צרפתי" אתם וודאי מתגעגעים לטעמים ולריחות המתוקים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מיני פחזניות בטעם שוקולדי מפנק
ציוד
המצרכים
מצרכים פחזניות:
- 2 כוסות חלב
- 200 גרם חמאה
- ½ כפית מלח
- ¼ כוס סוכר
- 3 כפות קקאו (הרשי)
- 2½ כוסות קמח
- 6 ביצים (L)
- חלב
- קוביות ( חמאה)
- מלח
- סוכר
מצרכים קרם וניל:
- 1 כוס חלב
- 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל 38%)
- ½ כוס סוכר
- 1 מקל וניל (או 2 שקיות סוכר וניל)
- 4 חלמונים
- קורט מלח
- 3 כפות עמילן תירס (קורנפלור או קמח מנופה)
מצרכים קרם וניל: אינסטנט פודניג וניל
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (( 38 אחוז) )
- 1½ כוסות חלב (( עדיף 3 אחוז או מלא ) )
- 2 חבילות אינסטנט פודינג ( וניל)
אופן ההכנה
אופן הכנה פחזניות:
- בתוך סיר לשפוך חלב , קוביות חמאה , מלח וסוכר , לבשל על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה , לאחר מכן מסירים את הסיר מהלהבה , מוסיפים את הקמח והקקאו מנופים , ומחזירים לגז ומערבבים עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר והופכת אחידה,
- לאחר שהתערובת הצטננה מעבירים לקערת מיקסר / מערבל ומוסיפים בהדרגה את הביצים , בדגש על הדרגה , עד שמתקבלת תערובת סמיכה
- לוקחים תבנית סילקון מתאימה למקרונים, מכניסים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן וחצי שני לשקית זילוף עם צנטר עגול , מזלפים לתוך התבנית
- יוצאים בסך הכל לאחר 2 נגלות של תבניות בתנור כ- 38 מיני פחזניות מכניסים לחום של 200 מעלות ל10 דקות ולאחר מכן מורידים ל180 מעלות לעוד עשר דקות נוספות.
- אין לפתוח את התנור עד לסיום האפייה תהיו סבלניים!
אופן הכנה קרם וניל:
- יוצקים לסיר בינוני את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר יחד עם הווניל. (אם משתמשים במקל וניל – יש לפתוח אותו לאורכו, לגרר את הגרגרים, ולהביא לרתיחה את המקל והגרגרים עם החלב והשמנת. לאחר הרתיחה, מסירים מהלהבה, מכסים את הסיר כדי לשמור על הארומה, משהים כ-10 דקות ומסננים.
- מקציפים את החלמונים והמלח ומבליעים את עמילן התירס בקציפה. מוסיפים 3-4 כפות חלב חם לקציפת החלמונים, תוך כדי בחישה מתמדת, (להשוואת הטמפרטורה) ולאט ממשיכים להוסיף לקציפה את יתרת החלב והשמנת.
- מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים לרתיחה – על להבה נמוכה מאוד – תוך כדי בחישה מתמדת. כאשר הקרם מתחיל לבעבע, מסירים מיד מהלהבה ומצננים. מכסים מיד בניילון נצמד כדי שלא ייווצר קרום על פני הקרם. שומרים במקרר עד לשימוש.
קרם וניל: מאינסטנט פודינג וניל
- לשים במיקסר 500 מל שמנת מתוקה ( 38 אחוז) , כוס וחצי חלב ( עדיף 3 אחוז או מלא ) ו2 חבילות של אינסטנט פודינג וניל להקציף הכל יחד, ולזלף.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: פחזניות בטעם שוקולד
מה זה קקאו הרשי? |
מה זה צנטר מזולף (חצי)? |
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!