מוס | עוגות | עוגות קלות להכנה
עוגת מוס גבינה קלה ומפתיעה
שילוב טעמים מושלם של גבינה, קרמל ושוקולד לבן רפאלו עם קוקוס כל כך טעים. הכי ומהירה להכנה שיש, שפשוט לא תאמינו כמה היא באמת קלה!
יש כאלה שמכורים לעוגות גבינה. שבעיניהם, זה הקינוח האולטימטיבי והמנצח. ויש כאלה שאף יחלקו עליהם ודווקא יצביעו בעד עוגת מוס או שוקולד וקרמל. אבל איך אפשר להתחרות כשיש עוגה שמשלבת את כל המרכיבים הכי נכונים?
קבלו את המתכון המעלף ביותר לעוגת מוס שמנת גבינה עם רוטב טופי קרמל וכדורי שוקולד רפאלו! עוגת מוס שכולה הפתעה אחת גדולה, מבפנים ומבחוץ. תתכוננו להתאהב!
למה באמת כדאי לכם: עוגת מוס
- השילוב הכי קטלני שיש: גבינה, מוס, שוקולד לבן וקוקוס, ורוטב טופי קרמל!
- עוגה הכי קלה שיש: לא יותר עשר דקות הכנה! עוגה הכי קלה ומהירה שיש, שהכי כיף להכין אותה ברגע האחרון ולהפתיע את כולם.
- עוגת החלומות לאוהבי המתוק : היא מלאה בכל טוב, מתאימה ומפתיעה לכל אירוע חגיגי או כל ארוחת חג או שבת.
- מושלמת בכל צורת הגשה: אפשר להגיש אותה כעוגה אחת שלמה, או אפילו לפצל לכוסות אישיות לאירוח מיוחד.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת מוס גבינה קלה ומפתיעה
שילוב טעמים מושלם של גבינה, קרמל ושוקולד לבן רפאלו עם קוקוס כל כך טעים. הכי ומהירה להכנה שיש, שפשוט לא תאמינו כמה היא באמת קלה!
לדרג
ציוד
תבנית סילקון עם תחתית בעיטור של גלים תמונה למטה. אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 24.
המצרכים
למוס גבינה:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינת שמנת ( רצוי גבינות עם אחוזי שומן גבוהים)
- כוס סוכר
לרוטב טופי:
- 200 מ״ל שמנת מתוקה
- 20 סוכריות טופי קרמל (לרוטב)
- 15 סוכריות טופי קרמל (חתוכות לקוביות לעיטור)
אופן ההכנה
- מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג לתערובת אחידה חלקה ללא גושים ותפוחה.
- את הגבינה טורפים עם הסוכר מאחר ואחוזי השומן גבוהים רצוי שהיא תהיה בטמפרטורת החדר כדי להקל על הערבוב
- לאחר שהסוכר נטמע בגבינה באופן מוחלט יש להוסיף את תערובת הגבינה והסוכר לשמנת שהקצפנו בתנועות קיפול עדינות
- לשפוך את הבלילה לתבנית הסיליקון
- אפשר להוסיף כדורי רפאלו או פררו רושה לבלילה כדי לתת טוויסט
- להקפיא ללילה לפחות
להכנת רוטב הטופי:
- בסיר על גז להרתיח שמנת עם 20 סוכריות טופי קרמל חתוכות לקוביות
- עד שהקוביות נמסות לחלוטין ומתקבל רוטב סמיך ומבעבע
- לערבב מידי פעם כדי למנוע הידבקות של הטופי לתחתית של הסיר.
- לאחר צינון מלא - חשוב צינון מלא של הרוטב טופי, יש למזוג מעל המוס שהקפאנו.
- לאחר ששמנו את הרוטב טופי, נחזיר למקפיא.
- להוציא מהמקפיא כרבע שעה לפני אכילה כדי שיפשיר מעט.. ולהנות, בתאבון!
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Meri Kogan | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @meri_kogan