מתכון חמוצים ביתיים מעכשיו לעכשיו
חמוצים ביתיים טעימים ומושלמים, שמתאימים לצד כל ארוחה כתוספת מרעננת, או כנשנוש בפני עצמים לאורך כל היום.הכי פשוט להכנה, טעים, מהיר וקל!
הפתרון המושלם לשאריות הירקות מארוחת הערב, הצהריים או הבוקר, או סתם מירקות ששכבו במקרר וכבר כמעט הגיע זמנם.
חמוצים ביתיים נדירים מעכשיו לעכשיו. הנשנוש הכי טעים שיש, בין הארוחות, כתוספת לארוחה, וכמעט בכל מצב! כיפי ומרענן, והכי קל להכנה, והבונוס – לא זורקים אף ירק לפח!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: חמוצים
- הכי בריא שיש: מלא ירקות, מלא ויטמינים, חומץ, לימון ורק דברים טבעים ובריאים.
- הכי מהיר להכנה : ירקות, צנצנת, וטיבול. זה כל מה שצריך לחמוצים מושלמים מעכשיו לעכשיו.
- מתאים לכל מצב : כתוספת לצד הארוחה, כנשנוש בערב לצד דרינק, וכמנת ביניים נהדרת בתקופת שמירה על משקל.
- מחזור : כיף למחזר את הירקות, ולא לזרוק אף ירק. או כמו שנאמר – נעשה מהלימון לימונדה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון חמוצים ביתיים מעכשיו לעכשיו
חמוצים ביתיים טעימים ומושלמים, שמתאימים לצד כל ארוחה כתוספת מרעננת, או כנשנוש בפני עצמים לאורך כל היום.הכי פשוט להכנה, טעים, מהיר וקל!
לדרג
המצרכים
- ירקות לבחירה - כל הירקות שאוהבים.
לתיבול
- 2 לימונים (לסחוט ולפרוס)
- 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
- 2 כפות חומץ
- ½1 כפות מלח
- ½ כף פלפל שחור גרוס או לבן
- 1 כף סוכר
- ½ כוס מים חמים
- כפית שמן (להברקה, לא חובה)
אופן ההכנה
- חותכים איזה ירקות שאוהבים ושמים בקערה כמו - גזר, כרובית, קולורבי, סלרי, גמבה אדומה או בצבעים, שומר, כרוב או כל ירק אחר שאוהבים (אחד מכל סוג).
- ניתן להוסיף גם פלפל צ'ילי אחד פרוס
- לסחוט 2 לימונים, ואח"כ לחתוך אותם לרבעים ולהוסיף לקערה..אפשר להוסיף עוד 2 כפות מיץ לימון.
- לערבב היטב את כל המצרכים לתיבול החמוצים, להוסיף את הירקות ולהניח בצד.
- מדי פעם להקפיץ ולערבב את הירקות כך שכל הטעמים ייספגו.
- וזהו.. מוכן להגשה!
הערות וטיפים
ניתן גם לחכות לילה במקרר, זה סופג את כל הטעמים . לפני הגשה שוב מקפיצים ומגישים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חמוצים ביתיים
האם ניתן לוותר על החומץ? כן. אפשר לוותר על החומץ ואפשר להוסיף עוד לימון לפי הצורך. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"אני מכינה כל שבוע אני חולה על זה!"
סימונה ממן
גולשת בפייסבוק
"אתמול הכנתי שתי קופסאות!"
מזל סיטבון
גולשת בפייסבוק
"אצלי קבוע יש במקרר!"
רעות דולב
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמות. אל תפספסו!
איך יצא? זוועה עפ'י המתכון לעיל..
רציתי להכין חמוצים מרוקאים לאישתי שנשארו לה רק זכרונות מבית אימה ונתקלתי במתכון הזה.כל כך הרבה לימון חשבתי שכך צריך..הירקות לא יצאו פריכים כלל כמצופה וכמוכר והפלפלים יצאו סמרטוטיים ועם חמיצות גבוהה שאי אפשר לאכול..ואני יכול להעיד על עצמי שהכנתי לא מעט חמוצים וזיתים בימי חיי כחובב בישול אבל בזוועה כזאת עוד לא נתקלתי.נראה לי שיש תקלה בכמויות.
היי אביב,
ממש מצער לשמוע שזו הייתה החוויה עם המתכון הזה. נשמח להציע לך 3 מתכונים נוספים לחמוצים ביתיים:
מתכון של דבורה אוזנה
מתכון של נגה אלקריף
מתכון של צביה גאון
בהצלחה!
התיבול אמור לכסות את כל הירקות ?
היי ולריה!
לא בהכרח, רק מה שחשוב זה לערבב את הירקות מדי פעם עם הרוטב כדי שהוא יגיע לכל מקום 🙂
אפשר בלי סוכר ?
אם מעדיפים חמוצים לא מתקתקים אז אפשר לוותר
ננסה וניראה איך יצאו החמוצים,אבל לפעם הבאה .מה היחס לכמות המוצרים חצי קילו,קילו
אחד מכל סוג, כחצי קילו קצת יותר.