ארוחות ערב | ארוחות צהריים | בשר | מאכלי עדות | מטבח ערבי | תוספות
עראיס עסיסי וקל להכנה
קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים, ובמגוון תיבולים שמשגעים את החושים.
מתי בפעם האחרונה אכלתם עראיס טוב טעים עסיסי וקל להכנה? אם לקח לכם יותר משתי שניות לחשוב אז הגיע הזמן להכין!
עראיס אסלי בדיוק כמו שעראיס צריך להיות – קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים, ובמגוון תיבולים שמשגעים את החושים. עראיס קלות להכנה שכל טועם לא יפסיק להודות לכם על ההכנה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עראיס עסיסי וקל להכנה
קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים, ובמגוון תיבולים שמשגעים את החושים.
לדרג
כמות 8 יחידות
ציוד
מחבת פסים
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 4 פיתות
לתערובת בשר:
- 1/2 ק"ג בשר טחון (עם מעט שומן כבש)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- מערבבים הכל עם טיפה שום כתוש
- מלח
- פלפל
- בהרת / ראס אל חנות
- כמון
- פפריקה אדומה
תוספות:
- טחינה
אופן ההכנה
- נחתוך 4 פיתות לחצאים.
- נערב בקערה את הבשר והתבלינים היטיב.
- נמלא את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.
- נמרח מעט שמן על כל חצי פיתה.
- נטגן על מחבת פסים ללא שמן מעט לסגירה מכל הצדדים של הפיתה.
- נכניס על תבנית לתנור חם 230 מעלות למשך רבע שעה / 20 דקות ומוכן.
תוספות:
- נכין טחינה ונשים מעל כל פיתה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עראיס
כשאני הכנתי הפיתה הפכה לאבן, למה? תכיני ככה. בדיוק לפי ההוראות. לא לטגן או לאפות יותר מידי. לטגן דקה מכל צד על מחבת פסים ומיד להכניס לתנור חם לרבע שעה. כמובן לשמן (כמו שמורחים ביצה) את הפיתות מ2 הצדדים. לא לשים שמן נוסף במחבת. |
בתנור זה לא מייבש את הפיתה? ממש לא. |
אפשר לעשות את אותו הדבר גם טורטיה? מאמינה שכן. |
אפשר לעשות את זה גם עם בשר הודו? בלי השומן? כן בטח. להוסיף 2 כפות שמן הבשר חייב להיות עסיסי והודו נוטה להתייבש. רק תתבלי היטב כי הודו ועוף נוטים להיות לבנים. ללא צבע. אז תוסיפי טיפה יותר פפריקה וכמון. לא להגזים. |
את הבשר לפני לא מטגנים? לא. הבשר מתבשל טוב. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי אתמול!"
עמית שושני
"נראה מעולה, אני מכינה 1/4 פיתה ויוצא לי מעולה!"
שמחה זנו
"גם אני הכנתי היום!"
קארין אוחנה
קארין אוחנה
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
היי
האם חובה לטגן במחבת פסים או שאפשר גם מחבת רגיל?
היי מושקי,
בהחלט אפשר במחבת רגילה.
בהצלחה 🙂
אם אני רוצה לעשות על המנגל.האם צריך גם לטגן את הפיתה מ2 הצדדים.או ישר על המנגל
היי רחל, ברגע שהאש המנגל אחידה צולים את העראייס עד שמשחים משני הצדדים ודואגים גם לצלות את הבשר מכל צד בעזרת מלקחים (אם הכנתם חצי פיתה אפשר פשוט לסובב לכיוון של הבשר עד להשחמה שלו. לאחר מכן, מעבירים למקום של להבה נמוכה מעל המנגל שימשיך להתבשל (הבשר מבפנים) אבל על חום נמוך מבלי להישרף) בהצלחה!