| | |

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה

הגיע הזמן שתפנקו את המשפחה וכל מי שאתם אוהבים עם עוגת גבינה שווה ביותר.
בהשראת: אושרת כהן
ציון 4.26 על ידי 77 דירוגים
עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה בהשראת מלי מלכה התותחית
עוגה טעימה וקלה ממש! רק בריאות ?

אושרת כהן

מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי

מפנקים את עצמכם ואת הילדים עם עוגת שמנת חמוצה וקלה זו!

עוגת שמנת משובחת וטעימה במיוחד שיוצאת אוורירית וקלילה עם טעם לימוני עדין.

עוגה פשוטה וזריזה שמכינים תוך 10 דקות ואף שנייה יותר, ומקבלים פינוק טעים עם ניחוח רענני!

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת

  • הכי פשוטה שיש: משתמשים במצרכים שיש בבית תוך שלושה שלבי הכנה!
  • מהירה ביותר: לא יותר מ-10 דקות עבודה והעוגה מוכנה לתנור.
  • עוגה נוסטלגית: משתמשים בעוגת שמנת של פעם כדי לקבל מרקם חלומי!

שורה תחתונה:

זו עוגת הגבינה הכי פשוטה וקלה שיש במיוחד לאלו שלא אופות הרבה.. זה סוג המתכונים שתאהבו הכי הרבה.

עוגת שמנת קלה
צילום: מעיין משה שוורץ

שאלות נפוצות:

לא צריך קמח?

זה בלי קמח.


אפשר בתבנית קפיץ ?

אפשר.


אפשר לצלם את השמנת של פעם?

בבקשה תמונה


מה יש למעלה?

מקופלת מגורדת.


האם העוגה מתוקה?

העוגה לא מתוקה מדי, אבל לשים לב שמדובר בשמנת של פעם.. לא בשמנת חמוצה "רגילה".

חוות דעת במקום

חטיף בריא וטעים, הכנתי קצת עם מרציפן צבעוני

רויטל צ'רי

גולשת ברשת

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה

הגיע הזמן שתפנקו את המשפחה וכל מי שאתם אוהבים עם עוגת גבינה שווה ביותר.
ציון 4.26 על ידי 77 דירוגים
לדרג
באדיבות: אושרת כהן

ציוד

תבנית: תבנית 24
כוס: כוס מדידה 

המצרכים

לתחתית:

  • שרוול פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

לשכבת שמנת:

  • 4 שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • חבילת אינסטנט פודינג
  • גרידת לימון (אפשרות)

לציפוי מעל:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג
  • מקופלת מגורדת (אפשרות)

אופן ההכנה

  • נתחיל בטחינת שרוול פתי בר עם 100 גרם חמאה מומסת, ואז ניקח את התבנית ונהדק לה את פירורי העוגיות, ונניח בצד.
  • לוקחים קערה ומוסיפים 4 שמנת חמוצה של פעם, 4 ביצים, כוס סוכר, חבילה של אינסטנט פודינג, וגרידת לימון (למי שאוהב). מערבבים היטב את הכל ואז מוסיפים מעל התחתית של העוגה
  • כעת מחממים תנור על 200 מעלות ומכניסים את העוגה למשך 45 דקות. אחרי זאת מצננים אותה היטב
  • מקציפים 2 שמנת מתוקה ו-1 אינסטנט פודינג לקצף יציב ומוסיפים מעל העוגה
  • מכניסים את העוגה למקרר ליממה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוד מתכונים מומלצים:

הבמה כולה שלכם:

גם לכם יש הזדמנות לככב! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

עשיתי שבוע שעבר. 5 דקות ונשאר רבע. בשבת נגמרה. היום מכינים שוב.

שירלי ברבי

גולשת באתר

תקשיבווו אין דבריים כאלה?
מושלמתתתתתת תנסו!

מעיין משה שוורץ

גולשת באתר

עוגת שמנת קלה
צילום: מעיין משה שוורץ

דבר אחד אחרון…

מתכון עוגת שמנת הזו הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מומלצים. אל תפספסו!

מקור מתכון: אושרת כהן

Similar Posts

27 Comments

  1. 1 star
    היי,
    אני רוצה להכין את העוגה להיום בערב. זה בסדר שלא תהיה יממה במקרר? אפשר לקצר אולי ולהכניס אותה למקפיא?

  2. 5 stars
    היי שי לי שלום רב
    עוגת הילדות שלי התרגשתי שהיא עדיין מככבת באיזה שהוא מקום

    עוגה אליפות שאי אפשר להפסיק ליישר אותה ראו הוזהרתם
    אני היום בת 75

    המון תודה עשית לי את היום

    1. היי חנה,
      שמחים מאוד שנהנית מהעוגה והזכירה לך את הילדות 🙂
      זה באמת מחמם את הלב, תודה רבה שכתבת לנו!

    1. היי נופר!
      אין הבדל, את יכולה להשתמש בשמנת מועשרת בלי בעיה.
      בהצלחה 🙂

  3. הי לגבי עוגת השמנת עדיף לאפות על חום נמוך יותר ולהשאיר יותר זמן? היכן מומלץ לשים את התבנית. האם לאפות בטורבו ?

    1. היי רחל!
      נשמח לענות על שאלותייך:
      1. את יכולה לאפות על חום גבוה כפי שמצוין במתכון (200 מעלות) במשך 10-20 דקות ואז להוריד את החום ולהמשיך לאפות כך למשך 45 דקות.
      2. מומלץ לשים את התבנית ממש באמצע התנור.
      3. אין צורך לאפות בטורבו.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

    1. לא ניתן להחליף בגלל ששני מרכיבים אלה נותנים מרקמים שונים לחלוטין ואינם מכילים את אותו הרכב שומנים.

    1. שכבת ביסקוויטים לטחון ולהצמיד, שכבת שמנת להקציף ולשפוך מעל לביסקוויטים. העוגה מוכנה!

  4. הכנתי את העוגה בול לפי המתכון העוגה יצאה על הפנים עלתה מהשוליים צנחה פנימה ובפנים לא אפוי מה הסיבה?

    1. היי אילן, אם העוגה עדיין לא התייצבה גם אחרי עבור הזמן בתנור כנראה שנאפתה בטמפרטורה גבוהה מדי (שוני בין תנורים), אפשר בפעם הבאה במצב כזה לכסות באלומיניום את העוגה, להנמיך את התנור ולהמשיך לאפות. לא נורא בהצלחה בפעם הבאה!

    1. שמנת של פעם היא גם שמנת חמוצה, ההבדל אחוז השומן (27% מול 15%), נסי למצוא של פעם, ואם לא אז תשתמשי ברגילה, גם יוצא טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements