עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה בהשראת מלי מלכה התותחית
עוגה טעימה וקלה ממש! רק בריאות ?
אושרת כהן
מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי
מפנקים את עצמכם ואת הילדים עם עוגת שמנת חמוצה וקלה זו!
עוגת שמנת משובחת וטעימה במיוחד שיוצאת אוורירית וקלילה עם טעם לימוני עדין.
עוגה פשוטה וזריזה שמכינים תוך 10 דקות ואף שנייה יותר, ומקבלים פינוק טעים עם ניחוח רענני!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת
- הכי פשוטה שיש: משתמשים במצרכים שיש בבית תוך שלושה שלבי הכנה!
- מהירה ביותר: לא יותר מ-10 דקות עבודה והעוגה מוכנה לתנור.
- עוגה נוסטלגית: משתמשים בעוגת שמנת של פעם כדי לקבל מרקם חלומי!
שורה תחתונה:
זו עוגת הגבינה הכי פשוטה וקלה שיש במיוחד לאלו שלא אופות הרבה.. זה סוג המתכונים שתאהבו הכי הרבה.

שאלות נפוצות:
לא צריך קמח?
זה בלי קמח.
אפשר בתבנית קפיץ ?
אפשר.
אפשר לצלם את השמנת של פעם?
בבקשה תמונה.
מה יש למעלה?
מקופלת מגורדת.
האם העוגה מתוקה?
העוגה לא מתוקה מדי, אבל לשים לב שמדובר בשמנת של פעם.. לא בשמנת חמוצה "רגילה".
חוות דעת במקום
חטיף בריא וטעים, הכנתי קצת עם מרציפן צבעוני
רויטל צ'רי
גולשת ברשת

עוגת שמנת ב-10 דקות עבודה
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- שרוול פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת שמנת:
- 4 שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- חבילת אינסטנט פודינג
- גרידת לימון (אפשרות)
לציפוי מעל:
- 2 שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג
- מקופלת מגורדת (אפשרות)
אופן ההכנה
- נתחיל בטחינת שרוול פתי בר עם 100 גרם חמאה מומסת, ואז ניקח את התבנית ונהדק לה את פירורי העוגיות, ונניח בצד.
- לוקחים קערה ומוסיפים 4 שמנת חמוצה של פעם, 4 ביצים, כוס סוכר, חבילה של אינסטנט פודינג, וגרידת לימון (למי שאוהב). מערבבים היטב את הכל ואז מוסיפים מעל התחתית של העוגה
- כעת מחממים תנור על 200 מעלות ומכניסים את העוגה למשך 45 דקות. אחרי זאת מצננים אותה היטב
- מקציפים 2 שמנת מתוקה ו-1 אינסטנט פודינג לקצף יציב ומוסיפים מעל העוגה
- מכניסים את העוגה למקרר ליממה.
עוד מתכונים מומלצים:
- עוגת שמרים גבינה
- עוגת גבינה גבוהה
- סלט חלומי ופטריות
- גביניות מלי מאירוב
- פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הבמה כולה שלכם:
גם לכם יש הזדמנות לככב! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
עשיתי שבוע שעבר. 5 דקות ונשאר רבע. בשבת נגמרה. היום מכינים שוב.
שירלי ברבי
גולשת באתר
תקשיבווו אין דבריים כאלה
מושלמתתתתתת תנסו!
מעיין משה שוורץ
גולשת באתר

דבר אחד אחרון…
מתכון עוגת שמנת הזו הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מומלצים. אל תפספסו!
מקור מתכון: אושרת כהן
יצא עוגה מטורפתתתתתתתת
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי לאהלה,
שמחים שנהנית מהעוגה!
נראה מעולה רוצה להכין 200 מעלות זה לא ישרוף את העוגה ?
היי ימית,
האמת היא שאת מכירה את התנור שלך הכי טוב. אם את סבורה ש-200 מעלות זה יותר מדי, תוכלי להתחיל מ-180 ותמיד להעלות את הטמפ' לפי הצורך.
בהצלחה!
היי,
אני רוצה להכין את העוגה להיום בערב. זה בסדר שלא תהיה יממה במקרר? אפשר לקצר אולי ולהכניס אותה למקפיא?
היי נועה,
אפשר תמיד לקצר זמן ולשים במקפיא ל-4 שעות.
בהצלחה 🙂
היי שי לי שלום רב
עוגת הילדות שלי התרגשתי שהיא עדיין מככבת באיזה שהוא מקום
עוגה אליפות שאי אפשר להפסיק ליישר אותה ראו הוזהרתם
אני היום בת 75
המון תודה עשית לי את היום
היי חנה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה והזכירה לך את הילדות 🙂
זה באמת מחמם את הלב, תודה רבה שכתבת לנו!
כמה גר׳ בערך זה שרוול ביסקויטים? כי יש לי שקית שקניתי עם ביסקויטים טחונים .
היי שי לי,
שרוול אחד זה 250 גרם.
בהצלחה 🙂
היי, אפשר לוותר על התחתית?
היי רונה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר לשים במקום שמנת מעושרת ? מה ההבדל?
היי נופר!
אין הבדל, את יכולה להשתמש בשמנת מועשרת בלי בעיה.
בהצלחה 🙂
הי לגבי עוגת השמנת עדיף לאפות על חום נמוך יותר ולהשאיר יותר זמן? היכן מומלץ לשים את התבנית. האם לאפות בטורבו ?
היי רחל!
נשמח לענות על שאלותייך:
1. את יכולה לאפות על חום גבוה כפי שמצוין במתכון (200 מעלות) במשך 10-20 דקות ואז להוריד את החום ולהמשיך לאפות כך למשך 45 דקות.
2. מומלץ לשים את התבנית ממש באמצע התנור.
3. אין צורך לאפות בטורבו.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
צריך לחמם את התנור מראש?
היי אנני!
כדאי תמיד לחמם תנור מראש 🙂
בהצלחה!
משנה גודל בביצים? לא מצוין במתכון
גודל L עדיף
אפשר במקום חמאה חמאת קקאו?
לא ניתן להחליף בגלל ששני מרכיבים אלה נותנים מרקמים שונים לחלוטין ואינם מכילים את אותו הרכב שומנים.
עוגה טעימה וקלה תודה על המתכון
מתכון אליפות עוגה נדירה טעימה במיוחד וקלה להכנה❤?❤?
10 דקות עבודה זה לא!! בואי…..
שכבת ביסקוויטים לטחון ולהצמיד, שכבת שמנת להקציף ולשפוך מעל לביסקוויטים. העוגה מוכנה!
עוגה טעימה וקלה תודה על המתכון
הכנתי את העוגה בול לפי המתכון העוגה יצאה על הפנים עלתה מהשוליים צנחה פנימה ובפנים לא אפוי מה הסיבה?
היי אילן, אם העוגה עדיין לא התייצבה גם אחרי עבור הזמן בתנור כנראה שנאפתה בטמפרטורה גבוהה מדי (שוני בין תנורים), אפשר בפעם הבאה במצב כזה לכסות באלומיניום את העוגה, להנמיך את התנור ולהמשיך לאפות. לא נורא בהצלחה בפעם הבאה!
אפשר עם שמנת חמוצה? תודה
שמנת של פעם היא גם שמנת חמוצה, ההבדל אחוז השומן (27% מול 15%), נסי למצוא של פעם, ואם לא אז תשתמשי ברגילה, גם יוצא טעים.