טארט | סרטוני הכנה | עוגות
טארט שקדים עם קרם פטיסייר
קליל, טעים ועשיר בטעמים: טארט שקדים עם קרם פטיסייר!
חיפשתם עוגה עשירה בטעמים, במרקם מנצח- ואפילו קלה להכנה? הכירו, טארט שקדים עם קרם פטיסייר:
חגיגה של טעמים העושה חשק לעוד ועוד, אידיאלית לאירועים, חביבת האורחים, וגם ההכנה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים!
המתכון הנהדר הזה שותף בקבוצה שלנו, גם אתם מוזמנים להצטרף!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס זכוכית ידית סטנדרטית 240 מ"ל
שקית זילוף ללא צנתר
מיקסר
המצרכים
- 3 ביצים (להפריד: 3 חלמונים ו-3 חלבונים)
- 4 כפות סוכר
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 1 כף קורנפלור
- ½ כוס סוכר
- קמצוץ מלח
- ½ כוס שמן
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- 1 כוס קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- חמאה (מעט לשימון התבנית)
אופן ההכנה
בסיר שטוח:
- מכניסים לסיר חלמון ביצה (שומרים את החלבון), 4 כפות סוכר, 250 מ"ל שמנת להקצפה וכף גדושה של קורנפלור. נערבב היטב ונבשל על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
- בהתחלה המרקם דליל, ברגע שהסיר על סף רתיחה ננמיך את הלהבה ונמשיך לערבב עד להסמכה.
- כשהמרקם סמיך, נעביר לקערה קטנה ונעטוף עם ניילון צמוד לקרם. נשאיר בטמפרטורת החדר עד להתקררות.
בקערת מיקסר:
- נערבל 3 חלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. נוסיף בהדרגה:½ כוס סוכר וקמצוץ מלח.
- נמשיך לערבל במהירות נמוכה ונוסיף 2 חלמונים, ½ כוס שמן ו- 100 מ"ל שמנת חמוצה. נערבל כדקה נוספת ונכבה את המיקסר.
- לנפות פנימה: 1 כוס מלאה קמח ושקית אבקת אפייה (10 גרם). לאחר מכן, נקפל בתנועות עטיפה.
- נשפוך לתבנית פאי משומנת במעט חמאה ומצופה בנייר אפיה- משומן אף הוא. מומלץ לבחור בתבנית זכוכית עם שוליים גבוהים.
- נבחש היטב את קרם הפטיסייר. במידה וסמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב ולטרוף לקרם חלק ואחיד במרקם יציב.
- נעביר את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר, ונזלף בצורת ספירלה- מהאמצע לכיוון חוץ. במרווחים, נפזר שקדים פרוסים ומולבנים.
- נאפה בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות עד להשחמה והתייצבות, כ-40-45 דקות.
- נוציא מהתנור ונפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
לפני האפייה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: טארט שקדים
האם את הפטיסייר אפשרי לעשות עם חלב במקום שמנת מתוקה? כן, אפשר. |
מהיכן הטעם של השקדים? אחרי שמזלפים את הקרם, במרווחים מפזרים שקדים (מצויין במתכון). |
איזה גודל התבנית? גודל 22- תבנית פאי. |
מה לעשות אם קרם הפטיסייר יצא סמיך מדי?
לאחר שהקרם מתקרר מעט – טורפים שוב ומוסיפים מעט חלב (במידת הצורך).
|
מה חושבים על: טארט שקדים
"תודה על מתכון קל וטעים מאוד"
ג'נט
גולשת באתר
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: צחית חמו
- מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: הצפיחית של צחית
עוגה טובה עם טעם עדין של קרם פטיסייר. לדאוג לא לייבש אותה
היי דינה,
שמחים שנהנית מהעוגה ותודה על הטיפ 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי ליהנות ממתכונים שווים כל יום!
פעם שנייה שאני מכינה. עוגה מעולה ומרשימה. שיחקת אותה?
היי!
איזה יופי, מעולה 🙂
שמחים שנהנית ופרגנת לבעלת המתכון.
אם מעניין אותך, אנחנו מעלים מתכונים מעולים חדשים בקבוצת הפייסבוק שלנו כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
תודה רבה, העוגה יצא סוףףףף, טעימה ומאוד יפה, ממש ממליצה?
שמים את הקרם מעל העוגה?
אחרי ששופכים את התערובת לתבנית, מפזרים שקדים ואז את הקרם מזלפים בספירלה ומכניסים לתנור, בהצלחה
האם אפשר לשים קמח שקדים במקום קמח רגיל?
היי!
בהחלט כן 🙂