עוגיות שיבולת שועל שוקולד ופיסטוק
עוגיות שיבולת שועל בשילוב טעמים משגע עם שוקולד עשיר ופיסטוק מפנק. כל ביס מלא בקראנצ'יות מטריפה וממכרת!
זהירות: לא תצליחו להפסיק לזלול! תכירו את עוגיות השבת הכי מפנקות שיתחילו לכם את היום כמו שצריך לצד הקפה!
קבלו מתכון לעוגיות שיבולת שועל אגדיות בשילוב טעמים משגע עם שוקולד עשיר ופיסטוק מפנק, המקבלות מרקם חלומי בקראנצ'יות מושלמת.
עוגיות יצירתיות ומדהימות שיפתיעו את כולם עד כמה הן עשירות בטעם בכל ביס קטנטן. לא תצליחו להפסיק לזלול!
עוגיות שיבולת שועל שוקולד ופיסטוק
עוגיות שיבולת שועל בשילוב טעמים משגע עם שוקולד עשיר ופיסטוק מפנק. כל ביס מלא בקראנצ'יות מטריפה וממכרת!
לדרג
המצרכים
- 4 כוסות שיבולת שועל דקה
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס פיסטוק גרוס גס
- ½ כוס שוקולד צ'יפס
- ½ כוס שמן
- ½ כוס טחינה
- ¼ כוס סילאן
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 200 גרם שוקולד מריר/חלב
- 1 כף שמן
- חופן פיסטוק גרוס גס
אופן ההכנה
- נשים את כל החומרים היבשים בקערה ומעליהם את החומרים הרטובים, תחילה נערבב עם כף וכשהדבר נהיה מעט קשה נמשיך ללוש עם הידיים.
- התערובת תיראה כמו בצק רך מאוד ומעט דביק אך מתמסר.
- נניח נייר אפייה על תבנית אפייה, נגלגל כדורים מהעוגיות ונסדר בתבנית עם מעט רווחים. העוגיות מתרחבות אך מעט.
- נרטיב את כף היד ונלחץ מעט על העוגיות מלמעלה.
- נאפה ב-170 מעלות למשך 20-25 דקות. זהירות לא לייבש!
- כאשר העוגיות מתקררות, ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר/ חלב, מוסיפים כף שמן ומערבבים.
- השמן יתן מראה מבריק, ומרקם יותר פציח לעוגיות מלמעלה.
- נפזר מיד ועוד לפני שהשוקולד מתייצב פיסטוק גרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגיות שיבולת שועל אלה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
ריכזנו לכם הכל! מחפשים עוד עוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף? קבלו >> מתכון לעוגיות
מקור: עוגיות שיבולת שועל – לבשל ולאפות עם ליטל
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: לבשל ולאפות עם ליטל – הקבוצה הרשמית!
כמה קלוריות ליחידה? וכמה יחידות יוצא בערך?
כ 40 עוגיות תלוי בגודל, כ 100-130 קלוריה ליחידה בהערכה גסה. בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום טחינה?
חמאת שקדים או בוטנים אם אוהבים.
מה אני יכולה להחליף במקום טחינה ופיסטוק בגלל אלרגיות
בשלב הזה עדיף כבר להכין ממתכון עוגיות שיבולת שועל אחר בקישור כאן
מה זה מלח לקיק?
אפשר להשתמש בכל מלח
שלום
תודה רבה רבה על מתכונים נפלאים!!
האם אפשר בלי ביצים? או משהו אחר במקום?
אפשר לנסות להחליף כל ביצה ב2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים (לערבב ולהשרות לעשר דקות לפני), 2 כפות טחינה גולמית או חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה. בהצלחה!
בדיוק מה שרציתי לשאול ?
בימנו כדאי תמיד להוסיף גם את הגירסה לטבעונים ?