חיתוכיות בצק פריך עם ריבה
חיתוכיות קלאסיות ונוסטלגיות מבצק פריך במרקם חלומי עם מלית ריבה עשירה ומענגת במיוחד
לא מעבירים את השבוע בלי מעדן חיתוכיות איכותי ומושחת עם טעם קלאסי המנגן זכרונות של ילדות עם כל ביס מפנק!
קבלו מתכון לחיתוכיות בצק פריך משגעות המקבלות מרקם חלומי כזה שעושה רעש בפה, המשודכות למלית ריבה עשירה בכל סוג שתאהבו.
מכינים חיתוכיות משגעות אלה בעיניים חצי עצומות, ובמהירות תמצאו את עצמכם על הספה עם פה מלא בטעמים של עונג!
מתכון באדיבות: אילנה בוכריס
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
חיתוכיות בצק פריך עם ריבה
חיתוכיות קלאסיות ונוסטלגיות מבצק פריך במרקם חלומי עם מלית ריבה עשירה ומענגת במיוחד
לדרג
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה (240 מ"ל)
המצרכים
- 1 צנצנת ריבה (מאיזה סוג שאוהבים)
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר (כוס חד פעמי שתיה חמה)
- 3 כפות מים
- ½ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ½ כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- מכינים בצק מכל החומרים, ורק בסוף מוסיפים את הקמח.
- מחלקים את הבצק - מרדדים 3/4 מהבצק בתבנית עם נייר אפיה, ומורחים שכבת ריבה. אפשר גם עם מעט קינמון ואגוזים
- החלק של הבצק שנשאר מגרדים למעלה
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. כשהעוגה מתקרר חותכים לריבועים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון חיתוכיות בצק פריך זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
החיתוכיות יצאו מושלמות פריכות וטעימות בטרוף
היי יעל,
מעולה!! את מוזמנת לפנק אותנו גם בתמונות בקבוצה 🙂
הבצק לא פריך ולא טוב. הכנתי וזרקתי לפח.
היי מיכל,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון, נשמח להציע לך 4 מתכוני חיתוכיות ריבה נוספים לבחירתך 🙂
מתכון של נטלי לוי
מתכון של הילה ליברטי
מתכון של ג'ודי פלטי
מתכון של עידית בניטה
בהצלחה!
האם הבצק צריך להיות פירורי?
היי רבקי!
מדובר בבצק פריך אז יש לו נטייה להתפורר.
אם את חושדת שזה מעבר למידת הצורך, עדכני אותנו ונבדוק את זה.
בהצלחה 🙂
אפשר עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום?
היי , לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. מומלץ גם בד"כ לשלב בין שני הקמחים לקבלת תוצאה שהיא לא יבשה מדי.
הבצק לא מתחבר, מאוד קשה לעבוד איתו, הוספתי מעט מים ושמן והייתי צריכה ללוש אותו בנייר פרגמנט וגם זה עזר ממש מעט, היה קשה לרדד . יתכן ויש טעות במתקון, בבקשה תעדכני.
תודה
הכנתי *ללא ביצים* ובמקום הוספתי :
– כף גדושה של שמן קוקוס
המסתי בתוך חצי כוס חלב סויה מחומם (אפשר גם מים)
– במקום שמן שמתי 120 גר חמאה רכה מאוד
יצא מושלםםםםםם
בצק טעים להפליא
כל הכבוד על היצירתיות נורית. בתיאבון!
שלום,
מבקשת להגדיר כמויות במידות בינלאומיות, כאשר חצי כוס=125ml,
או כוס=250 ml.
ההגדרה בה את אומרת חצי כוס חד פעמי אינה מדויקת מאחר שיש כוס חד פעמית לקר כמו גם לחם- גם קטנה וגם גדולה.
מקווה לתיקון.
הוצאתי את מתכון הפריכיות הנוסטלגי, ומקווה לקבל בהקדם את הדיוק במידות על מנת שאוכל להכין.
בטוחה שיצא ניפלא.
בתודה
רותי
כוס חד פעמית לשתייה חמה (240 מ"ל)
צנצנת ריבה באיזה גודל?