עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
קראנצ'יות מטריפה עם טעם מושלם

אין על הנשנושים הבריאים ומפנקים שגם לא מוותרים על הטעם בכלל, כך שאפשר לזלול כמה שרוצים מבלי רגשות אשמה נלווים!
קבלו מתכון לעוגיות שיבולת שועל משגעות המקבלות קריספיות וקראנצ'יות כזו ששומעים בפה, עם שילוב טעמים מדהים עם שוקולד צ'יפס מריר.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס קלילות ומתוקות שגם שומרות על אחוזי שומן נמוכים וגם עשירות בחלבונים וסיבים, ועכשיו כבר אין תירוץ לא להכין!
מתכון באדיבות: אילנה לוי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מדידה 250 מ"ל
המצרכים
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס ועוד כף סוכר חום
- ½ כוס אגוזים טחונים גס
- ½ כוס קוקוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 1 חבילה שוקולד צ'יפס מריר (250 גרם - אפשר גם פחות)
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, ומניחים על נייר אפיה ומשטחים אותם מעט.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
אם אין לי סוכר חום, ניתן במקום סוכר לבן?
ואם כן, אותה כמות?
היי אפרת,
בטח, אותה כמות.
בהצלחה!
יצא פריך ומקסים!!!
היי רות,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגיות!
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי להמשיך לקבל מתכונים כאלה כל יום ישירות אלייך 🙂
מתכון מצוין!!
עשיתי אותו פעם אחת, יצא מעולה, ושרציתי להכין שוב, לא מצאת אותו והכנתי מתכון אחר.
ויצא לי הרבה פחות טעים.
עכשיו מצאתי אותו סוף סוף והולכת להכין…
תודה רבה!!
היי תאיר,
איזה כיף שנהנית ככה, תודה שכתבת לנו!
יצא מעולה
מתכון מצויין ותודה ענקית !!!
1. את כוסות הקמח ניתן להמיר בקמח שיבולת שועל(שיבולת שועל טחונה)?
2. האם ניתן להמיר את השיבולת שועל העבה לדקה?
תודה!
היי קרן, ניתן להשתמש גם בשיבולת שועל דקה. לגבי הקמח, הוא עדיין חשוב למרקם העוגיות, אבל בהחלט אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא למשל. בהצלחה!
תודה על המתכון.
אפשר להמיר את השוקולד בצימוקים?
אני לא אוהבת קוקוס. איך אפשר לשנות? עוד קוואקר?
תודה על התייחסותך,
אריאן
צימוקים הולך מצויין! ואת הקוקוס אפשר להמיר לשקדים טחונים באותה כמות. בהצלחה!
היי אפשר להמיר את המיץ תפוזים בשמנת מתוקה ?
לא ניסינו במתכון הזה אך בד"כ כן. בהצלחה!
יש אפשרות להחליף את הקמח לכוסמין מלא ?
מה אפשר להוסיף במקום קוקוס למי שלא אוהב?
היי רונית, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אפשר, וחשוב להוסיף את הנוזלים הדרגתיתת כי ייתכן שצריך פחות בהשוואה לקמח חיטה. ואת הקוקוס ניתן להחליף בשקדים טחונים, בהצלחה!
במתכון מופיע: חבילת שוקלד ציפס
היתה לי חבילה של 250 גר ולדעתי הכמות גדולה מידי
באפיה חשוב לדיק במידות
יש לכתוב משקלים או כוסות מדידה סטנדרטיות שיש בהן 230 גר/8 אונקיות
דיוק באפיה זה בסיס
היי נעמי, משקלה של החבילה הינו 250 גרם, אבל הכי טוב ללכת לפי העין ולהוסיף פחות או יותר לפי שמה שאת והמשפחה אוהבים. תודה!