עוגת וניל פשוטה וטעימה
חווית טעמים מענגת ומשגעת
העוגה שלא תצליחו להפסיק ליישר – תכירו את עוגת הוניל הכי מפנקת שתראו שתקשט לכם את כל היום בטעמים בלתי נשכחים!
קבלו מתכון לעוגת וניל פשוטה וקלילה אך לא מתפשרת על הטעם, המורכבת מבסיס פתי בר פריך בטירוף המשתדך למלית וניל עשירה ומנחמת במיוחד.
עוגה ללא אפייה הכי פשוטה להכנה שתפנק אתכם בחווית טעמים מענגת שרק וניל מדהים יכול לספק. אין סיכוי שלא מנסים!
מתכון באדיבות: סטלה פסטרנק
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 26
המצרכים
- ½ שרוול פתי בר (125 גרם)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב
לקישוט: (אפשר גם כל קישוט אחר)
- 6 פררו רושה (חתוך ל-2)
אופן ההכנה
- במעבד מזון נטחן פתי בר לפירורים דקים, נוסיף את החמאה המומסת ונעבד כמה דק לקבלת תערובת אחידה.
- ניקח תבנית עגולה 26 מתפרקת, נשמן בתרסיס שמן מעט, נשפוך את התערובת ונהדק לאורך כל התבנית.
- נכסה בנייר אלומיניום ונשים במקפיא או במקרר עד שנסיים לעשות את השלב הבא.
- במעבד מזון או מיקסר נשים את השמנת המתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ונעבד לקצפת יציבה.
- נוציא את התבנית ונשים את כל הקצפת מעל תערובת הפירורים. ניישר בפלטה ונעביר למקרר ללילה להתייצבות.
- לפני הגשה שמים את הפררו רושה מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת וניל
התחתית יוצאת בקלות? לא נדבק או מתפורר? תרססי לפני שאת שמה את הפירורים בתבנית. לא אמור להידבק. |
יש אפשרות להכין פרווה? תשימי מחמאה ושמנת מתוקה פרווה, ובלי חלב גם יצא טוב |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:עוגת וניל – סטלה פסטרנק
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: סטלה פ-מתכונים ביתיים
האם אפשר בתבנית עגולה מאלומיניום?
אפשר כל עוד קוטר 26 או בנפח דומה אחר
אפשר מרגרינה במקום חמאה ?
אפשר
אפשר חלב סויה במקום החלב הרגיל?
אמור לעבוד כן
האם העוגת שמנת יציבה מספיק?
העוגה יוצאת יציבה וטעימה אין מה לדאוג!
נראה ממש טעים! האם אפשר לעשות שכבה עבה יותר של הפתי בר? לאוהבים..
בהחלט אפשר!
לא כל כך הבנתי לגבי הכמות של הפתי בר חצי שרוול? או שרוול שלם שזה חצי מחבילה שמכילה 2 שרוולים. לכן עדיף לציין בגר'.
חצי שרוול = 125 גרם
האם אפשר בתבנית מלבנית? אם כן באיזה גודל?
תבנית מרובעת בינונית-גדולה. בהצלחה!