|

לביבות לטקס ללא גלוטן

טעם מושלם בקריספיות מטריפה
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.10 על ידי 20 דירוגים
לביבות לטקס

אין חנוכה בלי לביבות התפוחי אדמה הכי מסורתיים ושווים שיש שיקשטו לכם את היום בטעמים מעולם אחר!

קבלו מתכון ללביבות לטקס ללא גלוטן המטוגנות לקריספיות מושלמת עם רכות מופלאה בפנים, וטעים תפו"א מפנק ביותר.

מעדן מושלם לחג שתמיד ידאג להעביר לכם את היום בשמחה רבה עם בטן מלאה. ביס אחד ולא תצליחו להפסיק לזלול!

מתכון באדיבות: סבתא לאה

ספר המתכונים של סבתא לאה

 

לביבות לטקס

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לביבות לטקס

לביבות לטקס ללא גלוטן

טעם מושלם בקריספיות מטריפה
ציון 4.10 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

להגשה:

  • 1 שמנת חמוצה

לטיגון:

  • שמן חמניות (או שמן קנולה)

ללביבות:

  • 6 תפוחי אדמה (בינוניים קלופים - מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה האדומה)
  • 2 בצלים (בינוניים, קלופים)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס כוס קמח כרגיל ללא גלוטן (או כוס קמח תופח מנופה או כוס קמח לבן רגיל עם שקית אבקת אפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מגרדים בפומפייה על הצד הגס את תפוחי האדמה והבצלים.
  • מכניסים את תערובת תפוחי האדמה והבצלים לשקית ניילון למקרר למשך שעה וחצי.
  • לאחר מכן, מוציאים את תערובת תפוחי האדמה לקערה, וממלאים במים עד כיסוי ומשרים 10 דקות.
  • לאחר 10 דקות במים, מוציאים את תערובת תפוחי האדמה למסננת, סוחטים היטב היטב בעזרת הידיים מעודפי המים (מומלץ לחזור על פעולת הסחיטה פעמיים) ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נחמם שמן במחבת טיגון, על להבה בינונית - גבוהה.
  • ליצור לביבות, נרים בעזרת כף בכל פעם מעט מהתערובת ונוריד לתוך השמן, נטגן בכל סבב 5 לביבות, 4 דקות מכל צד עד להשחמה, נוציא לתוך צלחת מרופדת בנייר אפייה .
  • נגיש לצד שמנת חמוצה וזוללים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: לביבות לטקס

מה היתרון לשמור במקרר?
מאפשר ללביבה להיות פריכה מבפנים וקראנצ'ית בחוץ.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לביבות לטקס – סבתא לאה

Similar Posts

9 Comments

    1. אם קמח תופח אז בלי אבקת אפייה, אם קמח כרגיל ללא גלוטן או קמח לבן, אז כן להוסיף אבקת אפייה. בהצלחה!

    1. היי אורנה, קמח תופח בגרסא הרגילה, כוס קמח כרגיל ללא גלוטן ושקית אבקת אפייה בגרסה ללא גלוטן. בהצלחה!

      1. יש כמה אופציות להכין, עם ובלי גלוטן. לגרסא הללא גלוטן משתמשים בכוס "קמח כרגיל" ללא גלוטן ושקית אבקת אפייה. בהצלחה!

4.10 from 20 votes (19 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements