טולומבה סופגניה טורקית נדירה
קריספיות מטריפה עם טעם מושלם
חנוכה קרב ובא, וזה בדיוק הזמן לנסות להמציא את עצמנו מחדש עם קינוחי החג שישאירו את כולם בבטן מלאה וחיוך גדול על הפנים!
קבלו מתכון לטולומבה – סופגניה טורקית נדירה בקריספיות מטריפה מבחוץ עם רכות מושלמת מבפנים, הטבולה בסירופ מפנק לקבלת טעם מענג במיוחד.
סופגנייה מיוחדת המתחילה כמו פחזנית וממשיכה כמו צ'ורוס ומסתיימת כקינוח טורקי בסירופ מתקתק. ביס אחד ישאיר את כולם עפים!
תודה ענקית לזיווה ששיתפה את מתכון הנדיר הזה בקבוצתנו!
מתכון באדיבות: זיוה כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- 2 ½ כוסות קמח לבן (מנופה)
- 2 כוסות מים
- 1 כף סוכר
- 2 כפות חמאה/נטורינה
- 2 כפות סולת
- 1 כף קורנפלור
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1 ½ כפות אבקת אפיה
- שמן (לטיגון)
לסירופ:
- 1 ¼ כוסות מים
- 1 ½ כוסות סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את המים והחמאה על להבה בינונית עד המסה, ומשארים על להבה בינונית ומוסיפים קמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים מלח, סוכר וכל הזמן מערבבים. מנמיכים ללהבה נמוכה. הערבוב לוקח כ-10 דקות עד לניתוק המסה מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומקררים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז את הקורנפלור, אבקת אפיה, וסולת.
- מעבירים את הכל למיקסר ומערבבים היטב עד למרקם שמנתי.
- מכניסים לשקית זילוף ומזלפים ומקפיאים כ-15 דקות.
- בינתיים להכין סירופ ולקרר - מרתיחים את המים וסוכר יחד עד להסמכה, ואז מקררים.
- מטגנים את הטולומבה ומסננים ואז ישר לסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: טולומבה
מדוע הוספת קורנפלור וסולת? קורנפלור לאווריריות סולת להתייצבות כדי שלא יהיה יותר מידי נוזלי אלא במרקם שמנתי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: טולומבה – זיוה כהן
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: זיוה כהן עושה קסמים במטבח
שלום !
האם אפשר להכין יום קודם את הבצק
ולטגן למחרת
תודה ויום נפלא !
אפשר להכין את הבצק לזלף ולהקפיא. במצלחה!
הי, במתכון צויין להוסיף 1/2 1 כפות אבקת אפיה, בסרטון לא דובר על אבקת אפיה, האם יש אבקת אפיה או לא?