עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד בלגי
חווית טעמים מענגת ועשירה
שוכחים מהמגולגלות השגרתיות שכולנו מכירים ומשדרגים את המשחק בשינוי מרענן עם טעם משגע ביותר!
קבלו מתכון לעוגיות מגולגלות מטריפה המקבלות פריכות משגעת עם מרקם מושלם, שמשדכים למילוי שוקולד בלגי איכותי ועשיר ביותר.
עוגיות מושלמות ומדהימות שידאגו לפנק לכם את המשפחה בחווית טעמים מענגת שתמיד תשאיר את כולם מכורים לעוד ועוד!
מתכון באדיבות: תמי וטורי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 5 כוסות קמח תופח (או 5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה)
- 2 שקיות סוכר וניל
- ½ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 נטורינה קוקוס רכה (אפשר להמיר ב 400 גרם מרגרינה/מחמאה או 400 גרם חמאה לחלבי)
למלית:
- ממרח שוקולד בלגי (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה)
אופן ההכנה
- נלוש את החומרים לבצק אחיד, ואז מחלקים את הבצק ל-5 חלקים
- מרדדים כל חלק לעיגול - מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח.
- מורחים שכבה דקה של שוקולד בלגי משובח, ומקפלים את השוליים בצד ימין ובצד שמאל ומגלגלים לרולדה. אם השוקולד קשה קצת תחממו אותו במיקרוגל כמה שניות שיהיה קל למרוח שכבה דקה.
- מניחים על נייר אפיה אחת ליד השניה. חורצים עם סכין על הרולדה בגודל הרצוי.
- מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- כשהרולדות מתקררות מעט יש לחתוך לפי החריצים שעשיתם ולפזר אבקת סוכר.
- יש לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר.
הערות וטיפים
אין שוקולד בלגי? אי אפשר לטעות עם מילוי תמרים - למתכון מילוי תמרים:
ממרח תמרים
קינמון
אגוזים קצוצים 1) מרדדים את הבצק, מערבבים את חומרי המילוי יחד ומורחים בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה וממשיכים לפי מתכון.
קינמון
אגוזים קצוצים 1) מרדדים את הבצק, מערבבים את חומרי המילוי יחד ומורחים בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה וממשיכים לפי מתכון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות
הבצק לא צריך לנוח לפני שממלאים? לא חובה. (אני לא חיכיתי). אפשר כמובן לקרר לפני כי זה בצק פריך. |
אפשר להכין מהבצק הזה אוזני המן? כן. תוסיפי עוד חצי כוס סוכר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
ריכזנו לכם הכל! מחפשים עוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף? קבלו >> מתכון לעוגיות
מושלם ❣️מושלם ❣️מושלם ❣️
כמו לקנות מקונדיטוריה ❣️
הטעם הוא בדיוק הטעמים של קונדיטוריה בוטיק
ואני לא מגזימה בכלל ❣️
כל הכבוד ? על שיתוף מתכון יוצא מן הכלל ?
היי עד היכן בדיוק לקפל את השוליים מכל צד? והאם אחד על השני? לא לגמרי מובן.
היי יאיר, בבקשה סרטון שמבהיר את אופן הגלגול והכנת הצורה. בלחיצה כאן.
אפשר להמיר לשמן במקום נטורינה?
אפשר לנסות, אך להבטיח תוצאה מיטבית היינו ממליצים ללכת על מתכון שמראש משתמש בשמן – בבקשה מתכון מומלץ:
רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים – נעומי ברוכים
2.5 שקיות אבקת אפייה? זה לא הרבה ליחס של 5 כוסות קמח?
היי סיגל, הכוונה לכפית.
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
תודה ובהצלחה!
אשרי מילוי פרג???
אפשר כל מילוי שאוהבים!