|

רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים

בצק רך ונעים לעבודה!! רולדת בצק פריך  ללא מרגרינה או חמאה שחבל לפספס.
בהשראת: נעומי ברוכים
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים

עוגיות שוקולד תמרים נימוחות שחייבים לאכול לצד משקה חם! מתכון קל לבצק פריך שיחליף את כל מתכוני הבצק שיש לכם!

אפשר להכין בצק פריך לעוגיות בדרכים רבות, אבל את הבצק הזה אתם לא תפסיקו להכין! בצק פריך משגע שניתן למלא בכל מילוי שרוצים ופשוט אי אפשר לשתות את הקפה של הבוקר בלי לאכול עוגייה מפנקת! 

מתכון לבצק פריך קל, מהיר, פרווה, ללא מרגרינה או חמאה, רך ונעים לעבודה!! מתכון משגע של רולדת בצק פריך שאסור לפספס! וכל מי שיאכל ממנו יחייך במשך כל היום!

ספר המתכונים של נעומי ברוכים

מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים
צילום: נעומי ברוכים

למה באמת כדאי לכם: רולדת בצק פריך

  • מתכון לבצק ללא סוכר וללא חמאה או מרגרינה!
  • ניתן להכין את העוגיות פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
  • במתכון יש הצעות לכמה מילויים ואפשר למלא בכל מילוי אחר שמתחשק!
  • העוגיות נשארות טריות במשך כשבוע, אבל כל כך טעימו שלא באמת יישארו!

שורה תחתונה: אין תחרות לבצק שמכינים בקלות ויוצא מושלם בכל עוגייה! מכינים עוגיות? זה בצק שלכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה

מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים

רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים

בצק רך ונעים לעבודה!! רולדת בצק פריך  ללא מרגרינה או חמאה שחבל לפספס.
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 4 רולדות / 20 עוגיות
באדיבות: נעומי ברוכים

ציוד

מידה: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • 6 כוסות קמח (כוס חד פעמי חם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ¼1 כוס מים (רותחים)
  • ¼1 כוס שמן
  • 1 כף תמצית וניל / סוכר וניל

אופן ההכנה

  • לערבב הכל ביחד, ואז מתקבל בצק רך ונעים לעבודה מבלי להשאירו במקרר.

אפשריות מילוי:

  • מילוי תמרים שכולם מכירים - תמרים קינמון גרידת תפוז ואגוזים או פאקנים קצוצים.
  • מילוי שני: שוקולד השחר ופיצוחים או קוקוס.
  • מילוי שלישי: ריבת משמשים לרכך במיקרו למרוח ומעל לפזר חלבה ופיסטוקים או פאקנים.

הכנת העוגיות:

  • לערוך למלבן למלא לגלגל ולפרוס לפרוסות באלכסון אבל לא עד הסוף, רק את החלק העליון של הממולא.
  • לגלגל לרולדה ועם סכין חדה לחתוך פרוסות אבל לא עד הסוף. אין צורך להבריש ביצה.
  • להניח על נייר אפיה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 ל25-35 דקות.
  • כשזה מוכן לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • אם במקרה הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים, אל דאגה!
  • ניתן להכין מבצק זה אוזני המן או כל עוגייה אחרת.
  • לשמור בכלי שאפשר לסגור אותו, לשבוע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות בצק פריך

אפייה על טורבו או רגיל?
אפייה רגילה.
אין סוכר בבצק?
לא, המילוי מתוק. ואבקת סוכר מעל.
איך את מעבדת את הבצק? במיקסר עם וו לישה או ידנית?
ביד.
הכוונה לממרח תמרים?
כן. אני משתמשת בתמרים רגילים ובמיקסר.
חותכים לפני האפייה?
כן. אבל בקטנה ולא עד הסוף. עושים סימנים. ושזה מתקרר אפשר לחתוך עד הסוף.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים
צילום: טובה סימן טוב

"תודה לך על המתכון העברתי לחברות מאוד אהבו גם!"
טובה סימן טוב

מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים
צילום: דליה מזרחי
מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים
צילום: נעומי ברוכים
מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים
צילום: נעומי ברוכים

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Naomi Beroukhim

מה דעתך על אלה?

36 תגובות

    1. היי מרוה,
      בטח, רק להוסיף שליש יותר מהכמות של השמן במתכון.
      בהצלחה 🙂

  1. היי הבצק יצא פירורי מידי, קימחי ואי אפשר לעבד אותו לעיסה אחת. מה יכולה להיות הסיבה ? אולי צריך להוסיף עוד שמן?

    1. אם קורה והבצק לא מתגבש ונשאר פירורי – ממלץ להוסיף לו עוד כפית או שתיים כפיות מים או שמן בהדרגה. בהצלחה בפעם באה!

  2. שלום!
    השתמשתי במתכון שלך פעם ראשונה והאמת שכאחת שאופה ביתית לא רעה חייבת לציין שאחלה מתכון בצק מהיר ונעים .

    1. היי נורית, עדיף להכין ממתכון מקורי, בבקשה כמה מתכונים שמשתמשים בבצק פריך מלוח בלחיצה כאן

    1. היי סיסי, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

      בהצלחה ובתיאבון
      צוות מתוקים

    1. היי מאיה, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה אך ישנם מספר מתכוני עוגיות תמרים ללא גלוטן שמתשמים בקמח מולינו ירוק (של חברת קמח הארץ). מתכון לדוגמא כאן

      בהצלחה ובתיאבון
      צוות מתוקים

    1. היי אירנה, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. אז יש להשתמש בכוס חמאה (כ240 גרם). בהצלחה!

    1. היי אירנה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. במתכון ישנן 6 כוסות קמח ורק 2 כפיות אבקת אפייה. היחס יצא לא נכון ויהיה יותר מדי אבקת אפייה אם תחליפי את כל הקמח הרגיל בקמח תופח אז היינו ממליצים שלא.
      מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי ריקי, לבצק יבש ומתפורר יש להוסיף מעט נוזלים/שמן בהדרגה ובזהירות יכול לעזור, או במתכון חלבי אפשר גם להוסיף חמאה וחלב וזה מסתדר בד"כ. בהצלחה בפעם הבאה!

    1. היי חוה!
      המתכון מציין אפייה ב-180 מעלות למשך 25-35 דקות. אחרי 25 דקות תבדקי את הבצק ותוכלי להבין אם יש צורך בזמן נוסף בתנור או לא.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יעל,
      אפשר לשמור בטמפ' החדר אם לא חם מדי. אם את חוששת, במקרר עדיף. אפשר גם להקפיא.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אוסי,
      הכל מופיע בהוראות ההכנה.
      צריך למלא את הבצק, לגלגל ואז לעשות חתכים עם סכין בחלק העליון כמו שרואים בתמונה אבל לא עד הסוף, רק על השכבה של הבצק כדי שהמילוי בפנים לא ייפגע.
      אם יש לך שאלות נוספות, אנחנו כאן 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?