עוגת תמרים סולת טעימה בטירוף
מרשימה ומהממת בטעם עשיר
הגיע הזמן לחסוך (קצת!) בקלוריות עם עוגת התמרים הכי מפנקת שיש שתעשה לכם את השבוע בטעמים מדהימים!
קבלו מתכון לעוגת תמרים סולת משגעת וממש נמסה בפה עם מרקם רך וחלומי, המורטבת בסירופ סילאן וטחינה משובח המשדרג את הטעמים ברמות.
עוגה מדהימה ומפוארת שמצליחה להרשים את כולם במראה המהמם שלה בנוסף לחווית הטעמים המענגת. תודה ענקית לענבל ששיתפה מתכון נדיר זה בקבוצתנו!
מתכון באדיבות: ענבל בן ברוך – ענבלוגה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק / תבנית שקעים / קאפקייקס
המצרכים
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר (חום כהה)
- קורט מלח
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס שמן
- 1 כוס ממרח תמרים
- ½ כוס מים
- ½ כוס קמח
- ½ כוס סולת
- 2 כפיות אבקת אפיה
סירופ:
- ½ כוס סילאן
- 1 כף טחינה גולמית
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
- בקערה נשים את הביצים, סוכר חום, חצי כפית קינמון, וקורט מלח ונערבב דקה בעזרת מטרפה.
- נוסיף את המים ואז את השמן ונערבב שוב. נוסיף את הממרח תמרים ונערבב, ולאחר מכן את הקמח, סולת ו-2 כפיות אבקת אפיה ונערבב היטב.
- נשפוך לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנת או לתבנית שקעים/ קאפקייקס (בערך 12 יחידות)
- זמן אפייה - לתבנית אינגליש קייק כ-25 דקות. לתבנית קאפקייקס/תבנית שקעים אופים כ-15 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש. להיזהר מאוד מאפיית יתר!
- נצנן לחלוטין, ובינתיים נכין את הסירופ - בקערית קטנה נערבב את הסילאן והטחינה היטב. נשפוך מעל העוגה/קאפקייקס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי עוגת תמרים זו? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת תמרים – ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם ודף הפייסבוק שלה!
מתכון סהרוני שוקולד
האם ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה?
לא נוגע במרגריה מטעמי בריאות.
בהחלט!