עוגת ביסקוויטים לוטוס ומסקרפונה
מרקם פריך ומושלם עם טעם עשיר
מי מאיתנו לא אוהב להתפנק על טעמי לוטוס איכותיים? תכירו את עוגת הביסקוויטים הכי מושחתת שתראו שתשאיר את כולם המומים!
קבלו מתכון לעוגת ביסקוויטים לוטוס ומסקרפונה משגעת המורכבת משכבות פירורי לוטוס פריכים, עם קרם מסקרפונה עשיר ומנחם בפנים, וציפוי לוטוס מושחת ביותר.
עוגה מפוארת וסופר מרשימה שתגרום לכם לשים בצד את כל מתכוני העוגות האחרים ולהתמכר לטעמים מענגים שאי אפשר לשכוח!
מתכון באדיבות:רויטל זניש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית מלבנית חד פעמי* 25*35
המצרכים
לקרם:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס חלב
להרכבת העוגה:
- 1 חבילה עוגיות לוטוס (כ - 50 עד 60 יחידות)
- ½ כוס חלב (לטבילת העוגיות)
- 1 ממרח לוטוס
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נשים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב.
- נקציף בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה, (תזהרו מהקצפת יתר).
- נוסיף את גבינת המסקרפונה, ונמשיך להקציף עוד כמה שניות עד לאיחוד.
- נרכיב את העוגה - נטבול את הביסקוויטים בזריזות, שניה בתוך החלב זה מספיק, ואז נניח על משטח התבנית.
- מעל שכבת הביסקוויטים נמרח ⅓ מהקרם ונשטח עם כף שיכסה את כל שכבת הביסקוויטים.
- נניח מעל הקרם שוב ביסקוויטים שטבלנו בחלב , מעל שוב ⅓ מהקרם וכך נחזור שוב פעם כשלבסוף השכבה העליונה תהיה שכבת הקרם.
- בסך הכל בעוגה יש לנו 3 שכבות של ביסקוויטים ו-3 שכבות של קרם.
- נכניס את העוגה לקירור 4 שעות, אף רצוי לילה שלם. (אפשר לקצר את התהליכים שעתיים במקפיא גם טוב)
- לקישוט - נחמם את הממרח לוטוס למשך 30 שניות בערך עד שהוא ממש הופך לנוזלי. לאחר מכן נמזוג מעל הקרם ומטים לצדדים כך שיכסה את פני כל העוגה.
- נפזר מעל מעט לוטוס טחון ונגיש את העוגה כשהיא קרה בטמפרטורה של המקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת ביסקוויטים זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
כמה גרם עוגיות? בערך 250 גרם?
היי בת אל,
החבילה של ה312 גרם.
בהצלחה!!
הקצפת יצאה לי קצת נוזלית😓 למה זה קרה? באסה😞😞
היי בת אל,
זה קורה לפעמים, תלוי בחום בחדר או בזמן ההקצפה. ממשיכים להקציף ובסוף זה קורה, אפשר גם להוסיף כף אינסטנט פודינג והקצפת תתייצב. אבל להמשיך, לא לוותר.
בהצלחה!!
עוגה סופר טעימה ומהממת.. תודה רבה
איזה כיף לשמוע קרן תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/