מגולגלות תמרים ואגוזים מקמח כוסמין
מרקם פריך בטירוף בטעם מושלם
גם בריא יותר וגם טעים יותר – שבת זו משדרגים את מתכון המגולגלות ונהנים מעוגיות משגעות שאי אפשר להפסיק לזלול!
קבלו מתכון למגולגלות תמרים ואגוזים מדהימות שמכינים מקמח כוסמין, המקבלות מרקם פריך בטירוף עם טעמי תמרים עשירים ואגוזים מפנקים.
עוגיות קלילות והכי קלות להכנה בגרסה בריאה יותר שלא מתפשרת על הטעם בכלל. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: תמי קלימי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 נטורינה (200 גרם)
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס תפוזים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 5 כוסות קמח כוסמין לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
למילוי:
- ממרח תמרים
- אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- ללוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. לשים את כל הנוזלים בהתחלה ואחר כך להוסיף את הקמח.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירורי למשך חצי שעה במקרר.
- מרדדים על משטח מקומח מעט, ומורחים ממרח תמרים ומפזרים מעל אגוזים קצוצים.
- מגלגלים לרולדה וחותכים חריצים לא עד הסוף.
- מחממים תנור מראש, ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות במצב טורבו.
הערות וטיפים
תמונות אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מגולגלות תמרים
אפשר להכין מקמח כוסמין מלא? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
היי. המתכון נראה ממש טוב. במה אפשר להחליף את המיץ תפוזיםם?
היי,
אפשר להחליף במים 🙂
בהצלחה!
אפשר לשים עוד שמן במקום נטורינה?
עם כן כמה ?
היי שירה, בבקשה שני מתכונים שמכינים בלי נטורינה כאן וכאן. בהצלחה!
אפשר לא בטורבו
אפשר.
מתכון פצצה!! הכי מוצלח שניסיתי.
יצאו לי 4 רולדות. הכנתי 3 עם תמרים ואגוזים והוספתי גם קוקוס טחון מעל הממרח תמרים. והכנתי אחת עם נוטלה ואגוזים, יצא מושלם!
איזה כיף לשמוע מורן תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מה בריא? קמח הכוסמין? ומה עם הנטורינה או כל תחליף.חמאה/מרגרינה כל אלה לא בריאים,אשמח לקבל בצק טוב עם שמן,ואני יודעת ששמן אף פעם לא מחליף מרגרינה.לכן אוותר
האם ניסית עם קמח כוסמין מלא? אני יודעת שלכוסמין לבן יש ערך גליקמי כמו של חיטה לבנה ומנסה לעשות שינוי תזונתי
היי מיתר, אפשר בהחלט גם עם קמח כוסמין מלא. בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום נטורינה?
אפשר חמאה או תחליף אחר.
זה אומר 200 גר חמאה?
נכון מאוד
כמה גלילים יוצאים?
אני הוספתי שקדים טחונים ושמן קוקוס,במקום סוכר רגיל שמתי סוכר קנים אורגני ואבקת אפיה אחת ושקית וניל+ביצה יוצא 3גלילים
איזו אלופה ברוריה! תודה על שיתוף השינויים היצירתיים ושמחים מאוד לשמוע שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר לוותר על הסוכר?
היי רותם, אפשר לוותר על הסוכר, להשתמש בסוכר אחר כמו סוכר קנים, או תחליף סוכר שמתאים לאפייה כמו Sweetango. איך שתרצי!
אפשר חצי קמח כוסמין לבן וקמח רגיל?
דחוף
תודה
היי סופיה בהחלט אפשר רק ייתכן שתצטרכי לשנות מעט את כמויות הנוזלים אז להוסיף אותם בהדרגה ובזהירות. בהצלחה!