מהממת וטעימה עם מרקם חלומי
מהממת וטעימה עם מרקם חלומי
אחת עוגות הגבינה הכי מושלמות שאי פעם תכינו – תכירו את עוגת השבת החדשה שלכם שבמהירות תשאיר אתכם מכורים!
קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה גם מהממת וגבוהה עם רכות ואווריריות מושלמת, וגם טעימה ברמות עם מרקם גבינתי עשיר ומשגע.
עוגה מדהימה שקוראת תיגר על כל עוגות הגבינה האחרות, ומפנקת אתכם בחווית טעמים עשירה שתשאיר אתכם המומים!
מתכון באדיבות: אריג' חוסיין
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
סיר ג'חנון 24
כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
- 7 ביצים (מופרדות)
- 1 כף תמצית רום
- 2 שקיות סוכר וניל (או 2 כפות תמצית וניל)
- 1 ½ סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 כוס שמן
- 2 כפות פודינג וניל (גדושות)
- 4 כפות קורנפלור (גדושות)
- 4 כפות קמח מנופה (גדושות)
- 2 שמנת חמוצה
- 1 קילו גבינה לבנה (9%)
אופן ההכנה
- נפריד את הביצים, את החלבון נקציף עם מעט מלח ואז נוסיף בהדרגה את הכוס סוכר.
- את החלמון נערבב עם מטרפה ידנית בהדרגה עם הסוכר וניל / תמצית וניל והרום חצי כוס סוכר, חלב, שמן, שמנת חמוצה, גבינה, פודינג קורנפלור וקמח.
- נוסיף את החומרים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני לפי הכתוב. מתחילים עם הסוכר תמציות והחלמונים ואז מוסיפים את הנוזלים , הגבינה והשמנת ורק אז את היבשים.
- את הבלילה של החלבונים מעבירים לבלילה של שאר החומרים בשלוש שלבים תוך כדי קיפול.
- משמנים טוב טוב עם שמן את התבנית. מדליקים את התנור 10 דקות לפני האפיה עצמה.
- שמים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים (במדף התחתון של התנור על רשת) 25 דקות ראשונות (פס עליון ותחתון) על חום 200 מעלות.
- אחרי 25 דקות פותחים את התנור ומוציאים את האדים וסוגרים בחזרה. מנמיכים ל-140 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.
- אחרי סיום האפיה, משאירים את העוגה שעתיים בתנור , אחרי השעתיים האלו מוציאים את העוגה לקירור מלא או מינימום שעתיים במטבח (לא במקרר) ואז ניתן לחלץ את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
שמים נייר אפייה? לא, אין צורך רק משמנים. |
מה חושבים על: עוגת גבינה אפויה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
פצצה של מתכון עושה אותב באופן קבוע נפלאה.
תודה רבה, אוסנת! כיף שאת משתפת אותנו 🙂
בקבוצה שלנו בפייסבוק מתפרסמים כל יום מתכונים מעולים נוספים, אם בא לך לקפוץ לראות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם מכסים את סיר הגחנון?
לא אין צורך.
עוגה טעימה גבוהה והמתכון מדוייק על כל מרכיביו שלמות
איזה כיף לשמוע ליאורה תודה לך על הפרגון! אם יצא לך לצלם (לפני שחיסלו את העוגה חחח) אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
על הפנים. עוגה שומנית ולא טעימה.
שמתי בדיוק מה שצריך. הרום הורס את טעם העוגה והשמן כ"כ מיותר. זרקתי לפח. חבל על העבודה.
היי נגה!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
נשמח לשתף אותך בכמה מתכוני עוגת גבינה אפויה נוספים שאולי תרצי לנסות:
מתכון של מעיין אחוואן אטיאס (אחד המתכונים הכי פופולריים!)
מתכון של סמדר חי
מתכון של עמליה מילי סטמקר
מתכון של שיראל קומפרמן
בעוגת גבינה אין צורך בשמן
כ"כ הרבה מצרכים
סתם מייגע. עוגת גבינה צריכה סה"כ: גבינה, ביצים בטמפ' החדר מופרדות, סוכר, שמנת חמוצה, מעט מאד קמח/קורנפלור וגרד לימון או תמצית וניל. למיטיבי לכת עם קלתית. סה טו.
הקצפת הביצים בנפרד תוך הוספת הסוכר עד קצף אחיד ואת החלמונים אותו דבר. מוסיפים לחלבון המוקצף את הגבינה והשמנת ומבליעים. מוסיפים את החלמון המוקצף ומערבבים. תמצית וניל / גרדת לימון. קמח/קורנפלור. הופ לתנור. לאפות כשעה בחום 180 עם תבנית חצי מלאה מים כדי לשמור על לחות העוגהיוצא פצצה. להשאיר לצינון בלי לפתוח את התנור. בהצלחה בתיאבון
תודה על הטיפים ושיתוף המתכון רון. בעוגת גבינה יש כמה וריאציות ויש מתכונים עם יותר או פחות מצרכים. מוזמן להנות מהמתכונים כאן לעוגות גבינה ב-4 או ב-5 מצרכים שגם יוצאות מעולה. בתיאבון!
עכשיו כולנו יודעים כמה חכמה ומוצלחת את. מעלים מתכון, מתאים לך תהני, לא מתאים דלגי, למה להיות כ"כ טרחנית
באיזה תבנית אחרת אפשר לאפות.אין לי סיר גחנון
לא שמים שמן בעוגת גבינה בחיייייים !!!!!!
היי מיכאלה, את צודקת שבד"כ לא משתמשים בשמן, אך זה בהחלט אפשרי כמו שמתכון הזה והעשרות שהכינו וקיבלו תוצאה מפתיעה וטעימה מוכיחים.
אם לא בא לך להכין עם שמן את מוזמנת להתרשם מעשרות המתכונים האחרים שבקטגוריה עוגות גבינה בלחיצה כאן. בהצלחה!
אין אבקת אפייה במתכון??
לא רובא, אין צורך.
מצטרפת לשאלה, איזו תבנית אחרת אפשר להשתמש?
אפשר עגולה 24 או 22.
חייב שמן כי אני יודעת שעוגת גבינה מכינים ללא שמן
היי עדנה, זה לא שכיח אך בהחלט אפשרי כמו שמתכון הזה והעשרות שהכינו וקיבלו תוצאה מפתיעה וטעימה מוכיחים.
אם לא בא לך להכין עם שמן את מוזמנת להתרשם מעשרות המתכונים האחרים שבקטגוריה עוגות גבינה בלחיצה כאן. בהצלחה!