מגולגלות תמרים הכי מושלמות ליום כיפור
בצק חמאתי וחלומי עם מלית עשירה
אין מושלם יותר לסוף הצום מעוגיות תמרים פריכות ומשגעות עם טעם שנשאר איתכם עד סוף היום!
קבלו מתכון למגולגלות תמרים הכי מושלמות ליום כיפור, שמכינים בקלי קלות מבצק חמאתי, חלומי ופריך בטירוף, עם מלית של תמרים, קינמון והמון אגוזים קצוצים המקפיצה את הטעם ברמות.
עוגיות קלילות ופשוטות להכנה שבקרוב תמצאו את עצמכם מכינים באופן קבוע, ובעיניים חצי עצומות, כל פעם שרוצים נשנוש טעים ומענג!
מתכון באדיבות: סיגלית עמגר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 500 גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה קוביות
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים מהברז
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון
- אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, חמאה, 2 כפות סוכר, ושקית סוכר וניל, ומערבבים עד ליצירת פירורים.
- לאחר מכן מוסיפים את השמן והמים, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומשטחים ואז מכניסים למקרר למשך חצי שעה בערך.
- פותחים כל כדור עם מערוך ומורחים ממרח תמרים, ואז מפזרים קינמון ואגוזים קצוצים.
- מגלגלים לרולדה ומכניסים להקפאה למשך 15 דקות.
- חותכים חריצים עם סכין לסימון, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 40 דקות בערך.
- לאחר שמתקרר בוזקים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מגולגלות תמרים
אפשר שוקולד במקום התמרים? לא הייתי ממליצה על שוקולד, הוא יקשה את העוגייה. |
יש אפשרות לשים שמן במקום חמאה? לא, עדיף להשתמש בנטורינה בנוסף לשמן. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
חיפשתי המון המון המון זמן מתכון טוב …. המתכון הזה פשוטטטטטט אליפותתתתתת אין מי שלא אכל ללא הפסקה..
היי מיכל,
איזה כיף!! שמחים מאוד שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂