עוגת פרג קוקוס הכי מושלמת שיש
רכות ועסיסיות מטריפה עם מרקם חלומי
אם אתם מחפשים עוגה שתמיד קלה להכנה אבל אף פעם לא מתפשרת על הטעם בכלל, אז עוגה נדירה זו היא האחת בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת פרג קוקוס הכי מושלמת שיש, עם רכות ועסיסיות מטריפה לצד מרקם חלומי הנמס בפה עם פצפוצי פרג מפנקים בפנים. והטעם? פשוט לא מהעולם הזה.
עוגה קלילה והכי קלה להכנה שתמיד מספקת חווית טעמים עשירה ומיוחדת שתשים לכולם חיוך על הפנים!
מתכון באדיבות: סיגלית עמגר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 24
המצרכים
- 3 ביצים בטמפ' חדר
- 1 כוס סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם / כוס מיץ תפוזים)
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס פרג טחון
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס קמח
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- נקציף את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך כדקה אחת. נוסיף סוכר בהדרגה ונמשיך להקציף על מהירות גבוהה לעוד כ-5 דקות, עד שמקבלים תערובת לקצף תפוח ובהיר.
- ננמיך מהירות לאיטי ונוסיף שמן בהדרגה.
- נוסיף את השמנת ונמשיך להקציף ואז נוסיף את יתרת החומרים ונערבב קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מדי שלא תפגע אווריריות העוגה).
- נשמן תבנית 24 ונעביר את הבלילה לתבנית.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם על 160 מעלות עד שהעוגה מתייצבת. (כחצי שעה עד ארבעים דקות.)
הערות וטיפים
אלרגים? לא מתחברים לטעם?
אפשר להחליף את הקוקוס במתכון בשקדים טחונים!
אפשר להחליף את הקוקוס במתכון בשקדים טחונים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת פרג קוקוס
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
שלום, 160 מעלות זאת לא טעות? העוגה כמעט שעה בתנור ולא מתייצבת
היי חני,
אם 160 מעלות זה נמוך מדי אפשר להגביר את החום, אין שום בעיה עם זה. חשוב לומר שמעלות וזמן אפייה הם בגדר המלצה בלבד, וזאת מפני שכל תנור שונה בעוצמתו.
בהצלחה 🙂
קלה להכנה וטעימה מאוד
יצאה נהדר. הוספתי שוקולד מעל . אהבו מאד
היי!
מעולה, שמחים לדעת שנהנית. מה גם ששוקולד הוא תוספת מבורכת 🙂
נשמח לראות תמונה אם יש לך, אפשר להעלות אותה לפוסט המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יצא מושלם!
הוספתי גנש שוקולד מעל והיא חוסלה מייד.
בפעם הראשונה יצאה לי עוגה טעימה אבל דחוסה, לא אוורירית ו0חוץ ארומטית. הפעם הקפדתי על תהליך ההקצפה שלהביצים עם הסוכר והוספת השמן, גם עירבבתי מעט באיחוד החומרים הסופי, והפלא ופלא, עוגת הפרג ג,והה אווריאית טעימה אש.( ללא שמנת עם מיץ תפוזים סחוט)
איזה כיף לשמוע עופר תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא לשתף איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
באמת צריך לשים שקית א.אפיה על כוס קמח? ידוע לי שעל כל כוס קמח מוסיפים כפית א.אפיה
היי חגית, שקית אחת אכן, אין מה לדאוג זה לא משפיע על הטעם ורק נותן עוד אווריריות לעוגה (בנוסף להקצפה נכונה). בהצלחה!
למה צריך את הביצים הטמפ' החדר?
תורם למרקם ובעיקר נותן לעוגה להיות יותר אוורירית אם את הביצים מקציפים כשהן בטמפרטורה של החדר.
האם ניתן להכין בתבנית
22 או 20 נראה לי שבתבנית
24 תצא נמוכה?
העוגה שבתמונה הכינו בתבנית 24 אבל בהחלט אפשר בתבנית קטנה יותר (אולי 22) לעוגה גבוהה אפילו יותר. בהצלחה!
מדהים טעים ביותר
תודה על הפרגון ריקי! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי הכנתי את העוגה ויצאה טעימה שחבל על הזמן
ליקקו את האצבעות
תודה על המתכון
איזה כיף לשמוע נורית תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי, כמה זמן בערך נדרש לאפיית העןגה?
נכניס לתנור בחום 160 מעלות, כחצי שעה עד ארבעים דקות על להזהבה.
אשמח לדעת למה העוגה מתפוררת??
היי מלכה, אם עקבת אחרי המתכון ולא החסרת או הוספת מהמצרכים (במיוחד מקור השומן,או גודל הביצים), וכמות הנוזלים לא השתנתה אז ייתכן שעיבוד יתר של התערובת בזמן הערבוב או הוספה מהירה של ביצים לתערובת ולא אחת אחת הן שגרמו לבעיה. מקווים שיצאה טעימה בכל זאת, לבריאות!
הכנתי את העוגה הזו עוגה קלה וטעימה
שחבל על הזמן
הכנתי את העוגה ויתרה כמו דיקט מה עשיתי לא בסדר ? זרקתי הכל ,ואגב מעולם לא הצלחתי לאפות עוגה מוצלחת כשאין הפקדה של ביצים לא מצליח לי ,פוחדת להכין שוב ,כלים ליכלוך לסחוט תפוזים ולזרוק הכל מוותרת ,כולם מצליחים רק אני לא !
היי שושנה, המתכון קל אך בהחלט יכולות לקרות טעויות וזה לא נורא אל תדאגי, יצליח לך. בפעם הבאה חשוב להקפיד על כמה דברים:
– להקציף ביצים עד לקצף תפוח, לא מעבר
– להוסיף את השמן בזרם דק
– את הקמח לערבב רק עד שיטמע ולהיזהר מערבוב יתר
– לבחור תבנית מתאימה שהעוגה תצא בגובה הרצוי ולא פחות
נשמח גם להמליץ על מתכון עוגת פרג שאינו מצריך הקצפת ביצים, בקישור כאן.
מקווים שעזרנו, ובהצלחה בפעם הבאה!
עוגה מצויינת וקלה . אני גם הוספתי קרם שוקולד מעל . טעימה מאוד !!!
חסר כוס קמח
1 כוס קמח, הטעות תוקנה, תודה ובהצלחה!
היוש ,
האם אפשר להשתמש בשתי כוסות פרג במקום כוס קוקוס ?
והאם הכוס בה משתמשת היא כוס מידה אוניברסלית ?
מאוד מאוד אוהבת פרג !!!!!!!!!!!!!!
תודה על המתכון❤
היי שרית, את העוגה מכינים בכוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
ולגבי הקוקוס אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום. עדיף “ללכת על בטוח” ולאפות לפי מתכון אחר שלא מכיל קוקוס, אך עדיף למען הדיוק לנסות מתכון אחר – עוגת פרג בחושה 1 או עוגת פרג בחושה 2. בהצלחה ובתיאבון!
לא צריך קמח במתכון עוגת הפרג?
היי רינת, יש 1 כוס קמח, הטעות תוקנה, תודה ובהצלחה!
היי,
בקשר לעוגת קוקוס פרג, לא צויין כמה קמח?
אשמח לדעת כמה קמח? אם בכלל. תודה.
היי דניאלה, יש 1 כוס קמח, הטעות תוקנה, תודה ובהצלחה!
האם חייב שמנת חמוצה מה אפשר במקום מעוניינת בעוגה פרווה
היי שרי, אפשר כוס מיץ תפוזים במקום.
הי יש אפשרות להכין אותה ללא קוקוס .האם אפשר להכין ב2 תבניות אינגליש קיק.
היי מירי אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום. עדיף "ללכת על בטוח" ולאפות לפי מתכון אחר שלא מכיל קוקוס, כמו המתכון בקישור כאן או כאן
איך בדיוק מקציפים ביצים לא מופרדות . אם אפשר הנחיות . א0יתי את העוגה היא עלתה מעט בחבג. לכן חשבתי שהדבר נעוץ בהקצפת הביצים, שלא הקציפו לי.
אשמח למענה לעוגה הבאה.
תודה
היי עופר, תודה על השאלה!
את הביצים מקציפים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך כדקה אחת. נוסיף סוכר בהדרגה ונמשיך להקציף על מהירות גבוהה לעוד כ-5 דקות, עד שמקבלים תערובת לקצף תפוח ובהיר. וגם חשוב לא לערבב יותר מדי שלא תפגע אווריריות העוגה ובגובה. בהצלחה!
אפיתי עוגת פרג לפי המתכון יצא טעים רך ומושקע מתכון פשוט וקל להכנה
הי . אם משמשים בקמח תופח עדיין יש להוסיף אבקת אפיה?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח + כפית אבקת אפייה
תודה על התשובה המהירה אבל לא הבנתי. אם אני משתמשת בכוס קמח תופח בעוגה זו ספציפית האם עלי להוסיף אבקת אפיה???
על איזה כוסות מדובר? כמה גרם?
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל