עוגת דבש של פעם מהמטבח הגאורגי
טעמי דבש עמוקים עם אגוזים קצוצים
עוגת הדבש הכי מסורתית במטבח הגאורגי באה לשדרג לכם את שולחן החג ולהמתיק אותו בטעמים שישאירו את כולם מעולפים!
קבלו מתכון לטפליאני – עוגת דבש של פעם עסיסית ורכה עם טעמי דבש עמוקים המשודרגים בהמון אגוזים קצוצים מעל לקבלת חווית טעמים נדירה במיוחד.
עוגה חגיגית ומפוארת המרשימה את כל מי שטועם ומרעיפה עליכם ים של מחמאות. ביס אחד וכולם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית ג'חנון 28
המצרכים
- 6 ביצים מופרדות L
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- 3 כפות דבש
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כף חומץ
- 1 כפית אבקת קפה שחור / נס קפה
- ½ כוס שמן
- ½ כפית קינמון
- קורט ציפורן (לא חובה - אם אוהבים את הטעם)
אופן ההכנה
- מכינים תערובת מהחלמונים עם הדבש, שמן, קינמון וקפה שחור/נס קפה.
- לוקחים את הסודה לשתיה ומערבבים עם כף חומץ זה תוסס מעט מוסיפים לתערובת.
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף לקצף יציב מאוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר להכי נמוך ומוסיפים בעדינות את התערובת בכמה סיבובים.
- מוסיפים את הקמח ממש בעדינות ומערבבים מעט. מועדף לערבב עם מטרפה ידנית או כף עץ.
- שמים בתבנית עם נייר משומן גם בדפנות, ומפזרים מלמעלה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
- מכינים לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 50 דקות בערך. אחרי חצי שעה מניחים מעל נייר אפיה שהאגוזים לא ישרפו.
- העוגה טעימה יותר אחרי יום יומיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת דבש של פעם
כוס קפה או קפה גרגרים? הכל הולך, מה שמעדיפים. |
אפשר להכין מראש ולהקפיא? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:עוגת דבש של פעם – חני קונאשוילי.
פורסם גם כאן וכאן
שלום,
מישהו שאל כוס קפה או נס קפה,
אני מבינה שזה רק הקפה/הנס, ולא מדובר בכוס קפה
היי רונית, נכון מאוד. 1 כפית של אבקת קפה שאוהבים.
איך מוציאים את העוגה מהתבנית?
היי שוש, בבקשה סרטון הסבר בקישור כאן..
מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
צוות מתוקים