שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר
בצק רך עם מלית מושלמת
![שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/08/שטרודל-תפוחים-גיאורגי-1-300x300.jpg)
המאפה הגיאורגי הכי מפורסם ואהוב שיש חוזר לשדרג לכם את המטבח במתיקות משגעת שתשאיר אותכם מכורים!
קבלו מתכון לשטרודל תפוחים גיורגי משגע ביותר עם בצק רך להפליא שמשדכים למלית תפוחים עשירה עם נגיעות דבש מפנקות במיוחד.
מאפה נדיר ולא שגרתי בכלל המרשים את כל מי שמארחים. איך שלוקחים ביס ומרגישים במרקם המשגע מבינים מה המשמעות של תענוג אמיתי!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
![שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/08/שטרודל-תפוחים-גיאורגי-1-300x300.jpg)
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 1 כף חומץ
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 ¼ כוסות מים (אולי נצטרך עוד רבע)
מילוי: (להכפיל - הכמות מספיקה לבצק אחד בלבד!!)
- 6 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנטות מאוד (אפשר לגרר 4 ולסחוט 2)
- 2 כפות שמן
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- ¼ כוס סוכר
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים של הבצק למשך 8 דקות בערך עד לקבלת בצק גמיש וחלק לא דביק. אם צריך אפשר להוסיף את רבע כוס המים ולעשות זאת בהדרגה.
- עוטפים ושמים למנוחה של חצי שעה בערך.
- נלוש שוב כמה דקות ואז שוב נותנים מנוחה של עוד רבע שעה.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים אותם בקמח. בגודל פיתה גדולה ושמים למנוחה עוד 10 דקות מכוסה.
- לוקחים עיגול בצק ומרדדים עם מעט קמח לריבוע/מלבן הכי דק שאפשר. כל פעם למתוח מצד אחר. אפשר גם להחזיק ועם האגרופים לעשות תנועות מתיחה
- מפזרים על הבצק את התפוחים ומזלפים מעל התפוחים ועל כל הבצק עם הכף או היד כ-2 כפות שמן.
- מפזרים ¾ כוס סוכר על התפוחים, ואז מזלפים מלמעלה על התפוחים עם כפית שתי כפות דבש.
- מגלגלים לרולדה כשכל פעם אנחנו מושכים מעט את הבצק ומגלגלים.
- טובלים את היד בשמן ובזהירות מורחים את הבצק מלמעלה ביד המשומנת.
- מפזרים מעל כרבע כוס סוכר, וחותכים לחתיכות של 5 ס"מ
- מניחים על נייר אפיה משומן.
- עם כפית מזלפים מעט דבש מעל כל עוגיה ומפזרים מלמעלה סוכר.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות עד שזה הופך בצבע קרמל.
הערות וטיפים
![שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/08/שטרודל-תפוחים-גיאורגי-הכנה-1.jpg)
![שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/08/שטרודל-תפוחים-גיאורגי-הכנה-2.jpg)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
![שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר](https://metukimil.co.il/wp-content/uploads/2021/08/שטרודל-תפוחים-גיאורגי-2.jpg)
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
אם יש לי רק 4 תפוחים יש אפשרות לנסות אותו? לשנות כמויות או משהו? פשוט ממש התלהבתי למצוא מתכון בלי מרגרינה…
היי,
כן, אפשר להוריד בחצי את כמות המצרכים של הבצק וקצת להוריד בכמות הסוכר של המילוי.
בהצלחה 🙂
תודה על התשובה!
הייתי בטוחה שזה עם חמאה או מרגרינה,כשראיתי שזה רק עם שמן העתקתי את המתכון.על כמות המתוק אשתלט.
שווה לנסות.