עוגיות דבש מגולגלות עם אגוזים וצימוקים
מגולגלות ברמה אחרת! מגולגלות דבש עם אגוזים וצימוקים המתקבלות במרקם פריך וחלומי עם פיצוץ של מתיקות בפנים ממלית דבש מתוקה עם המון אגוזים וצימוקים. קינוח קלאסי בטוויסט יצירתי המקפיץ את הטעמים במתיקות משגעת!
עוגיות דבש מגולגלות עם אגוזים וצימוקים

יודעים מה עוד יותר טוב מהמגולגלות שכולנו מכירים ואוהבים? אותן מגולגלות שמשדרגים בדבש בזמן לראש השנה לחווית טעמים ברמה אחרת!
קבלו מתכון מושלם לחג לעוגיות דבש עם אגוזים וצימוקים מגולגלות במרקם פריך וחלומי ופיצוץ של מתיקות בפנים ממלית הדבש המתוקה ופינוק של אגוזים וצימוקים.
קינוח קלאסי בטוויסט יצירתי המקפיץ את הטעמים במתיקות משגעת. הכי מתאים לקינוח חגיגי במיוחד שישאיר את כולם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/חני-קונאשוילי" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של חני קונאשוילי[/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
[adinserter block="4"]

המצרכים
לבצק:
- 100 גרם חמאה רכה/ ⅓ כוס שמן
- 3 ביצים
- ⅓ כוס סוכר
- ¼ כוס מיץ תפוזים / מים (אולי נצטרך עוד כף או שתיים)
- 1 שקית סוכר וניל
- גרידת קליפה מלימון קטן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 700-600 גרם קמח
למילוי:
- 1 ½ כוסות אגוזי מלך טחונים/קצוצים גס
- 1 כוס צימוקים
- ⅓ כוס סוכר
- 6 כפות דבש (2 כפות לכל רולדה)
אופן ההכנה
- מערבבים את הביצים וסוכר עם מטרפה ידנית או מיקסר, ואז מוסיפים את הסוכר וניל.
- מוסיפים את הנוזלים ואת גרידת לימון, ובסוף מוסיפים את אבקת האפיה והקמח לפי הצורך.
- הבצק צריך להיות רך לא דביק. מחלקים ל-3 חלקים, ואז מעגלים במעט קמח. שמים במקרר לשעה.
- מערבבים את המילוי ביחד (מלבד הדבש) ואז מחלקים באופן שווה ל-3.
- מרדדים את הבצק בקמח למלבן דק (להיזהר שהתחתית לא תדבק)
- עם כף בעיגולים מזלפים 2 כפות דבש על כל השטח של הבצק, ומעל מפזרים את תערובת האגוזים.
- מגלגלים בהידוק. מברישים בביצה טרופה, ואז חותכים בסכין משוננת באלכסון ומניחים על נייר אפיה.
- מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך. להשחים כך מגיעים לקרמל טעים!
- מקררים מעט ומשחררים מנייר האפיה אחרת הקרמל מתקרר וזה נדבק. לשמור בכלי סגור.
הערות וטיפים


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות דבש מגולגלות
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

איפה החמאה/השמן נכנסים?
עם הנוזלים?
היי רבקה, נכון את השמן (או החמאה) מכניסים עם שאר הנוזלים. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
היי שרון, עוגיות מגולגלות ניתן להקפיא גם כגליל לפני האפייה (אופים ישר כשמוציאים מהמקפיא) אם ניתן גם להקפיא אותן אחרי שאפינו וחתכנו. בהצלחה!