| |

סלט תפוחי אדמה מנצח ומיוחד במינו לראש השנה

עם טונה עסיסית ואפונה מפנקת
בהשראת: שושנה ברוך
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
סלט תפוחי אדמה

מחפשים לקשט את שולחן החג בסלט משגע שתמיד יגנוב את ההצגה? אז מתכון זה הוא בול בשבילכם!

קבלו מתכון לסלט תפוחי אדמה מנצח ומיוחד במינו, המורכב מפרוסות תפוחי אדמה רכות המשודכות לרוטב מטריף עם טונה מתובלת ועסיסית, והמון אפונה באמצע לסיומת מושלמת.

סלט מפואר וחלומי שהכי מתאים לראש השנה, ותמיד נמצא במרכז תשומת הלב. נסו פעם וראו איך פתאום כל הבית מתחיל לאכול סלט!

מתכון באדיבות: שושנה ברוך

ספר המתכונים של שושנה ברוך

 

סלט תפוחי אדמה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה מנצח ומיוחד במינו לראש השנה

עם טונה עסיסית ואפונה מפנקת
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: שושנה ברוך

המצרכים

  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ½ כוסות שעועית ירוקה / אפונה
  • 1 קופסה טונה
  • 2 כפות עגבניות שרי מיובשות
  • 1 כף מיץ לימון
  • מעט פלפל
  • 1 כפית לימון כבוש קצוץ (לא חובה)

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף חומץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית עירית קצוצה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 ½ כפיות סוכר מומס

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, בערך 41 דקות ואז מניחים להצטנן.
  • את האפונה או שעועית חולטים 7 דקות במים רותחים ואז מעבירים למיי קרח.
  • מזילים את הנוזל מקופסת הטונה, ומערבבים יחד עם עגבניות השרי המיובשות, כף מיץ לימון, מעט פלפל, ולימון כבוש קצוץ אם אוהבים.
  • לרוטב מערבבים בקערה את המיונז, חרדל, כף חומץ, מיץ לימון, שמן זית, וכפית עירית קצוצה. מוסיפים מעט פלפל שחור ואז את הסוכר המומס, ומערבבים.
  • בצלחת מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, ומעל כל פרוסה שמים כפית רוטב וכפית גדושה של סלט טונה. במרכז מוסיפים את כל השעועית או אפונה, ושארית הרוטב מסביב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט תפוחי אדמה

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סלט תפוחי אדמה מנצח – שושנה ברוך

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?