בקלאווה הכי טעימה שתכינו
מבצק חלומי ומלית עשירה
מלכת העוגיות של המטבח הטורקי – לא משנה כמה תחפשו, לא תצליחו למצוא מישהו שלא אוהב בקלאווה מפנקת ומענגת במיוחד!
קבלו מתכון לבקלאווה הכי טעימה שתכינו, המורכבות משכבות מענגות של דפי פילו חלומיים, שמשדכים למלית אגוזים עשירה, ומשדרגים בסירופ סוכר מושחת ביותר.
מכינים בקלאווה בהכנה הרבה יותר קלה משחשבתם, ומתמכרים לטעמים נדירים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: חני אסור
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 20 על 30 (אלומיניום אפשרי)
המצרכים
- 1 חבילה דפי פילו
למילוי:
- 300 גרם אגוזים קלויים (איזה סוג שאוהבים)
- 30 גרם סוכר
- קמצוץ הל (בהרט וקינמון)
- 200 גרם חמאה מומסת (רצוי לבשל 5 דקות על אש נמוכה הטעם באגוזי מוסיף ארומה מיוחדת)
למי סוכר:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- קמצוץ קינמון
- 4 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מורחים שכבה דקה של חמאה מעל דף פילו ומעליה מוסיפים עוד דף ושוב שכבת חמאה דקה, בקצה של הדף מפזרים את המילוי (שכבה נדיבה).
- מוסיפים שיפוד ומגלגלים ואז מצמידים קצה אל קצה בשביל ליצור את מראה הקיפול וכמובן שמסירים את השיפוד מהבקלאווה (לא משאירים את השיפוד באפייה)
- מעבירים לתבנית וממשיכים את אופן העבודה עד למילוי כל התבנית
- מעבירים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.
- מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים
- להכנת הסירופ - לבשל 10 דקות על אש בינונית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!