|

בקלאווה הכי טעימה שתכינו

מבצק חלומי ומלית עשירה
עדיין אין דירוגים
בקלאווה

מלכת העוגיות של המטבח הטורקי – לא משנה כמה תחפשו, לא תצליחו למצוא מישהו שלא אוהב בק‎לאווה מפנקת ומענגת במיוחד!

קבלו מתכון לבקלאווה הכי טעימה שתכינו, המורכבות משכבות מענגות של דפי פילו חלומיים, שמשדכים למלית אגוזים עשירה, ומשדרגים בסירופ סוכר מושחת ביותר.

מכינים בקל‎אווה בהכנה הרבה יותר קלה משחשבתם, ומתמכרים לטעמים נדירים לשאר החיים!

מתכון באדיבות: חני אסור

ספר המתכונים של חני אסור

 

בקלאווה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בקלאווה

בקלאווה הכי טעימה שתכינו

מבצק חלומי ומלית עשירה
עדיין אין דירוגים
לדרג

ציוד

תבנית 20 על 30 (אלומיניום אפשרי)

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו

למילוי:

  • 300 גרם אגוזים קלויים (איזה סוג שאוהבים)
  • 30 גרם סוכר
  • קמצוץ הל (בהרט וקינמון)
  • 200 גרם חמאה מומסת (רצוי לבשל 5 דקות על אש נמוכה הטעם באגוזי מוסיף ארומה מיוחדת)

למי סוכר:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • קמצוץ קינמון
  • 4 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מורחים שכבה דקה של חמאה מעל דף פילו ומעליה מוסיפים עוד דף ושוב שכבת חמאה דקה, בקצה של הדף מפזרים את המילוי (שכבה נדיבה).
  • מוסיפים שיפוד ומגלגלים ואז מצמידים קצה אל קצה בשביל ליצור את מראה הקיפול וכמובן שמסירים את השיפוד מהבקלאווה (לא משאירים את השיפוד באפייה)
  • מעבירים לתבנית וממשיכים את אופן העבודה עד למילוי כל התבנית
  • מעבירים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.
  • מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים
  • להכנת הסירופ - לבשל 10 דקות על אש בינונית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements