עוגת תפוזים בכלום עבודה
רכות, עסיסיות, ואווריריות מושלמת
מי לא אוהב עוגת תפוזים מיוחדת ונדירה שתמיד מוכנה בדקות ספורות? תתכוננו להתאהב בעוגה מדהימה עם טעמים בלתי נשכחים!
קבלו מתכון לעוגת תפוזים שמכינים בכלום עבודה לקבלת מרקם חלומי עם רכות, עסיסיות, ואווריריות מושלמת, לצד טעמי תפוזים אמיתיים ועדינים.
מכינים קנקן תה בצד, ונהנים עם כל המשפחה מעוגה מעלפת זו עם טעמים עשירים לצד ריחות מגרים ומעלפים!
ציוד
תבנית בינונית או 26
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 ½ כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, ואז מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
- בקערה נפרדת, מכניסים את החלמונים ומוסיפים להם לפי הסדר : אבקת אפייה, כוס אחת סוכר, שמן, מיץ תפוזים, וקמח. מערבבים היטב.
- לאחר מכן מוסיפים את החלבונים ומקפלים פנימה.
- אופים אפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות בערך.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים
משחררים את העוגה איך שהיא יוצאת חמה מהתנור או שצריך לחכות שתתקרר? צריך לחכות שתתקרר. |
אפשר לעשות עם קמח שיפון? עוגה זו כן. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
הכנתי, והעוגה קצרה מחמאות!!
שאלה:
אם אני רוצה 'להעשיר' קצת את העוגה הנ"ל, האם אפשר להוסיף לעוגה – חמוציות?…
(המיובשות, אלה שנמכרות בכל סופר)
היי דובי,
איזה יופי, שמחים לדעת שנהניתם מהעוגה 🙂
אפשר בוודאי להוסיף חמוציות מיובשות, אחלה תוספת!
האם זו עוגה שאפשר להקפיא?
(נניח לשבוע-שבועיים…)
היי דובי,
אפשר, בהצלחה 🙂
היי נעם תודה רבה על מתכון מצויין של העוגה תפוזים יצא לי מעולה.
יש לי רק שאלה אחת העם בסיום האפיה צריך להוציא מייד מהתנור ?כי אני הוצאתי אותה מיד והעוגה קצת נחתה.
היי ויויאן,
שמחים שהעוגה יצאה מעולה 🙂
להבא את יכולה להשאיר אותה בתנור עד שהיא מתקררת לגמרי.
בהצלחה!