|

גביניות רכות ומושלמות

בצק רך ונפלא עם מלית עשירה
בהשראת: מאיה בוטראשווילי
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
גביניות

המאפה הכי אהוב ומפורסם בארץ חוזר לשדרג לכם את המטבח בטעמים מושלמים שיעלפו לכם את החושים!

קבלו מתכון לגביניות רכות ומושלמות המשלבות בצק רך ונפלא המקבל מרקם חלומי, עם מלית גבינות עשירה ומענגת עם צימוקים המשדרגים את הטעם ברמות.

גב‎יניות שמנמנות ומבריקות שאי אפשר להפסיק לאכול, הממלאות את כל הבית בריח מטריף ועושות לכולם תיאבון לאכול עוד ועוד!

מתכון באדיבות: מאיה בוטראשווילי

גביניות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

גביניות

גביניות רכות ומושלמות

בצק רך ונפלא עם מלית עשירה
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים +1 חלמון
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1 כוס מים פשורים - את הנוזלים בהדרגה לפי ספיחת הקמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט גרידת לימון
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • גרידת לימון
  • צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, ואז מוסיפים את הביצים, את הנוזלים בהדרגה, את החמאה, תמצית וניל, וגרידת לימון.
  • ממשיכים לערבל עד התגבשות בצק ואז מוסיפים את המלח. מערבלים היטב וללוש בערך 8-9 דקות, ואז מוציאים על השיש וללוש עוד קצת ביד.
  • משמנים את הבצק מעט, ועוטפים את הקערה. מתפיחים עד להכפלת הנפח במקום חמים למשך 1.5-2 שעות. מוציאים את הבצק, ומחלקים ל4-5 חתיכות על משטח מקומח מעט.
  • לגביניות - מרדדים למלבן בעובי של ½ ס"מ, ואז חותכים לריבועים שווים, ובכל ריבוע שמים כפית ממלית הגבינה וסוגרית בצורת מעטפה.
  • לציפוי - מורחים ביצה טרופה מהולה במעט מים.
  • משאירים לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור למשך 45-60 דקות, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?