עוגת שוקולד קרמית ומטריפה
עסיסית עם מרקם מפוצץ בשוקולד
הגיע הזמן להתפנק עם תענוג שוקולדי נדיר ואמיתי שלא מצריך ממכם להשקיע את כל היום במטבח בהכנה!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד קרמית ומטריפה, שתמיד יוצא עסיסית עם מרקם מפוצץ בשוקולד חלומי, ומשתדכת לגנאש שוקולד מושחת המשדרג את הטעם ברמות.
עוגה פשוטה וקלה להכנה המספקת טעמים מיוחדים ומשגעים שרק שוקולד אמיתי יכול לספק. ביס אחד ואתם מכורים לעד!
מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 22/24
המצרכים
לעוגה:
- 1 ¼ כוסות סוכר (אפשר להפחית)
- 1 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 2 גביעי יוגורט דנונה 3% (400 מ"ל סה"כ)
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות גדושות אבקת קקאו
לגנאש:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות על תכנית אפייה רגילה.
- להכנת העוגה - בקערה המיקסר עם וו גיטרה, נקציף במהירות גבוהה למשך 5 דקות את הכוס ורבע סוכר, כוס שמן, וכפית תמצית וניל.
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים ללא הפרדה וממשיכים להקציף לעוד 3 דקות, ואז מוסיפים את גביעי היוגורט ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה. לא להמיר את היוגורט בתחליף אחר .הוא זה שמעניק רכות מושלמת וטעמו לא מורגש
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים (ערבול קצר): 2 כוסות קמח תופח, ו-3 כפות גדושות אבקת קקאו
- מעבירים לתבנית משומנת, ומכניסים לאפייה למשך 35-45 דקות בערך, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש. יש להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבשל את העוגה.
- מכינים גנאש - נביא לסף רתיחה את השמנת מתוקה, ואז מסירים מהאש ומערבבים פנימה את ה-200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות, עם כפית שמן, ומערבבים לקרם חלק ומבריק.
- מוזגים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד קרמית
אם רוצים פרווה במה להמיר? העוגה הזו במיוחד טעימה רק בגרסה חלבית. |
למה עם וו גיטרה? כשאין צורך בהקצפת חלבונים אני משתמשת בוו גיטרה לערבוב הבלילה. וו גיטרה מערבל את המרכיבים היבשים לבלילה חלקה. |
מה חושבים על: עוגת שוקולד קרמית
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!