| | | |

מתכון קיש קל ומנצח

עם 4 מילויים עשירים
בהשראת: רון שרעבי
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
קיש
תכירו את הקיש הכי מושלם וכיף להכנה שיככב אצלכם בכל שולחן חלבי, עם טעמי חגיגה והמון שמחה מושרה!
מתכון קיש קל ומנצח שמכינים מתחתית בצק פריכה וטעימה המשדכים לרוטב רויאל גבינתי ועשיר, ומשדרגים ב-4 מילויים אפשריים של בטטה עסיסית, ברוקולי ירוק ורענן, עגבניות שירי מפנקות,, ואפילו פטריות או בצל מטוגן.
ארוחה מבריקה ויצירתית לכל ארוחת חג שתשאיר את כולם רעבים לעוד ביס. כי על קיש לא מוותרים!
מתכון באדיבות: רון שרעבי

ספר המתכונים של רון שרעבי

 

קיש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קיש

מתכון קיש קל ומנצח

עם 4 מילויים עשירים
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: רון שרעבי

ציוד

רינג 24 / תבנית קיש או פאי

המצרכים

  • בצק מוכן של מעדנות "בצק פריך מלוח"
  • גרעינים (כל סוג שאוהבים)

לרוטב רויאל:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח (פלפל)
  • קצת אבקת שום
  • המון שום כתוש
  • אגוז מוסקט
  • גבינות שאוהבים (אפשר 100 גרם בולגרית / פטה, עם 3-4 גבינת עמק)

למילוי:

    קיש בטטה - מערבבים ומכניסים לתנור

    • קוביות בטטה
    • שמן
    • מלח (קצת פלפל)

    קיש בצל - מטגנים עם הסוכר על מחבת

    • בצל
    • סוכר חום

    קיש ברוקולי - מניחים כמו שהוא

      קיש פטריות - מקפיצים על המחבת ומוציאים לפני שמגירות נוזלים

        קיש כרובית - צולים קצת בתנור עם שמן זית

          קיש עגבניות - צולים קצת בתנור

            אופן ההכנה

            • מכינים את רוטב הרויאל והמילוי מראש - מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לאיחוד. אפשר להוסיף חצי כך קמח, או אפילו כף שלמה אם רוצים שיהיה מאוד יציב.
            • נסדר את הבצק בצורה טובה על הרינג. אם יש חלק יותר ״דק״ בבצק מוסיפים לו עוד חתיכה מעל מהחתיכות בצק המיותרות. אפשר גם להוסיף לבצק רוזמרין או טימין יוצא מאוד טעים.
            • נפזר בתחתית קצת גבינת עמק או צהובה. לאחר מכן שמים מעט מהרוטב רויאל, ואז מהמילוי ירק שבחרנו לשים. אפשר גם לערבב. אם שמים פטריות יש להיזהר מהמים שהן מוציאות).
            • מעל נשפוך את כל הרוטב רויאל. נפזר גרעיני דלעת/שומשום/ כל דגן שאוהבים.
            • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד הזהבה. אפשר להכניס קיסם לבדוק שלא מיימי מדי.
            • אפשר גם לאפות ולשמור במקפיא ואז לחמם שוב בתנור.
            נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


            שאלות נפוצות: קיש קל ומנצח

            מורחים את הבצק במשהו?
            לא מורחים אותו כי היא מספיק מלא בחמאה.
            מפשירים את הבצק?
            ני מפשירה אבל לא לגמרי.. שישאר קר, ככה נוח לעבוד.
            אפשר בתבנית חד פעמית?
            אפשר. אבל ברינג יהיה לך יותר קל לשלוף אותו החוצה.
            אופים את הבצק לפני המילוי?
            אין צורך, אופים הכל ביחד.
            לעניין הברוקולי, טרי או קפוא?
            אפשר קפוא אבל שיהיה מופשר, ואם זה טרי אז לבשל אותו קצת במים חמים.
            הבצק חלבי?
            כן. אפשר להמיר את החמאה בנטורינה.

            מה חושבים על: קיש קל ומנצח

            קיש
            יעל פרידמן: "הכי מושלם!"

            הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

            עמוד אינסטגרם 

            Similar Posts

            כתיבת תגובה

            האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

            ניסית את המתכון? איך יצא?