בורקס טורקי ב-5 דקות
עם מלית גבינה עשירה ותרד קצוץ
תכירו את הבורקס הכי נפוץ אצל הטורקים בגרסה ישראלית והכי קלה להכנה שיש, שתשדרג לכם את החג השבועות בטעמים מטריפים!
סו בורק בגרסת הארץ – בורקס טורקי מושלם שמכינים ב-5 דקות בלבד, המורכב משכבות רבות של דפי פילו פריכים ומפנקים המשתדכים למלית גבינה עשירה עם תרד קצוץ טעים ביותר.
מכינים מאפה מדהים זה בעיניים חצי עצומות, ותוך דקות ספורות של עבודה יש לכם מאפה גבינות מפואר בטעם שמיימי!
מתכון באדיבות: מירב בן שטרית
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית רגילה (בינונית)
המצרכים
- 1 חבילה דפי פילו
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות חלב
- 1 גביע יוגורט
- 2 שקיות תרד קצוץ (חי)
- 2 גבינה בולגרית
- פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה
- מכינים משרה בקערה מ-3 ביצים, חצי כוס שמן, 2 כוסות חלב, וגביע יוגורט.
- שמים בתחתית של תבנית 2 דפי פילו יבשים. לאחר מכן טובלים במשרה עלי פילו ושמים כמה שנכנס כדי לכסות את התחתית. העלים נקרעים ומתקמטים בנוזל וזה בסדר. מעל מפזרים תרד קצוץ, וגבינה בולגרית.
- שוב שמים עלה אחד יבש, ומעליו שמים מעל דפים טבולים במשרה, ואז שוב מהמלית תרד וגבינה. חוזרים על אותה פעולה כמה פעמים עד לגובה התבנית.
- שמים מעל הכל 2 דפית יבשים, ומורחים עליהם את המשרה. מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה.
- מסמנים ריבועים, ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 160 מעלות למשך 50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בורקס טורקי
מה שמים בשכבה העליונה? בשכבה העליונה שמתי 2 יבשים ועליהם מרחתי מהמשרה ופיזרתי גבינה. |
מה חושבים על: בורקס טורקי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר