| |

בורקס טורקי ב-5 דקות

עם מלית גבינה עשירה ותרד קצוץ
בהשראת: מירב בן שטרית
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
בורקס טורקי

תכירו את הבור‎קס הכי נפוץ אצל הטורקים בגרסה ישראלית והכי קלה להכנה שיש, שתשדרג לכם את החג השבועות בטעמים מטריפים!

סו בורק בגרסת הארץ – בורקס טורקי מושלם שמכינים ב-5 דקות בלבד, המורכב משכבות רבות של דפי פילו פריכים ומפנקים המשתדכים למלית גבינה עשירה עם תרד קצוץ טעים ביותר.

מכינים מאפה מדהים זה בעיניים חצי עצומות, ותוך דקות ספורות של עבודה יש לכם מאפה גבינות מפואר בטעם שמיימי!

מתכון באדיבות: מירב בן שטרית

ספר המתכונים של מירב בן שטרית

 

בורקס טורקי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס טורקי

בורקס טורקי ב-5 דקות

עם מלית גבינה עשירה ותרד קצוץ
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מירב בן שטרית

ציוד

תבנית חד פעמית רגילה (בינונית)

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 גביע יוגורט
  • 2 שקיות תרד קצוץ (חי)
  • 2 גבינה בולגרית
  • פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה

  • מכינים משרה בקערה מ-3 ביצים, חצי כוס שמן, 2 כוסות חלב, וגביע יוגורט.
  • שמים בתחתית של תבנית 2 דפי פילו יבשים. לאחר מכן טובלים במשרה עלי פילו ושמים כמה שנכנס כדי לכסות את התחתית. העלים נקרעים ומתקמטים בנוזל וזה בסדר. מעל מפזרים תרד קצוץ, וגבינה בולגרית.
  • שוב שמים עלה אחד יבש, ומעליו שמים מעל דפים טבולים במשרה, ואז שוב מהמלית תרד וגבינה. חוזרים על אותה פעולה כמה פעמים עד לגובה התבנית.
  • שמים מעל הכל 2 דפית יבשים, ומורחים עליהם את המשרה. מפזרים מעט פתיתי גבינה צהובה.
  • מסמנים ריבועים, ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 160 מעלות למשך 50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
בורקס טורקי


שאלות נפוצות: בורקס טורקי 

מה שמים בשכבה העליונה?
בשכבה העליונה שמתי 2 יבשים ועליהם מרחתי מהמשרה ופיזרתי גבינה.

מה חושבים על: בורקס טורקי

בורקס טורקי
סוזאן מכאוי: "גם אני הכנתי! טעים הטירוף. לגבינות השתמשתי בפטה וקשקבל."

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements