|

מאפה פילו בשר בצורת שבלול

קריספי ומוזהב לצד רוטב פטריות מושלם
בהשראת: חופית אלמקייס
עדיין אין דירוגים
מאפה פילו בשר

קבלו רעיון מיוחד ויצירתי למאפה חדש שמתאים בול לארוחת שבת מפנקת שתפתה את כל המשפחה בריחות וטעמים מטריפים!

מאפה פילו בשר שמכינים בצורה שבלול מהממת, המשתדך למלית בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, ואפוי להזהבה קריספית ומושלמת לטבילה ברוטב פטריות שמכינים לצד.

מאפה נדיר ומופלא עם טעם עשיר השווה כל רגע של הכנה. ברגע שתיתנו ביס ראשון תשאלו את עצמכם איך זה שלא הכנתם אותו עד היום!

מתכון באדיבות: חופית אלמקייס

ספר המתכונים של חופית אלמקייס

 

מאפה פילו בשר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מאפה פילו בשר

מאפה פילו בשר בצורת שבלול

קריספי ומוזהב לצד רוטב פטריות מושלם
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: חופית אלמקייס

המצרכים

  • דפי פילו

למילוי:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • ½ כף תבלין ראס אל חנות
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • מעט שמן

לרוטב:

  • בצל קצוץ
  • ½ קופסא פטריות חתוכות
  • מלח ופלפל שחור
  • כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי (של אסם)

אופן ההכנה

  • למאפה - מערבבים הכל לעיסה אחידה, משמנים עלה פילו וצובטים במרכז, ואז מסובבים בתנועות צביטה עד שנוצר מעין גומחה.
  • מניחים בתוכה את המילוי וסוגרים מעל את הקצוות, הופכים ומניחים את הצד של הגלגול כלפי מטה כך שנוצרת מעין שושנה.
  • מורחים שמן/ביצה טרופה, מפזרים שומשום, ואופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה
  • להכנת הרוטב - קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שקיפות, אחרי זאות מוסיפים חצי קופסא פטריות חתוכות וממשיכים לטגן יחד.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ואז מוסיפים כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי של אוסם ומערבבים. כשמסמיך מסירים מהאש.

הערות וטיפים

מאפה פילו בשר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מאפה פילו בשר

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?