מאפה פילו בשר בצורת שבלול
קריספי ומוזהב לצד רוטב פטריות מושלם
קבלו רעיון מיוחד ויצירתי למאפה חדש שמתאים בול לארוחת שבת מפנקת שתפתה את כל המשפחה בריחות וטעמים מטריפים!
מאפה פילו בשר שמכינים בצורה שבלול מהממת, המשתדך למלית בשר טחון עסיסי ומתובל היטב, ואפוי להזהבה קריספית ומושלמת לטבילה ברוטב פטריות שמכינים לצד.
מאפה נדיר ומופלא עם טעם עשיר השווה כל רגע של הכנה. ברגע שתיתנו ביס ראשון תשאלו את עצמכם איך זה שלא הכנתם אותו עד היום!
מתכון באדיבות: חופית אלמקייס
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- דפי פילו
למילוי:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- בצל קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- מלח ופלפל שחור
- ½ כף תבלין ראס אל חנות
- ½ כפית בהרט
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- מעט שמן
לרוטב:
- בצל קצוץ
- ½ קופסא פטריות חתוכות
- מלח ופלפל שחור
- כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי (של אסם)
אופן ההכנה
- למאפה - מערבבים הכל לעיסה אחידה, משמנים עלה פילו וצובטים במרכז, ואז מסובבים בתנועות צביטה עד שנוצר מעין גומחה.
- מניחים בתוכה את המילוי וסוגרים מעל את הקצוות, הופכים ומניחים את הצד של הגלגול כלפי מטה כך שנוצרת מעין שושנה.
- מורחים שמן/ביצה טרופה, מפזרים שומשום, ואופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה
- להכנת הרוטב - קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שקיפות, אחרי זאות מוסיפים חצי קופסא פטריות חתוכות וממשיכים לטגן יחד.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ואז מוסיפים כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי של אוסם ומערבבים. כשמסמיך מסירים מהאש.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!