עוגת אגוזים לפסח עם קרם
עוגה חגיגית במראה מהמם
תכירו את מלכת הפסח שהולכת לשדרג לכם את החג בטעמים משגעים ולהרים את השמחה לכולם!
קבלו מתכון לעוגת אגוזים משובחת לפסח המשתדכת לקרם קפה רך ועשיר בשלוש שכבות של עונג, ומקבלת מראה מהמם במיוחד בקישוט של שוקולד מגורד, אגוזי פקאן, וסירופ מייפל מעלף.
עוגה חגיגית ויפהפייה שמשאירה רושם על כולם עם טעם שישאיר אותם מכורים לעד. אין סיכוי שמוותרים!
מתכון באדיבות:רויטל זניש (ענת חן)
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית תנור / 3 תבניות עגולות חד פעמיות 22
המצרכים
- 6 ביצים מופרדות
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס אגוזי לוז טחונים
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כוס קוקוס
- 1 שוקולד מריר מגורד
- ¼ כוס שמן
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה / קצפת צמחית (500 מ"ל)
- 1 פודינג וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כף אבקת נס קפה
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים ואז מוסיפים סוכר בהדרגה, סוכר וניל, ואבקת אפייה. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים.
- מחממים תנור לחום 170 מעלות. משמנית תבנית של התנור ואופים למשך 30-35 דקות. אפשר גם להעביר את המסה של העוגה בקנקן מדידה עם המספרים (מ"ל) ומחלקים את המסה של העוגה ב-3 תבניות עגולות, אבל אז האפייה תהיה קצרה יותר אז לשים לב. מצננים את העוגה היטב על השיש.
- להכנת הקרם - מקציפים את כל המרכיבים יחד לקצף יציב.
- מרכיבים את העוגה - חותכים את העוגה לשלושה מלבנים לאורך, מרטיבים את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב.
- מניחים שכבה ראשונה ומרטיבים עם נס קפה, ואז מורחים קרם. מניחים עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות. מסיימים בשכבת קרם.
- לקישוט - מעל אפשר לפזר 100 גרם שוקולד מגורד, אפשר לקלף את השוקולד מריר עם הקולפן להוספת יופי לקישוט. אפשר גם 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים ואגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
- חשוב לקרר לילה במקרר להתייצבות וספיגת טעמים. העוגה טעימה יום למחרת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת אגוזים
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
הי
חיתוך לשלושה מלבנים? זו עוגה עגולה. לא שלוש שכבות?
היי שיר,
נכון, שלוש שכבות.
אפשר גם להכין אותה באינליש קייק ולחתוך למלבנים.
בהצלחה!
שלום,
האם זאת עוגה שאפשר לקחת כשמתארחים. נסיעה של שעתיים.
להכין יום קודם ולקחת לדרך, מוץ למקרר כשעתיים.
היי,
אפשר להקפיא יום לפני והיא תחזיק ככה טוב יותר.
בהצלחה!
יש אולי משהו במקום הפודינג וניל??? או שאולי אפשר להכין בלעדיו? תודה!
האם אפשר להחליף את האגוזי לוז ואת הקוקוס. לא תמיד מוצאת לוז בארהב וקוקוס לא אוהבת.
אפשר כל אגוז, ואת הקוקוס ניתן להחליף לשקדים טחונים.
מראים תמונה עגולה והחיתוך מלבני ,מה זה אומר?
היי חגית, לא הבנו את השאלה נשמח אם תוכלי לברר. את העוגות אופים ב-3 תבניות עגולות חד פעמיות 22. בהצלחה!
כתוב בסעיף 4 לחתוך את העוגה ל-3 מלבנים….
אבקש לדעת אם אפשר להקפיא את העוגה?
היי אסתר,
אכן כן, אפשר להקפיא אותה.
בהצלחה 🙂
עוגה פצצה, מכינה אותה במשך כל השנה
איזה כיף חנית שמחים שאהבת – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מעולה
שמחים שאהבת אילנה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
בתיאבון וחג שמח!
היי רציתי לשאול אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קנים? חייב להוסיף סוכר וניל?
היי אלינור, אפשר סוכר קנים ואפשר לוותר כל הסוכר וניל (אולי להוסיף כפית תמצית וניל במקום). בהצלחה!