|

עוגת מוס לפסח בטעם קפה

מרעננת עם חווית טעמים עשירה
בהשראת: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
עדיין אין דירוגים
עוגת מוס לפסח בטעם קפה

לפעמים כל מה שצריך כדי להבטיח אווירה חגיגית וטעם מירבי, הוא עוגת מוס מפנקת שתרים לכם את החג!

עוגת מוס לפסח קרה ומרעננת המספקת חווית טעמים עשירה מבסיס בראוניז עשיר המשתדך למוס קפה מענג במיוחד, עם ציפוי שוקולד מושחת המשדרג את הטעם פי מאה.

עוגה מדהימה שתמיד גורפת מחמאות מכל הטועמים, ומכניסה אווירה של חג לשולחן. כי על מוס מענג לא מוותרים!

מתכון באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי

 

עוגת מוס לפסח

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת מוס לפסח בטעם קפה

עוגת מוס לפסח בטעם קפה

מרעננת עם חווית טעמים עשירה
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לבסיס:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
  • 3 ביצים בטמפ׳ החדר (להפריד לחלבונים וחלמונים)
  • 1 כף קקאו
  • ½ כוס סוכר

למוס קפה:

  • 2 שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
  • 1 פודינג וניל
  • 3 שקיות סוכר וניל (אפשר סוכר רגיל)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מחוקה נס קפה רגיל

ציפוי שוקולד :

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה (לפרווה להשתמש במחמאה)
  • ¼ כוס חלב (לפרווה להשתמש במים)

אופן ההכנה

  • להכנת הבסיס - קוצצים את השוקולד, ומכניסים לקערה עם החמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה.
  • לאחר 5 דקות, מוסיפים את החלמונים ( צהובים ) כל פעם אחת ומערבבים היטב עם מטרפה
  • בקערת מיקסר שמים את החלבונים וסוכר ומקציפים יחד לקצף תפוח ויציב. ואז מעבירים את תערובת השוקולד לחלבונים ומקפלים בעדינות עד שמתאחד
  • לצקת לתבנית ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 מעלות למשך 20 -25 דקות.
  • להכנת המוס קפה - מקציפים הכל יחד לקצף יציב, ואז לצקת מעל הבסיס.
  • להכנת ציפוי שוקולד - לקערה מכניסים את השוקולד, חמאה, וחלב. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה. לצקת מעל לעוגה.
  • מקררים מספר שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת מוס


שאלות נפוצות: עוגת מוס לפסח

את השוקולד המומס לשפוך ישר על המוס או לקרר קודם?
רצוי תמיד לקרר לפני מוס.
צריך קמח כלשהו או קורנפלור בבסיס?
אין צורך במתכון זה.
אפשר להשתמש בשמן המקום חמאה ומחמאה?
כן, קצת יותר מ 1/2 כוס.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת מוס – סילביה פינוקים מהמטבח שלי

Similar Posts

4 Comments

    1. היי!
      אפשר להחליף את האינסטנט בג'לטין, אבל חשוב לקחת בחשבון שהתוצאה לא תהיה זהה.

    1. היי זהר, ניתן לשמור על עוגת מוס במקפיא, רק חשוב להוריד אותה למקרר כלילה לפני שמגישים, וגם לא לשכוח לעטוף היטב כדי למנוע חדירה של ריחות מהמקפיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements