עוגת מוס שכבות שוקולד וניל
בהכנה קלה ומהירה
אם גם אתם מכורים לשוקולד איכותי, ואז הגיע הזמן להתפנק בעוגת מוס מושלמת זו עם מינימום עבודה והשקעה!
קבלו מתכון לעוגת מוס שוקולד וניל, המורכבת משכבות מענגות של תחתית שוקולד עשירה, המשתדכת לשכבת וניל רכה ומרעננת, ושכבת מוס שוקולד מושחת ברמות!
עוגה קלילה וקלה להכנה שתמיד מניבה תוצאות משגעות בטעם ונמסות בפה. ביס אחד ומצב הרוח שלכם עולה פלאים לשאר היום!
מתכון באדיבות: עמליה מילי סטמקר
ספר המתכונים של עמליה מילי סטמקר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 26
המצרכים
לתחתית:
- 4 ביצים בינוניות
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 4 כפות קמח תופח
- 1 כף שוקולית
לשכבת וניל:
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (אפשר אינסטנט שוקולד למי שאוהב)
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
לשכבת המוס:
- 3 ביצים
- 3 כפות סוכר
- ½ כפית נס קפה
- 2 כפות חלב
- 100 גרם מרגרינה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- להכנת התחתית - מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת נערבב את שאר החומרים.לאחר מכן מקפלים את הקצף לתערובת השנייה.
- מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 15-20 דקות. בודקים שקיסם יוצא יבש. מצננים.
- להכנת שכבת הוניל - מקציפים את הכל יחד.
- להכנת שכבת המוס - בקערה נקציף את החלבונים וסוכר יחד לקצף יציב.
- בסיר על אש קטנה, נמיס את שאר המצרכים מלבד החלמונים, כשתערובת השוקולד אחידה מכניסים תוך כדי בחישה את החלמונים ומערבבים היטב.
- מצננים, ואז מקפלים עם קצף החלבונים לתערובת אחידה.
- להרכבת העוגה - את קרם הוניל מורחים על התחתית ומעל שופכים המוס, ואז מכניסים למקרר ליום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שכבות
במקום החלב לשים חלב שקדים או חלב קוקוס? אפשר בהחלט. |
איך אפשר לעשות אותה פרווה? אפשר לעשות פרווה עם שמנת ריצ' ושמנת צמחית. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!