מתכון לפיתה מושלמת

רכה וטריה עם טעם משגע
בהשראת: אהובה בן יוסף
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
פיתה

לקבלת פיתות ביתיות זהובות ומושלמות, כדאי לפעמים להשקיע כדי להבטיח פינוק אמיתי!

קבלו מתכון פיתה מושלמת שתמיד יוצאת רכה, טרייה, ותופחת תופחת ומסרבת לרדת! והטעם? פשוט רמה אחרת מכל הפיתות האחרות.

מכינים פיתות אלה בסיר גריל חשמלי מיוחד שתמיד שומר על תוצאות שיא השלמות שישאירו את כולם מכורים.

מתכון באדיבות: אהובה בן יוסף

ספר המתכונים של אהובה בן יוסף

פיתה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פיתה

מתכון לפיתה מושלמת

רכה וטריה עם טעם משגע
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: אהובה בן יוסף

ציוד

סיר גריל חשמלי

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים יחד היטב עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
  • לאחר לישה, מתפיחים את הבצק למשך שעה.
  • לאחר תפיחה, מחלקים את הבצק לכדורים, בערך 20 כדור, ואז נותנים להם מנוחה של 20 דקות.
  • מרדדים לעיגולים ואז שוב נותנים מנוחה של חצי שעה בערך.
  • לאחר מנוחה, שמים בסיר גריל על אש נמוכה עד שמוכן.

הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פיתה


שאלות נפוצות: מתכון פיתה

אפשר לשים סיר גריל על אש?
כן, החלק העליון עם הספירלה מחובר לחשמל, החלק התחתון צריך להיות על הגז.
איזה סיר זה? מאיפה משיגים?
סיר גריל חשמלי, סיר לפיתות אפשר להשיג בשווקים.
איך יוצאים כל כך יפות?
מחכים בסבלנות ונותנים לפיתות את הזמן שלהן.
צריך לחמם קודם את הסיר?
כן קודם לשים בחשמל ולהדליק את האש, וכשזה מחומם שמים את הפיתות.
אם רוצים חצי קילו?
מחלקים הכל ב-2.

מה חושבים על: מתכון פיתה

פיתה
שרית אלקיים: "יצא מושלם!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!

מקור:מתכון פיתה מושלמת – אהובה בן יוסף

Similar Posts

8 Comments

    1. היי נופר,
      אין שום בעיה. אפשר להכין את הפיתות בתנור על 250 מעלות לאפייה של בערך 5-7 דקות (הן יתנפחו ויזהיבו).
      לחילופין, אפשר גם להכין אותן במחבת על אש בינונית-גבוהה. אין צורך לשמן את המחבת לפני. צולים 2 דקות על צד אחד (או עד שהפיתה מתחילה להתנפח) ואז הופכים לעוד דקה.
      בהצלחה!

    1. היי מעין,
      3 כוסות מדידה, אבל ממליצים להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשהקמח לא רווי מדי, שאפשר ליצור ממנו בצק גמיש ונוח לעבודה ולא דביק מדי.
      אם עדיין יוצא דביק מדי, מוסיפים כף קמח, מעבדים ובודקים אם צריך עוד כף וכן הלאה.
      בהצלחה 🙂

4.58 from 14 votes (12 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements