אוזני המן במילוי פרג ואגוזים
מוצלחות, פריכות, ונימוחות
אם אתם מחפשים להפתיע בחג פורים הבא, אז מפנקים באוזני המן אהובות המשודרגות במלית חדשה ומדהימה.
אוזני המן רכות ונדירות בבצק במרקם ייחודי ששומר על העוגיות באפייה, ומלית משודרגת המשתלבת נהדר עם הבצק מפרג מענג בשילוב אגוזים.
עוגיות מיוחדות שתמיד יוצאות מוצלחות, פריכות, ונימוחות עם מלית המשתלב.ביס אחד ותמצאו את עצמכם עפים בשמיים מטעמים מענגים!
מתכון באדיבות: ג'וזט רביב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 6 כוסות קמח
- 2 חבילות מחמאה בטמפ' חדר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 4 חלמונים
- 7 כפות מיץ תפוז
- קליפת תפוז מגורדת
למילוי פרג:
- 450 גרם פרג
- 1 כוס סוכר
- ¼ חבילה מחמאה
- 3 כפות ריבה
- ¼ כוס מיץ תפוז
- גרידת לימון
- אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - נלוש את כל המרכיבים של הבצק לישה טובה.
- לאחר לישה, נרדד את הבצק לעלה, וקורצים עיגולים.
- ממלאים את העיגולים באיזה מילוי שרוצים, ואז סוגרים, אבל לשים לב לא לסגור עד הסוף בפינות, וזה על מנת להשאיר פתחי אוורור. כשסוגרים את האוזן המן בפינות עד הסוף זה גורם להם להתפוצץ ולהיפתח (ואת זה אנחנו רוצים למנוע)
- להכנת מילוי הפרג - מבשלים את כל מרכיבים יחד חוץ מהאגוזים, ולבסוף מוסיפים את האגוזים ומצננים.
- ממלאים ואופים בתנור מחומם ל-160 מעלות עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: אוזני המן פרג
האם יש צורך להתפיח את הבצק? אין צורך במנוחה. |
איזה חום את אופה אותם? |
האם אפשר תחליף במקום מיץ תפוזים לשים מים? כן פשוט נותן טעם. |
אם רוצים מילוי שוקולד? אפשר נוטלה, או ממרח השחר, אם רוצים פרווה אפשר קובייה של שוקולד מריר או שתי קוביות. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אוזני המן פרג
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!