לחמניות לבית ספר רכות

קלות, אווריריות, וטעימות בטירוף
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לחמניות

אם יש סוג של לחם שהוא בגדר חובה שיהיה בכל מטבח, הוא לחמניות בית ספר רכות ומושלמות אלה, ומביוחד כשהם כל כך קלות להכנה!

קבלו מתכון ללחמניות לבית ספר ביתיות שתמיד יוצאות רכות, אווריריות, וטעימות בטירוף עם גוון זהב מגרה שיגרום לכל הילדים מיד לחסל!

מכינים מאפה מושלם זה בטכניקה פשוטה וקלה עם מתכון מפורט ומבטיחים תמיד תוצאות מושלמות שימלאו את הבית בניחוח אפייה וטעמים מענגים.

מתכון באדיבות: מלי מאירוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

לחמניות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות

לחמניות לבית ספר רכות

קלות, אווריריות, וטעימות בטירוף
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ½ כוסות מים פושרים בערך (לפי הצורך)
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר או בלישה ביד, שמים את הקמח, שמרים, וסוכר, ומערבבים יחד. לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך, מתחילים עם מעט מים, ומוסיפים כל כמה שניות של לישה בטיפות.
  • אחרי לישה של 12 דקות בערך, עד התאחדות החומרים, מוסיפים את השמן, ו-2 כפיות מלח, וללוש 8 דקות במיקסר על מהירות 5, או ביד למשך 10 דקות. עד שמקבלים בצק גמיש ורך.
  • כשהבצק מוכן, משמנים את הידיים ועושים כדור עגול ויפה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.
  • לאחר תפיחה, ללוש למשך דקה את הבצק ואז נותנים לו שוב תפיחה של שעה שהוא משומן מלמעלה.
  • מורידים למשטח ומחלקים ל-15 כדורים, כל כדור מרדדים על משטח משומן קלות
  • מגלגלים לרולדה, ועושים נחש בעזרת הידיים, ואת הצורה הרצויה.
  • מניחים בתבנית ומכסים בניילון בצורה רופפת, מתפיחים בתבנית עוד חצי שעה.
  • מורחים חלמון עם כפית סוכר וכפית מים מעל, ומכניסים לתנור מחומם מראש לאפייה רגילה על 190 מעלות חום למשך 25 דקות בערך, עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות


שאלות נפוצות: לחמניות בית ספר

אפשר לעשות עם קמח שמרים?
בהחלט!
אפשר עם קמח כוסמין ושמרים?
כן הכל אותו דבר, רק מים לאט יותר כי הוא סופג אחרת אז לפי הצורך.
כדאי להקפיא אחרי אפייה? או להכין כמות קטנה?
אפשר בהחלט להקפיא ולהוציא כשמתחשק, ועדיין נשארות כאילו נאפו היום.

מה חושבים על: לחמניות בית ספר

לחמניות
שירי סורגיט: "כבר מככבות אצלי, בול לחמניות מאפייה!"
לחמניות
אילנית דרמון: "יצאו מעלפות!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: לחמניות לבית ספר רכות – מלי מאירוב

Similar Posts

4 Comments

  1. המיקסר לש 12 דקות ואז הוספתי שמן ובצדק התחיל להשפריץ לכל הכיוונים! מה עשיתי לא נכון ?

    1. היי גינת,
      נשמע שמהירות המיקסר הייתה גבוהה מדי, אפשר בפעם באה להוריד קצת ואז להוסיף את השמן. אחרי שהשמן נטמע בבצק, אפשר לעלות למהירות בינונית.
      בהצלחה!

    1. היי רינת,
      אין צורך להוסיף גלוטן, אבל אם את בכל זאת רוצה אז להוסיף יחד עם הקמח.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements