עוגיות אלפחורס נדירות
טעם מענג ומרקם רך וייחודי
והיום, קבלו את העוגיות הכי אהובות ומפורסמות שיש הידועות גם בטעם המענג וגם במרקם הייחודי שמקבלות.
עוגיות אלפחורס מושלמות שתמיד יוצאות נימוחות וטעימות עם בצק מועשר בקורנפלור הנותן מרקם רך וייחודי שמתמוסס בפה.
ממלאים עוגיות מופלאות אלה בריבת חלב עשירה ומגלגלים בקוקוס עסיסי, ויש לכם פינוק אמיתי שבמהירות הופך למאכל האהוב עליכם!
מתכון באדיבות: לילך עזוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
כמות: 36 עוגיות בערך
לבצק:
- 500 גרם קורנפלור (2 ½ חבילות)
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 ביצים
- 200 גרם חמאה (מומסת)
למלית וקישוט:
- קוקוס
- ריבת חלב (קנויה)
אופן ההכנה
- נכין את הבצק על ידי לישת כל החומרים יחדיו. לאחר מכן שמים אותו לקירור במקרר למשך שעה. אפשר גם, אבל פחות מומלץ, לשים למשך 10 דקות במקפיא.
- אחרי הייצוב של הבצק, משטחים אותו עם מערוך וקורצים לעיגולים בגודל הרצוי.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 10 דקות. חשוב להשגיח שהעוגיות ישארו לבנות.
- בסיום האפייה מוציאים ומשאירים בצד למשך 20 דקות.
- לאחר מכן מזלפים בריבת חלב עם שק זילוף (לא מומלץ בכפית כי היא יכול לשבור את העוגיה), ואז שמים מעל לזה עוד עוגייה.
- לסיום מגלגלים בקוקוס
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות אלפחורס
אפשר לעשות בצורת לב? כן, אפשר לעשות בכל צורה שרוצים. |
ריבת חלב זה קנוי או מכינים? מה שרוצים, במתכון השתמשתי בקנוי. |
אפשר ריבה במקום ריבת חלב? אפשר בהחלט. |
מה חושבים על: עוגיות אלפחורס
-
- לילך אבן חן:
"מתכון מעולה. פעם ראשונה שהכנתי ויצא ממש טעים."
- לילך אבן חן:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגיות אלפחורס – לילך עזוז
נראה מדהים תודה
שמחים שאהבת עליזה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/